un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se împlinesc 10 ani de Black Friday la eMAG

11 Nov 2020  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Este Black Friday-ul cu numărul 10 în România pentru eMAG, apropo (iată un ghid de pregătire). Totul a început în 2011. Blogul aceste are 15 ani, așa că a fost acolo pe poziții ca să vadă și primul Black Friday.

Iată ce scriam atunci pe blog. Titlul a fost Reduceri gigantice mâine la eMAG și articolul începea cu:

eMAG organizează mâine un Black Friday, numit aşa după o acţiune similară din SUA când se dau discounturi masive la produse IT&C. Şi prin masive citez din newsletterul primit: Reducerile din campania Black Friday vor ajunge până la 60%, în cazul multor produse electro-IT. Astfel, clienţii vor putea achiziţiona frigidere cu numai 499 de lei, maşini de spălat cu 699 de lei, camere foto cu 149 de lei, precum şi televizoare LED şi 3D cu reduceri de până la 50%.

Îmi place cum am vorbit atunci cu articolul nehotărât “un” Black Friday și cuvântul pus în italics, că era exotic și misterios.

Iar apoi, pe la ora 23:30, am început un live blogging despre oferte, magazine și diverse noutăți, obicei continuat în fiecare dintre următorii 9 ani de Black Friday. Două zile mai târziu am avut un alt articol deja clasic, intitulat ce v-ați cumpărat de Black Friday. Din el am aflat că eu mi-am luat un laptop Asus cu carcasă cu inserții de bambus. Am folosit mulți ani laptopul acela, avea placă NVIDIA și m-am jucat World of Tanks pe el de i-au ieșit capacele, apoi i l-am dat mamei mele, care bănuiesc că nu s-a jucat World of Tanks, dar l-a folosit și ea o vreme bună. Încă e funcțional, dar bateria nu mai duce.

Tot atunci am luat și un DSLR Pentax K-5 pe care l-am folosit foarte multă vreme după aceea. Mișto aparat, chiar excelent!

Dezmățul mare, văd din propriile mele articole, a fost un an mai târziu, în 2012. Știam deja la ce să mă aștept, așa că am luat un televizor, două SSD-uri (unul s-a dus în laptopul de mai sus), cărți și o consolă Xbox 360 pe care până la urmă am donat-o undeva, că n-am avut timp să o folosesc. Matilda și-a luat un laptop, perie rotativă de păr și un televizor, care funcționează și acum în alt apartament. A fost un an bun.

Fast-forward la 2020. Campania va începe pe 13 noiembrie, dimineața, și va ține o singură zi. eMAG așteaptă cel mai mare Black Friday de până acum, foarte multe cumpărături mutându-se acum în online. Estimează vânzări de 585 de milioane de lei, cu 17% mai mult decât anul trecut, iar printre reduceri este și una de 34.000 de euro la un BMW 840d xDrive Gran Coupe, care arată ca mai jos:

Ahhh… poate într-o zi!

O ofertă bună este deja activă: dacă vă abonați acum la Genius, veți primi 18 luni de abonament la preț de 12 luni. Pentru cei ce sunt deja abonați, de Black Friday livrarea la dulapurile easybox va fi gratuită indiferent de valoarea comenzii și de vânzătorul ei, inclusiv marketplace. Eu voi profita de oferta asta, că vreau să cumpăr niște mărunțișuri la care altfel m-ar costa mai mult transportul decât produsele

eMAG are milioane de produse în stoc pentru această zi. 850 de dulapuri easybox vor fi de asemenea pregătite pentru livrări și puteți alege de acum unul preferat în contul vostru, ca să nu pierdeți vremea în dimineața de 13 noiembrie. Instalați-vă aplicația de telefon, iar pentru alte pregătiri citiți ghidul de aici.

Iar eu fac în continuare live blogging. Still working, still like steel!

    21 comentarii

  1. E de rasul pamantului black fridayul asta. Trebuie predat ani de zile in facultatile de marketing si psihologie … cum au reusit sa prosteasca o tara (lume?) intreaga sa cumpere ca animalele, de zeci de ori mai mult, in ziua din an in care preturile sunt cele mai mari, sub pretextul ca ar fi cele mai mici. E fabulos! Aia de la emag de exemplu cred ca pur si simplu se tavalesc pe jos de ras.

      (Citează)

    • Nu mai merge anul acesta. E foarte mare liniste, nu mai vad agitatia din alti ani. Pandemia a facut pe multi sa se gandeasca mai atent la banii cheltuiti.

        (Citează)

    • Cel putin la emag sunt si cateva oferte bune, sunt acelea care se dau in primele 10 secunde, restul fie sunt la acelasi pret sau cel mult 5-10%.

        (Citează)

    • “cum au reusit sa prosteasca o tara (lume?) intreaga sa cumpere ca animalele, de zeci de ori mai mult, in ziua din an in care preturile sunt cele mai mari, sub pretextul ca ar fi cele mai mici.”

      Bai deci m-am saturat atat de tare sa aud prostia asta de la toti “desteptii”.
      Daca nu te duce capul sa urmaresti pretul unui produs si sa vezi daca e redus pe bune sau nu macar taci naibii din gura.

      De fiecare, dar de fiecare Black Friday am prins chestii reduse pe bune, de la PS4, la aspiratoare, TV OLED (anul trecut), RAM, monitor (tot anul trecut) etc.

      Dar nu dom’le, vin desteptii ca tine sa se dea cu curul de pamant.
      Presupun ca crezi si in reptilieni, soros, covrig & co.

        (Citează)

    • @pyro sau poate “desteptii” sunt cei ca tine, care vezi doamne inteleg ei cum merge treaba, furnizori, stocuri, plm, nu ca pulimea care crede in reptilieni.

      As putea sa-ti spun ca stiu mult mai bine decat tine despre ce vorbesc, dar mai bine fa un test, baga 50 de produse random in lista de favorite cu doua – trei luni inainte de black friday, urmareste ocazional pretul si vezi cat costa de black friday. Sper sa-ti schimbi opinia, pentru ca astia trebuie taxati, e strigator la cer ce se intampla, de aia ma si agit atat si sunt frustrat.

      Acuma, ca sunt cateva produse reduse cu adevarat, asta nu neaga nimeni – desi e valabil oricand, nu doar de bf.

        (Citează)

    • @ kopa kopan – am observat si eu asta, dar cred ca mai degraba s a impamantenit atat de bine fenomenul incat au lasat’o mai moale cu bugetul de marketing si in special cu comisioanele pt afiliati. Asa se intampla in general, a fost si la amazon si in cam toate domeniile. Odata ce se ajunge la un anumit nivel, afiliatii sunt cam trimisi la plimbare, probabil de aici scaderea in intensitate a isteriei online si pe bloguri, sau reorientarea spre alte magazine mai mici gen finestore.

        (Citează)

    • Lasă-ne pe noi fraierii să cumpărăm și tu stai liniștit la antenă stars sau ce o fi. Atâta ne duce capu.

        (Citează)

    • De ce sa bag 50 de produse random? Intotdeauna am urmarit ce voiam sa cumpar.
      Daca nu e cu adevarat redus nu cumpar.

      Lipsa de informare nu e o scuza.

        (Citează)

  2. La primele BF-uri reducerile erau aproape toate false, mai ales la Flanco țin eu minte. Între timp și după sute și mii de reclamații la OPC și ANPC pare că toți au învățat să nu mai calce pe bec… flagrant.

    Cred că la al doilea BF am luat faimosul SSD Kingston de 120Gb la 99 de lei, o mizerie de fapt. Comparat cu unul model identic luat din UK care are vitezele cel puțin duble, cel de BF era jalnic și le am și acum pe amândouă – adună praf.

    E foarte posibil să găsești baterie de schimb la Greencell, eu am primit-o ieri pe cea comandată pe Amazon.de pentru laptopul meu MSI EX300 vechi de 12 ani. Ciudat că de pe site-ul lor nu livrau în România, dar de pe Amazon au pus pe GLS și cu totul a fost ~40 de euro, din care 9 au fost transportul. La noi aceeași baterie am găsit-o cu ~100 de lei mai scumpă.

    O gamă foarte largă de baterii au și cei de la ipc-computer.de, am luat de mai multe ori de la ei și au fost și foarte bune și mult mai ieftine decât ce găseam la noi. Au și alte piese de schimb, tastaturi, încărcătoare.

      (Citează)

  3. Slaba miscare anul acesta.
    Nu mai sunt bani, lumea tine portofelul inchis.

      (Citează)

  4. Mi se pare penibil sa vad aceeași campanie, același banner și aceeași vrăjeală cu 10 ani de Black Friday pe 4 din 4 bloguri pe care întru. Și nu doar la campania asta. Cu cati bani e platit un articol din asta?

      (Citează)

    • Comisioane din vanzari. Sunt in scadere, asa ca in cativa ani s-ar putea sa vezi cativa bloggeri trecand in tabara “bf e teapa” :)

        (Citează)

  5. Kopa_Kopan:
    Slaba miscare anul acesta.
    Nu mai sunt bani, lumea tine portofelul inchis.

    Asa ziceam si eu ca sunt romanii mai atenti cu banii, apoi vad stiri cum ca nr de tranzactii imobiliare a crescut pe 2020 fata de 2019 cu 5,4%. Deci sunt bani.

      (Citează)

  6. Pmk:
    Mi se pare penibil sa vad aceeași campanie, același banner și aceeași vrăjeală cu 10 ani de Black Friday pe 4 din 4 bloguri pe care întru. Și nu doar la campania asta. Cu cati bani e platit un articol din asta?

    Care e al 4 lea blog? :)

      (Citează)

  7. ionut din berceni

    11/11/2020 la 3:38 PM

    ala de la mega, vasilescu

      (Citează)

  8. 10 ani … pe vremea ca chiar erau oferte bune la eMag, cand toata lumea prindea ceva la pret bun, nu produse cu pretul umflat si vandute ca reduceri.

    Black Friday la emag a devenit mana cereasca pentru combinatorii de pe Olx, multi au scripturi python sa cumpere automat cand se da drumul la oferte, 10 scripturi si ai prins orice produs.
    Asa s-au epuizat anul trecut SSD-urile si telefoanele apoi la 2 zile era plin OLX-ul de vanzatori care aveau fix aceleasi produse.

    Oricum se stie ca angajatii eMag sunt printre combinatori, chiar ieri imi spunea cineva ca a comandat un aspirator si a primit cutia desigilata si se vedea ca a venit de la return deși pe site era prezentat ca nou, daca nu era in provincie cu siguranță l-ar fi trimis înapoi.

      (Citează)

  9. Nu stiu altii cum sunt, dar eu de black friday nu am noroc. Niciunul din produsele de care am nevoie si le urmaresc nu e redus, ba din contra, cresc si ele chiar daca nu sunt la reducere ca sa nu pice prost alea “reduse”.
    Oi fi si eu de vina ca fac research mult si stiu clar ce vreau sa iau, dar ma relaxez ca stiu ca o sa le iau ca de obicei prin ianuarie.

      (Citează)

  10. Lucian: Care e al 4 lea blog? :)

    MihaiVasilescu

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus