un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am luat o foarfecă și un cuțit santoku Neoflam cu punctele Mega Image

9 Nov 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Mega-Image a introdus o nouă campanie cu puncte și poți cumpăra apoi produse Neoflam precum cuțite, tocătoare și alte accesorii de bucătărie.

Mie mi-au luat părinții o foarfecă de bucătărie. A costat 12 lei plus 10 puncte bonus.

Am tranșat deja o bibilică folosind foarfeca și s-a dovedit foarte bună. Trece prin oase de pasăre de parcă n-ar fi acolo, m-am descurcat mult mai bine cu ea decât cu un cuțit de bucătărie la tăiat coloana vertebrală și oasele pieptului. Are pe ea și o zonă de desfăcător.

Noi facem deseori câte un pui întreg la cuptor tăindu-l întâi pe spate pentru a-i extrage șira spinării. O tăietură în stânga coloanei vertebrale, una în dreapta, poate eliminat și vârfurile de aripi. Avantajul este că, după ce-l deschid ca pe un fluture eliminându-i șira spinării, îl dau bine cu condimente pe ambele părți și îl întind pe o tavă ca să se gătească în cuptor. Merge pus așa și pe grătar, desigur.

Mai jos sunt niște fotografii din martie, când am făcut același lucru unei rațe întregi pe care apoi am gătit-o în cuptor și am făcut inclusiv un soi de shaorma cu felii tăiate din pieptul ei.

Am mers apoi la o aprovizionare mare, că par să vină vremuri complicate, și am mai strâns puncte cu care mi-am luat un cuțit Santoku de 12 cm, mai mic decât cel uzual de 18 cm. E foarte bun pentru legume sau bucăți mici de carne, când vrei precizia unui cuțit de dimensiuni mai mici.

Iată-l pe lângă cuțitul meu Santoku mai mare.

    3 comentarii

  1. Cele date la promoția precedentă erau mai mișto, 100% metal, mâner mult mai ergonomic. De când ma uit la forged in fire am altă apreciere pentru un cuțit bine făcut.

      (Citează)

  2. @Radu, in ce a constat marea aprovizionare? care mai e trendul in cumparaturile de apocalipsa? :)

      (Citează)

  3. Pe mine m-ar fi interesat un cutit universal, pretul e bun cu puncte. Doar ca nu prea ajung in Mega, nici n-am card la ei.

    Oricum, au niste “preturi vechi” umflate bine – 100 de lei un cutit ca cel din poza… sa fim seriosi.

    https://imgur.com/9yPxwnN

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus