un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 22 noiembrie 2020

22 Nov 2020  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Povestea din spatele seriei The Liberator de pe Netflix. Urmărește o unitate militară care a luptat peste 500 de zile în 2 ani în invazia Italiei și apoi până în Germania, unde a eliberat lagărul de la Dachau. Par interesante cărțile lui Kershaw.

Momente când ai decis să nu-i mai ajuți pe alții. O discuție amuzantă de pe Reddit despre oameni care și-au luat-o încercând să-i ajute pe alții.

Tradiție în Budapesta: în fiecare an, oamenii aruncă în stradă ce nu mai le trebuie prin casă și gunoierii le iau de acolo. Ar fi o idee bună și la noi.

Danezii au vrut să omoare 17 milioane de nurci. Toată industria lor de blană, adică, după ce o formă de coronavirus a trecut de la nurci la oameni. S-au blocat într-un șir de decizii ilegale și alte probleme.

Cum și de ce a fost inventată combinația ctrl+alt+delete în 1980 la IBM.

Soția unui general a salvat viața unui om în ceremoniile de Ziua Veteranilor. De asta este important să știi să acorzi primul-ajutor.

Pe unde a zburat un vultur timp de 20 de ani. Țări unde se caută pe net cum să te bronzezi versus țări unde se caută cum să-ți albești pielea. Legalitatea pornografiei în lume.

În Polonia sunt proteste zilnice din 22 octombrie încoace. Atunci autoritățile au interzis avorturile inclusiv pentru fetuși cu probleme congenitale.

Fotografii premiate la International Landscape Photographer.

Alt fotograf a tras 720.000 de cadre înainte de a obține această imagine a unui pescăruș plonjând în apă.

25 de cuvinte care înseamnă ceva, dar și opusul acelui ceva. În engleză, desigur.

Oferte bune pe site-ul Samsung.ro la câteva produse. Pare un soi de Black Friday acolo.

Viorel Dragu la iUmor. Și show-ul cu Teo a fost foarte bun.

    16 comentarii

  1. In Polonia 22 trebuia sa fie și ultima zi în care au avut parte de sex cu femei. Decizii tâmpite, proteste inedite. Dar nu le dă asta prin cap, kurwa polska e cunoscută internațional pentru un motiv.

    Referitor la Antene, nu ne uităm la televiziuni șantajiste deținute de securiști dovediți în instanță în mod repetat.

      (Citează)

  2. La traiectoria vulturului devierile stanga-dreapta in afara intervalului “de referinta” or fi erori de programare :))

      (Citează)

  3. Gaelex:
    In Polonia 22 trebuia sa fie și ultima zi în care au avut parte de sex cu femei. Decizii tâmpite, proteste inedite. Dar nu le dă asta prin cap, kurwa polska e cunoscută internațional pentru un motiv.

    Referitor la Antene, nu ne uităm la televiziuni șantajiste deținute de securiști dovediți în instanță în mod repetat.

    Daca it spun ca am colegi care au venit la nava ” pe uscat” pentru ca sotiile lor nu doar ca au zis pas au mai plecat si in strada, asta in conditiile in care sunt cu copii, unii de 18 ani si sunt genul de familie care duminica in satul lor merg la biserica, te opresti din a formula pareri echivalente mancatului de rahat?

      (Citează)

  4. Situatia din Polonia aduce usor a distopie si a “The Handmaid’s Tale”. Dar polonezii sunt mai “speciali” (pentru cine ii cunoaste). Rar am intalnit oameni mai antipatici, mai rautaciosi si obtuzi ca ei.

      (Citează)

  5. Radu, ai extras greșit un câștigător la concursul Finestore de BlackFriday, userul mara nu a introdus Link-ul cerut in comentariul #213 așa cum scrie in regulamentul concursului:
    Lăsați linkul în comentarii și câteva cuvinte despre alegere și asta este tot.

    Nu a respectat regulamentul dar a primit voucherul.

      (Citează)

  6. A trecut mai mult de o saptamana de la Black Friday-ul eMag si comanda mea de 100 Ron este încă in starea Plata acceptata

      (Citează)

  7. florin:
    A trecut mai mult de o saptamana de la Black Friday-ul eMag si comanda mea de 100 Ron este încă in starea Plata acceptata

    Emag-ul a notificat CLAR clientii ca produsele de Black Friday vor fi livrate PANA pe 27 noiembrie. Si eu am comenzi cu acelasi status si nu bat din picior sa le primesc.

      (Citează)

    • Nu este de bătut din picior cu despre avut informații corecte. I-am sunat și la ei apare că se va livra pe 23~24, în timp ce la mine în cont scrie și acum ca se livrează pe 20.

      Nici după 2 sesizări nu apare info actualizat corect.

        (Citează)

    • @Deea – Clarificarile au venit dupa o saptamana in care m-am tot intrebat ce se intampla cu comanda la eMag. Anul trecut nu au fost intarzieri asa mari si atunci am cumparat mult mai multe chestii si le-am primit in maxim 5 zile in provincie. Sau probabil ca daca nu ai cont eMag Genius esti pus la coada comenzilor indiferent cand ai facut comanda si apoi Stanciu se mai intreaba de ce lumea injura eMag

        (Citează)

  8. „Pescăruș” este o traducere greșită a unui kingfisher. Corect ar fi „Pescăraș albastru”.

      (Citează)

  9. Legat de Polonia, Uniunea Europeana nu are nimic de zis, in privinta asta? Drepturile omului, bla bla bla?
    Sau suntem in UE doar cu buletinul, in rest, fiecare cu a ma-sii?

    Vai, ce oameni deschisi si open minded in Uniunea Europeana, hai sa primim pe toti salbaticii din lumea a treia, sa le dam ajutoare in bani, locuri de munca, sa ne dam peste cap pentru ei, sa aplaudam cu ochii umezi, foaie verde je suis sharli. Asta cand nu dau cu bombe si violeaza femeile europence.

    Dar cand vine vorba de aparat proprii cetatateni si drepturile lor, brusc, Uniunea Europeana priveste cu atentie si ingrijorare si nu misca un deget.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus