un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un Rolls-Royce cu caroserie break

7 Oct 2020  ·

AUTO  ·

13 comentarii

Acesta este un Rolls-Royce Wraith transformat de un tuner olandez într-o variantă break, wagon sau shooting break, cum vreți să-i spuneți.

Când eram eu mai mic, astfel de mașini break erau considerate de aprozar chiar dacă erau Mercedes sau altceva de lux. Așa înțelegeau românii aceste modele. “Dar de ce ți-ai luat wagon, cari cartofi de la țară cu el?”.

Așa era societatea noastră, una în care oamenii cărau la butic marfă sau poate cărau provizii de la părinții rămași pe la țară. Străinii din vestul Europei sau SUA au înțeles altfel astfel de mașini. Le cumpără pentru că în ele au loc suficient pentru bagajele unei familii cu 2 copii și un câine atunci când pleacă în vacanță, eventual tractând după ei și vreo bărcuță sau rulotă sau măcar un suport de biciclete.

Fiecare cu stilul său de a folosi mașina, bănuiesc. Mă întreb dacă s-a mai schimbat mentalitatea în România între timp.

În particular, Wraith-ul de mai sus și mie mi se pare că arată ca un dric. Dar pe undeva este și o nevoie pentru el, că altfel nu l-ar face acei olandezi. Înțeleg că e un proces de amploare acolo, plafonul este din fibră de carbon, scaunele din spate sunt niște fotolii luxoase… în fine, ca un Rolls-Royce. Până și motorul a urcat la 700 CP.

sursa: Autoblog.

    13 comentarii

  1. Mie-mi plac mai mult break-urile decât berlinele. Cel puțin în ultimii ani designerii au început să le facă mișto de tot.

      (Citează)

  2. S-a schimbat si la noi mentalitatea. Nu mai cara cartofi, cara pepeni cu Audi break.

      (Citează)

  3. Asta e masina din care sa te dai jos ca sa faci impresie. Cine are bani de asa ceva nu si-o conduce el, ceea ce e cam trist.

      (Citează)

  4. coupe break? what’s the use of that?

      (Citează)

  5. Deci stai sa inteleg: are 2 usi (ma rog, 3, cu aia din spate) iar locurile privilegiate sunt in spate? Deci trebuie rabatate scaunele sau cum? Intrarea se face doar prin dreapta, iar scaunul dreapta fata lipseste?
    Altfel, caroseria nu arata chiar rau.

      (Citează)

    • Nu. Nu e genul ala de masina pe care ti-o conduce soferul ( un Rolls in stilul clasic). E un shooting brake coupé – locurile privilegiate sunt in fata. Masina e de doi, cu posibilitatea de a mai adauga doi, dar actorii principali sunt in fata.
      E un pic peste buget dar arata bine.

        (Citează)

  6. Ce dric frumos!

      (Citează)

  7. Masina de om gospodar.

      (Citează)

  8. Se pare ca nu sunt singurul caruia i se pare ca masina aduce a dric.
    Prefer un sedan in locul unui break. Nu as avea neaparat o explicatie pentru preferinta asta, totusi.
    PS: Foarte utila functia de edit / delete comment. Nu am mai comentat de ceva timp pe aici, se pare.

      (Citează)

  9. I-ar sta bine lui Daniel Cuibotea cu coroana la subtiori, chircit spre a se aseza pe bancheta. Iar in spate, in bena, ar incapea racla cu oasele sfintei P, cu hayonul deschis, sa moara covidu.
    2 cruci mari de aur, una lipita pe plafon, alta pe capota.

    Cat costa? vreau sa contribui!?

      (Citează)

  10. P1800 ES

      (Citează)

  11. Dap, mai aduci niste cartofi de la tara, mai duci familionul la mare, il duci pe bunicu’ pe ultimul drum. Masina ideala

      (Citează)

  12. N-ai cu cine :))) niste tarani !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus