un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 noiembrie 2020

9 Nov 2020  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Începe săptămâna Black Friday în România. Pentru mine este una cu stat 12 ore în fiecare zi în fața ecranului pentru a scrie despre magazine, oferte, estimări, știri și în general cum se desfășoară totul. Este al 10-lea an când fac asta, se pare că încă de la primul Black Friday am pornit un soi de live blogging care a devenit mai mare în fiecare an.

    14 comentarii

  1. Cred ca remasterizata e cuvantul corect.
    In continuare cred ca ar fi o idee buna sa pui numere la fiecare stire, e mai usor de comentat la subiect.

      (Citează)

  2. Daca merge bine BF-ul, la anul iti iei apartament nou din afiliere :P?

    Mass Effect a fost o serie foarte reusita, pana la finalul trilogiei. Iar Andromeda e ca Voldemort, shall not be mentioned.

    Carmen Grebrenisan are medicamentul minune pentru covid! Saptamana trecuta bolea de ii curgeau mucii, ieri era la joaca cu bebelusul lui Alina Ceusan. Nici carantina nu i-a mai trebuit.

      (Citează)

    • Am vazut si tweetul lui zoso, dar cum nu am twitter, n-am putut sa raspund asa ca iti raspund tie aici. Mi s-a parut ciudat ca in poza shareuita a scris “ce mi-e dor de baiatul asta”, ceea ce ar fi insemnat ca nu e langa el. Am intrat la ea (nu o urmaresc) si e un clip cu mana lui Ceusan care mangaie copilul, poti sa iti dai seama dupa tatuajele de pe degete (are niste tatuaje ca niste inele). Fetele astea fac multe rahaturi, dar sa nu dam intr-o ura d-aia in care nu mai gandim/ investigam putin inainte de a critica.

        (Citează)

    • Cand macar va purta masca pe strazile Bucurestiului pe care isi face poze pentru instagram, poate ca atunci voi avea niste indoieli in privinta ei si a altora ca ea.

        (Citează)

  3. Vodaphone a cumparat anul trecut UPC.
    Orange a cumparat Telekom care a cumparat Romtelecom.
    A mai ramas doar Digi de cumparat.

    Ce monopol frumos ne-am tras

      (Citează)

    • 1. Consiliul concurentei la noi nu exista.
      2. Digi pare ca bate rau de tot concurenta, cel putin pe cei de la Vodafone (UPC), In complexul unde locuiesc exista doar Digi si pica in prostie (pica si cate doua zile consecutive), toti vecinii sunt disperati ca multi lucreaza de acasa in perioada asta si au cautat alternative. La 80 metri este infrastructura Vodafone si s-a reusit chemarea unui manager Vodafone in fata blocului pentru discutie cu locatarii. Sunt cam 500 de apartamente, din care 300 locuiesc aici si sunt abonati la servicii, evident toti sunt nemultimiti de Digi. In ciuda prezentarii “pontului” ca exista 300 de clienti nemultumitii de un concurent de-al lor si ca se construiesc in continuare cam un bloc de 100 apartamente pe an, managerul Vodafone a spus ca nu vine in zona decat daca are cel putin 50 de contracte semnate in prealabil, lucru ce indica ca Digi i-a cam lasat cu sechele pe unde s-au mai razboit.

        (Citează)

    • @XYZ
      1. Consiliul concurentei isi face treaba destul de bine. Cam peste tot in Europa o concurenta sanatoasa este atunci cand exista 3-4 furnizori de servicii. O fragmentare mai mare de atat nu permite dezvoltarea eficienta a infrastructurii.

      2. Daca sunt 300 de abonati nemultumiti de serviciile Digi, ce este atat de greu sa convingi 50 dintre acestia sa semneze cu Vodafone?
      Eu totusi cred ca numarul celor nemultumiti este mult mai mic si ca intreruperile astea dese sunt generate de lucrarile de constructii din zona. Probabil cand sapa fundatiile, Doreii mai rup cate un cablu de fibra.
      Si atunci, chiar si la Vodafone, va exista aceeasi problema.

        (Citează)

  4. Uber devine companie de food delivery, dar nu vom uita vreodata ca 2020 a fost anul negru in care uber eats s-a retras din Romania. De la pactul ribbentrop-molotov, Romania nu a mai fost tradata in halul asta de Vest.

      (Citează)

  5. bai.. dar stirea aia cu endomondo ma intristeaza..
    ce alternative folositi?
    ma intereseaza sa fac track la diferite activitati (bike, run, trekking, etc)

    si endomondo ma sastisfacea maxim pt asta :(

      (Citează)

    • strava

        (Citează)

    • Strava boss, e noul Facebook al sportivilor, toți cunoscuții mei folosesc Strava pt activitățile sportive.

        (Citează)

    • Daca ai garmin e suficienta aplicatia lor. Banuiesc ca si la alte marci e la fel. Daca vrei sa te dai mare, sa ai “followeri”, sa vezi ce fac x sau y ai nevoie de strava.

        (Citează)

    • o sa incerc strava… nu ma dau mare catre nimeni, nu ma intereseaza decat sa urmaresc activitatile sportive proprii si la final de sapt/luna/an sa am un “raport” cu nr de km pe fiecare activitate si alte info de astea

      voi testa strava, multumesc.

        (Citează)

  6. Lansarea e la 4:49 PM PT care inseamna 02:49 AM RO time (duminica 15 noiembrie) dar simt ca voi sta sa o urmaresc. Mi-a placut mult ultima lansare si toata acoperirea media din jurul ei, toate explicatiile, imaginile, simulari, discutii, articole, ce mult s-a avansat. Iar noi care eram orbi si surzi in perioada de glorie din anii 60-70 si apoi 85-95.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus