un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost lovit de mafia update-urilor de Office

11 Nov 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Acum câteva zile mă trezesc că nu mai pot deschide nici un program din suita Office.

Adică îl deschideam și apărea un splash screen despre instalarea unui update.

După un timp, totul se transforma în următorul mesaj de eroare și aplicația nu pornea:

 

Și na, ca orice om, te întrebi dacă e normal ca un update să facă asta. Sau dacă, atunci când ai urgent de deschis un Excel pentru a scoate câteva informații de acolo în timp ce discuți la telefon cu cineva despre ele, chiar vrei să afli că trebuie să faci un update și la final să descoperi că oricum nu pornește.

Undeva prin 2018 au început tot felul de probleme cu update-urile Microsoft și nu par să se oprească. Cred că la fiecare update mare de Windows văd articole despre buguri, probleme, erori și rollbacks. Până și jocul Microsoft Flight Simulator 2020, care-i comandat și distribuit de Microsoft, are un bug (are multe buguri, de fapt) pentru care recomandarea oficială este “da, apare pe sistemele cu update-ul mare din mai 2020, trebuie să dezinstalezi update-ul și să treci la o versiune mai veche de Windows”. Oficial!

Eu am fost în general ferit de buguri, acesta cu Office este primul pe care-l întâlnesc. Am încercat metodele uzuale de run as administrator, run in compatibility mode șamd, niciuna n-a mers. În cele din urmă am intrat în Add/Remove Programs și acolo, pe lângă opțiunea de Uninstall, găsești una de Modify ce include un Quick Repair. A durat 3 minute și ceva s-a reparat. A mers totul bine ulterior.

Nu mă întrebați de ce am două Office-uri instalate. Nu am două. Sunt de fapt sigur că este același listat de două ori.

    17 comentarii

  1. Motiv pentru care folosesc apple iwork.
    Doar e macbook air.
    Din 2013 inca functioneaza.

      (Citează)

  2. Orice suita office, alta decat Microsoft Office, este pistol cu apa prin comparatie.
    Si eu sunt fan Apple, si eu inteleg si sunt de acord cu conceptul “just works” la Apple si Google fata de Microsoft. Din pacate insa, la chestii mai serioase, mergi pe Microsoft Office, chiar si cu bug-uri…

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      12/11/2020 la 8:35 AM

      De acord! N-am găsit în nicio alternativa Microsoft Office ceva care sa știe echivalentul Data Model și DAX

        (Citează)

  3. Si eu am cumparat atat versiunea 365 cat si Office 2019.. sa fie..la copii..

    Dar pentru orice eventualitate tin aproape versiunile simple Home Student si chiar Office 2003.. nu toti copii se dau pe Asus Rogue de 7000 lei..

    Cand nu se mai poate , Wps Office versiunea modulara 2016, abia asteapta sa imbogateasca orizontul celor care nu vor sa creada ca nimic nu e de neinlocuit pe lumea asta..

    Cand W10 incepe sa manance sufletul cu update anapoda trecem totul cu bucurie pe Win 8 .. fie el si calculatorul presedintelui ales..

      (Citează)

  4. Petronius:
    Si eu am cumparat atatversiunea 365 cat si Office 2019.. sa fie..la copii..

    Dar pentru orice eventualitate tin aproape versiunile simple Home Student si chiar Office 2003.. nu toti copii se dau pe Asus Rogue de 7000 lei..

    Cand nu se mai poate , Wps Office versiunea modulara 2016, abia asteapta sa imbogateasca orizontul celor care nu vor sa creada ca nimic nu e de neinlocuit pe lumea asta..

    Cand W10 incepe sa manance sufletul cu update anapoda trecem totul cu bucurie pe Win 8 .. fie el si calculatorul presedintelui ales..

    Folosim WPS Office la birou (Ca deh, e free). De fiecare data cand il pornesc Windows imi zice ca WPS vrea sa modifice nu stiu ce fisiere de sistem. WTF.
    PS: Si versiunea 2020 e modulara daca selectezi acest lucru. In practica, merge OK.

      (Citează)

    • Cât de sigur ești că WPS Office e free și pentru commercial use?

      a. You shall only use the functionally restricted version on your personally owned device for your personal, non-commercial use. No commercial entities or organizations are permitted to use the functionally restricted version of the Software.

        (Citează)

    • Pai nu asa se folosesc programele chinezesti..
      WPS Office se pune numai cu firewall bun daca ai suita antivirus sa contina asa ceva ..care sa l blocheze..

      Noi folosim cu incredere firewalul românesc Windows Firewall Control.. cumparat de curand de cei de la Malwarebytes sa completeze suita lor de securitate..
      E gratuit WFC (de la versiunea 6.4
      0.0) si setezi acolo “Display Notification” si profil “Medium Filtering”

      Eu nu las nici logurile lunare catre nsa.gov ale windowsului 10.. nu mai zic de carligele Office..

        (Citează)

  5. Poate ai fost afectat de EMOTET , iar antivirusul a sarit prea tarziu . E chestie uzuala . Practic a defectat niste fisiere , iti recomand un scan de malware .

      (Citează)

  6. E demult chestia asta, eu ma lupt de citeva luni. Dupa ce vei inchide Windows-ul si pornesti din nou iar o sa dai Quick Repair. Pe ce site-ul unde am gasit solutia asta nu mia e si alt hint. Chestia enervanta e ca trebuie sa o faci de fiecare data cind pornesti Windows :(

      (Citează)

  7. Ai pus cândva pachet de limba română și probabil de asta ai 2 office instalate.

      (Citează)

  8. Update-ul de windows 10 pe laptop-ul HP (2004, ca vad la HP inca nu vine 20H2) mi-a scos driverele de bluetooth, folosesc mouse pe bluetooth. A disparut efectiv butonul de activare bluetooth din panelul de control. Le-am pus din nou, dar a trebuit sa caut pe site-ul HP. Pe Lenovo mi-a venit deja update-ul 20H2, vad ca e ok, nimic busit.

      (Citează)

  9. ieri am instalat un minecraft pe laptopul copilului. ofc ca trebuie cont de ms. cand a trebuit sa ii fac setarile de privacy a trebuit sa ma loghez de 3 ori la rand pt ca de ce nu! in timp ce eram deja logat. si ofc nu ca nu au mers ca eroare de server ?!?!?!?!!? sa incerc mai tarziu. fmm! practic la orice tab nou de meniu m-am relogat. pana si panarama de suita de aplicatii de la gooogle are chestia asta minima, comunica intre ele, te-ai logat aia, esti acolo. la ms nu, e cam ca institutiile publice de la noi, fiecare cu a ma-sii

      (Citează)

  10. E de la KMSpico

      (Citează)

  11. Hehe…de aia am trecut pe suita Google de ceva timp. Bașca e si gratis…
    La început a fost greu până m-am obisnuit cu noua interfata si cu comenzile…
    Acum, nu as mai reveni la 365..

      (Citează)

  12. Microsoft e a doua nevasta! Ii *** minim o data pe saptamana!

      (Citează)

  13. Mie mi se pare aiurea că licența comercială de la Office e mult mai scumpă (și la Windows e la fel) – e aproape dublu doar pentru că ești firmă pentru același lucru (presupunând că ai nevoie doar de suita Office). Deja varianta Home nu mai merită pentru că versiunile gratuite sau mai ieftine o pot înlocui, dar e aiurea să ceri mult mai mulți bani doar pentru că e o licență comercială – na, Microsoft.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus