un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lista PSD de candidați arată că nu putem scăpa de oamenii vechi

24 Nov 2020  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

În septembrie scriam că nu văd nici o metodă de a scăpa de lichelele din politică, de oamenii care, într-o formă sau alta, sunt la conducerea țării de 15-30 de ani și nu dau nici un semn că vor pleca de acolo. Cum spuneam atunci, de unii leneși sau corupți vom scăpa doar când aceștia mor, probabil într-o funcție bună și pe salariu mare dat de statul român.

Mă uit acum la lista de candidați a PSD la alegerile parlamentare din decembrie.

Gabriela Firea, singurul primar al Bucureștiului care a vrut un al doilea mandat și nu l-a câștigat, este prima pe lista de la Senat. E practic garantat că va fi senator, plătită cu vreo 30.000 de lei din bani publici, liberă să-și manifeste în continuare demagogia și “țățismul” acum în cel mai important for legislativ al țării, după care va încasa și vreo pensie specială foarte mare.

Ce contează că bucureștenii au dat-o afară din funcție? Ea merge mai departe! Mesajul acela amuzant cu “still here, still like steel” sau ce tâmpenie debitase acolo era de fapt o batjocoră la adresa românilor. Puteți face voi orice, eu voi fi în continuare aici!

Pe locul 2 la Senat este Adrian Streinu-Cercel. Omul trebuie recompensat pentru cum a încercat să o ajute pe Firea în campanie cu ideea aceea de testare a tuturor bucureștenilor, când s-a pliat serviabil pe cuvintele fostului primar.

Locul 3? Gabriel Mutu, fostul primar la sectorului 6, dat și el afară din funcție la alegerile recente. Încă din 2014 este urmărit penal de DIICOT într-un dosar privind înființarea unui grup organizat de evaziune fiscală și spălare de bani. Cum PSD e un partid de hoți, se potrivește bine pe listele lor, desigur, și un nou mandat și o imunitate parlamentară nu-i vor strica.

Camera Deputaților? Pe primul loc este Alexandru Rafila, care nu înțeleg de ce s-a făcut complice cu PSD. Probabil că ar fi putut deveni deputat de pe listele oricărui partid, că lumea îl știe și l-ar fi votat.

Pe locul doi este Daniel Tudorache, fost primar la sectorul 1, care încerca acum să fure alegerile la primărie cu o fabrică de procese verbale găsită deasupra sediului Biroului Electoral de Sector. Acum este inculpat de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani, dar se rezolvă și acestea cu un mandat de deputat, că vine cu imunitate parlamentară.

Omul lua inclusiv comision din contractele primăriei și punea banii nu doar pe numele soției, ci și pe al menajerei. Avea cea mai bogată menajeră din univers, cu milioane de lei și zeci de mii de euro în contul ei; dedicată persoană, ștergea în continuare praful prin casă deși avea astfel de bani!

Tudorache desigur că este cinstit. Din salariul de primar de sector i-a cumpărat soției:

un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.)

Și multe altele, găsiți o listă aici.

Reacția PSD? Nu-i nici o problemă, mergem înainte cu acești oameni! Sper că nu vă așteptați la altceva, că doar știți vorba aceea “a furat, dar a dat și partidului ceva!”.

Pe astfel de oameni îi votează unii români și apoi se miră că sunt în continuare săraci, că n-au spitale, școli, drumuri sau salarii mari. Apoi aceiași români se duc din când în când la astfel de oameni, ca umilul care merge spășit la boier, și mai cer 100 de lei în plus la pensie sau salariu. Este o formă de complicitate, că așa se cheamă când cineva fură și-ți dă și ție ceva. După 30 de ani, nu mai poate spune nimeni că n-a știut pe cine votează.

Asta se va întâmpla cu certitudine. Singura soluție pe care o văd este ca și mai mulți oameni să meargă la urne și să voteze cu alții decât PSD și aliații lor tradiționali. USR-PLUS, PNL, ce-o fi. Nu-s perfecți, dar sunt mai buni decât ceilalți. Acum să vedem doar câți vin și la urne.

    14 comentarii

  1. PNL? Poate ai ratat povestea asta https://youtu.be/JVkqDAP7gAk
    Eu aș zice să nu se voteze nici PSD și nici PNL, la fel de putrede ambele.

      (Citează)

  2. Pai asa functioneaza democratia.

    Pe Firea de exemplu nu au dat-o bucurestenii in suturi afara din primarie, ci a pierdut (“a furat, dar a si peirdut”) destul de la mustata, votata fiind de aproape jumatate din cei care s-au prezentat la vot. Strict politic vorbind este ok sa o pui cap de lista la parlamentare.

    In politica e ca la fotbal, pierzi un meci etapa asta, etapa viitoare o iei de la capat. Daca ar fi tu tine, toti cei care au pierdut niste alegeri ar trebui sa se retraga din viata publica?

    “UE PSD” ar trebui sa se transforme in “UE popor roman votant de psd”.

    (Ori asta, ori astia fura alegerile din ‘990 incoace mai ceva ca in ’46)

      (Citează)

    • Asta am vrut și eu să spun, femeia chiar daca nu ne place a luat destule voturi, e normal sa candideze, sunt destui oameni care chiar nu au nimic cu ea.

        (Citează)

    • Nu zic că n-ar avea voie, ci doar că nu scăpăm de ea. Se duce chiar într-un post mai bun, deși bucureștenii se bucurau că au scăpat de ea.

        (Citează)

  3. FARA PENALI ! SI PE COMPETENTE ASTA E OBLIGATORIU .

    Eu merg pe CIOLOS ,

    AS FACE target , salariu minim pe economie si tinta cu indicatori pentru fiecare functie . Nu ai facut , pa si la revedere , dat afara conform contractului .

      (Citează)

    • Lucrezi în bancă la front office? Pe acolo se practică salariu de bază de c… la care vin bonusurile din vânzări, plus bonus de target.
      La bugetari nu prea merge asa. Îl pontezi pe hârtii scrise? Sau câți oameni a avut la ghișeu?

        (Citează)

    • Nu poți cere competență și eficiență de la oameni plătiți pe salariu minim. Iar ca să faci fiecăruia indicatori de performanță durează ani de zile.

      Plus că, vorba lui Tom, cum îl evaluezi pe unul care verifică dosare pentru autorizație de demolare? Sau persoana care îți face fotografii și îți ia datele pentru a-ți face un buletin nou?

        (Citează)

  4. Și la PNL la fel, listele pline de vechi PSD-iști… FMM

      (Citează)

  5. Singura solutie e votul. iar si iar si iar. Si implicarea in politica si in viata sociala.

    Doar ca merge incet, ca am plecat dintr-o mare hazna, numita comunism. Dar eu zic ca directia e buna. Mai vorbim in 2028, ca e ca maine.

      (Citează)

  6. Văd că în continuare o ții ca nu era bine să se testeze în masă, asta doar pentru că ți-a spus Orban așa.
    Doar că ar fi fost foarte bine! Așa au procedat mai multe țări mai avansate ca noi și au făcut treabă bună cu asta.
    De altfel, tot ce ai scris în articolul ăsta e propagandă, ai zice că ți l-a scris consilierul lui Iohannis.

      (Citează)

    • Cunosc destul de bine industria pharma si pot sa iti zic ca teste asa cum vreti multi din voi nu se pot face cu o bataie din palme. Este mai complicat decat pare cand stai in fotoliu sa cumperi aparatele, sa le instalezi, sa certifici oamenii (asta dupa ce i-ai si gasit) si sa poti testa masiv. Plus ca, scapi din vedere ca fix clasa asta politica veche ne-a adus unde suntem de au plecat si pleaca toti medicii din tara. Totul este putred si s-ar rezolva prin implozie. Pana atunci, hai sa le dam o sansa celor de la USR-Plus si sa vedem ce pot face. Desi, chiar daca nu sunt fanul lor, cred ca PNL s-a descurcat cel putin decent in pandemia asta – nu vreau sa ma gandesc la o echipa de soc cu Viorica presendinte, Teodorovici, Olguta, Serban Nicolae, Nicolicea& CO in guvern.

        (Citează)

    • Testele rapide nu au nevoie de aparatura complicata. Daca esti din interior stii de existenta testelor antigen care sint suficient de bune.
      Cit despre testele PCR care au nevoie de personal calificat si aparatura complexa… vad ca e o limita la noi. Probabil pe-se-de si-a bagat coada si aici, nu?

      Vad ca oricit de prost s-ar fi descurcat astia de-acum, tot bine ziceti ca au facut, desi intre timp au avut si incendii in spitale si multe alte “realizari”.
      Medicii au salarii foarte mari in comparatie cu alte categorii, as zice ca asta i-a mai oprit pe unii sa plece din tara. Si nu PNL le-a marit salariile.
      Comparatia intre cei de acum si cei enumerati de tine nu e neaparat favorabila celor de acum. Dar – asa cum am zis mai sus – se pare ca astia pot sa faca ORICE si voi tot ii iertati.

      Sint de acord sa vedem si USR ce capabili sint, dar ma tem ca multi dintre voi veti vota tot cu clica de basisti care e acum la putere, ignorind total faptul ca sint cel putin la fel de incapabili ca pe-se-de.

        (Citează)

    • Emil C te-am mai rugat să-ți începi fiecare comentariu cu “eu sunt mare fan PSD și vreau să zic că…”, ca să știe lumea de unde să te ia.

      În legătură cu testarea, uiți că în acel moment n-ar fi fost ceva semnificativ, că era clar o manevră politică pro-Firea ca să arate câtă grijă are ea de bucureșteanul de rând și că mai bine foloseai testele existente pe personal medical sau contacți direcți, nu pe fiecare bucureștean care se simte gâdilat că primește ceva moca de la primar.

      Știu că metoda partidului tău preferat este să împartă pui și găleți și ulei. Testele trebuiau împărțite pe alte principii, mai ales în acea perioadă.

        (Citează)

    • @nwradu, eu spre deosebire de tine folosesc argumente, nu fac propagandă.
      Abia aștept să văd pe unde mai scoți cămașa cînd o s-o dea de gard definitiv idolul tău, robotul retard de la Sibiu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus