un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Some features not available în Facebook Messenger

17 Dec 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Poate ați observat mesajul de mai jos în Facebook Messenger, care spune că “some features not available” din cauza unor noi reguli pentru serviciile de mesagerie în Europa.

Ce reguli? Care sunt funcțiile lipsă? Naiba știe, am încercat să aflu și pur și simplu Facebook este incapabil să-ți explice ce anume ți-a tăiat din Messenger.

Din ce-am aflat, niște restricții ale Uniunii Europene probabil legate de securitatea mesajelor sau de datele personale au intrat în vigoare pe 16 decembrie, iar Facebook a adaptat serviciile Messenger în concordanță cu ele.

Din câte înțeleg eu (accent pe eu), modificările se referă de fapt la mesajele schimbate cu pagini de Facebook, nu între utilizatori simpli. Ca și GDPR, probabil totul se referă la relația business-to-consumer. Iată un rezumat din Facebook Developers:

As part of our efforts to comply with new privacy rules in Europe, we’re making updates that will impact some developers and businesses that use our Messenger API. Beginning December 16th, several Messenger APIs will be unavailable for developers and businesses in Europe, and for people in Europe who connect with businesses globally. These changes will impact some APIs and UI components (listed in the next sections) for the following audience:

  • Europe pages in all chats
  • Pages with admins in Europe in all chats
  • Any chats with people in Europe

Și un rezumat de la MessengerPeople:

The following functions are affected:

As of December 16th, the following features will no longer be available in Facebook Messenger:

  • Audio, video and document integration
  • Buttons (restriction desktop – mobile still possible)
  • Galleries (restriction desktop – mobile still possible)
  • Persistent menu
  • Handover protocol (One time Notification API)
  • Other graphic elements

Mie Messenger-ul îmi merge în continuare bine cu alți utilizatori. Despre chat-ul cu pagini de Facebook nu știu, că n-am cu ce să testez, dar e posibil ca acolo să fie modificările principale.

Dacă vreți să citiți ceva și mai complicat, Facebook Developers are liste de hook-uri din API și alte funcții ce sunt afectate sau nu.

Este undeva acolo și un paragraf care spune:

Page Impact – To determine go to your app dashboard and navigate to the Messenger Settings menu. Enter page IDs in the section titled Will your page be affected by updates due to new privacy rules in Europe. Note that your app must have ‘pages_messaging’ permission for the Pages you’re querying. Developer can also leverage subject_to_new_eu_privacy_rules flag on Messenger Profile API to check for page impact.

Altfel spus, nu toate funcțiile din Messenger sunt valabile dacă încerci să discuți cu o pagină, de exemplu cu vreo cofetărie dacă vrei să-i întrebi cât mai costă un cozonac sau ceva așa. În rest, însă, nu cred că sunt afectate conversațiile între utilizatori, eu n-am observat până acum nici o problemă.

Mă enervează că, după un update de interfață pe messenger.com (pe care-l folosesc pe desktop), a dispărut opțiunea de Search în conversație. A rămas pe mobil, a dispărut pe desktop, pentru că nici o logică.

    17 comentarii

  1. Eu nu imi pot citi mesajele de pe pagina . nu am acces la inbox..

      (Citează)

  2. Au eliminat albumul de poze din chat, nu mai poti vedea ce poze ai trimis de-a lungul timpului in conversatii, doar daca te apuci si cauti manual. O porcărie, am pierdut o grămadă de amintiri asa… sper sa nu fie ceva pentru totdeauna.

      (Citează)

  3. Dacă vrei sa trimiți un video ceva nu merge. Faza e asa. Nici o regula eu nu este de vina, aici Facebook încearcă sa te inconvenieze, sa te frustreze, scoțând functii care sa îți strice funcționalitatea, dând vina pe reguli, când de fapt este o tactica gândită sa facă oamenii frustrați sa facă lobby pozitiv pentru Facebook în contextul celor cateva mai multe procese antitrust etc. Perversitate maximă, deh, Facebook

      (Citează)

  4. La fel si pe instagram

      (Citează)

  5. Nu ma simt neaparat inconvienat

    Pmk:
    Dacă vrei sa trimiți un video ceva nu merge. Faza e asa. Nici o regula eu nu este de vina, aici Facebook încearcă sa te inconvenieze, sa te frustreze, scoțând functii care sa îți strice funcționalitatea, dând vina pe reguli, când de fapt este o tactica gândită sa facă oamenii frustrați sa facă lobby pozitiv pentru Facebook în contextul celor cateva mai multe procese antitrust etc. Perversitate maximă, deh, Facebook

      (Citează)

  6. Eu nu mai am optiunea de “”search in messages/conversation”” .

      (Citează)

  7. Nu mi-ar putea pasa mai putin, lol. Daca anunta ca de maine messenerul de facebook se desfiinteaza dau petrecere – pot sa inchid contul, nu mai e nevoie sa-l tin pentru oamenii cu care nu am alt canal de comunicare.

      (Citează)

  8. Au disparut toate pozele din conversatii, nicknames, cautarea in mesaje. Astea le am vazut eu rapid.

      (Citează)

  9. Era si ceva discutie despre exportul de date din UE spre SUA pe care il facea Facebook si faptul ca UE i-a cam terzisin asta.

      (Citează)

  10. Sincer FckMessenger ! Lumea ar trebui sa invete sa foloseasca alte aplicatii de chat care oricum sunt cu mult peste ce are FB !

      (Citează)

  11. I-a închis pe cei care vindeau prin FB messenger. A triat mult din cei care vindeau la negru, cel puțin la noi în țară.

    De fapt i-a nenorocit…

      (Citează)

  12. funcția de search și galeriile de poze sunt acum pe aplicația de desktop.

      (Citează)

  13. Mesajul l-am văzut doar pe Instagram. Pe Messenger nu l-am văzut, cel puțin deocamdată.

    Am verificat și mesajul apare doar pe variante web a Messenger la mine, pe aplicația de desktop și telefon nu apare.

      (Citează)

  14. Eu nu am cont dar azi nu mai pot accesa conturi de FB. Imi cere sa ma loghez :)

      (Citează)

  15. pegasus:
    funcția de search și galeriile de poze sunt acum pe aplicația de desktop.

    sunt si pe aplicatia de mobil!
    eu am si search si poze si tot :) si pe mobil si pe desktop

      (Citează)

  16. Eu nu folosesc aplicațiile oficiale Facebook, și de câteva zile funcțiile de mesaje nu merg de loc în aplicațiile astea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus