un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review: mouse de laptop MX Anywhere 3

5 Oct 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Compact performance mouse scrie pe cutia lui Logitech MX Anywhere 3. Nu m-ar mira să fie cel mai bun mouse de dimensiuni reduse pentru că mi s-a părut excelent construit, chiar premium în calitatea materialelor, are autonomie mare și un software de control bine făcut.

Specificații Logitech MX Anywhere 3:

  • 34,4 x 65 x 100,5 mm, 99 grame
  • conectivitate Bluetooth LE și dongle USB Unifying
  • 4 butoane configurabile pe lângă cele principale, rotiță Magscroll rapidă și silențioasă
  • senzor 4000 dpi
  • autonomie 70 zile, încărcare prin USB-C
  • compatibil cu Windows, MacOS, iPadOS, Chrome OS, Linux

Preț: 430 de lei la eMAG.

ACCESORII INCLUSE

Mouse-ul poate fi conectat prin bluetooth, dar în cutie primești și un Unifying Receiver, un mic dongle USB, pentru computerele fără Bluetooth, de obicei desktop-uri. Acel receiver este compatibil cu mai multe produse Logitech.

Un cablu USB-A la USB-C este inclus în cutie.

CUM ARATĂ MOUSE-UL

Este mic, eu l-aș folosi la laptop pentru că-i ușor de transportat împreună cu acesta. De fapt, chiar am un mouse de aceleași dimensiuni la laptop, doar că mult, mult mai vechi și de calitate mult mai proastă a materialelor.

Cei care vor un mouse de dimensiuni mai mici sau au mâna mică (femei? copii?) îl pot folosi oriunde, în fond.

Materialele din care este făcut par foarte bune. Plastic de calitate sus și jos, material siliconic moale și striat pe lateral, butoane cu feedback foarte plăcut și cursă lungă pe lateral, ca să nu le declanșezi din greșeală. Rotița Magscroll arată și ea foarte bine, e argintie cu striații. Logitech spune că-i un mouse rezistent, făcut să fie aruncat în geantă fără teama că se va strica.

Rotița asta e mișto. Scrollul merge foarte ușor și trece aproape fără să o simți din scroll linie cu linie în varianta mai rapidă. E foarte naturală mișcarea, e bine reglat pragul astfel încât mouse-ul face direct cam ce ai fi vrut tu să facă atunci când rotești mai tare sau mai încet de scrollwheel. Butonul din spatele ei comută, ca de obicei, între free wheel și pas cu pas.

Rotița este și foarte silențioasă. Nu face zgomot, dar simți la deget un feedback în modul de scroll linie cu linie.

Ai butoanele principale, buton 3rd click pe mouse wheel, butonul din spatele rotiței și încă două butoane pe stânga. Mouse-ul este simetric, dar butoanele de pe stânga pot fi folosite ușor doar de dreptaci.

Pe fund are patru piciorușe cauciucate, buton on/off și buton de comutare între conexiuni. Mouse-ul poate fi conectat la trei PC-uri și din acest buton comuți între conexiuni.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Ca un mouse, că na… e mouse. Senzorul pare bun, mișcările sunt precise. Logitech spune că va funcționa și pe sticlă dacă are minim 4 mm grosime. În mod default, dacă ții apăsat un buton lateral și faci scroll transformă totul în Horizontal Scroll.

Autonomia unei încărcări este de 70 de zile, iar dacă îl iei total descărcat îți va oferi 3 ore de autonomie după doar 1 minut de încărcare prin USB-C.

Funcționează, apropo, nu doar pe Windows și MacOS, ci și pe iPadOS.

Nu sunt multe de zis aici, de fapt. Mouse-ul funcționează foarte bine și este a treia generație dintr-o serie populară, premium, deci Logitech l-a făcut cu toată atenția necesară la detalii.

Software-ul de control este Logitech Options, care-i bine făcut. Îl folosesc de ani de zile pentru propriul meu mouse. Odată ce conectezi MX Anywhere 3 în sistem, din acest software poți configura cele patru butoane ale sale și le poți configura foarte complex. Ai la dispoziție tot felul de comenzi clasice de Windows (Copy, Paste, alt-tab etc), poți face un macro de taste, poți alege să lanseze direct o aplicație sau să controleze muzica șamd.

Există și profiluri pentru fiecare aplicație în parte. Unele vin preconfigurate (Office, Adobe Premiere, Chrome, Edge), dar poți alege orice altă aplicație instalată în sistem. Când Logitech Options detectează că acea aplicație este activă pe ecran, schimbă și pe profilul respectiv. Asta înseamnă că poți face ca un buton lateral să fie Undo în Excel, dar să fie Cut Video to the Left în Premiere Pro.

Se integrează chiar și cu Logitech Flow, care-i un soft prin care poți utiliza mouse-ul simultan pe mai multe calculatoare. Dacă Flow este activat pe toate calculatoarele, mouse-ul poate sări de pe ecranul unuia pe al altuia ca și cum l-ai fi conectat între timp la celălalt PC.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Materiale premium, aspect elegant.
  • Software bun pentru configurare.
  • Mic pentru portabilitate, dar nu mic încât să te chinui cu el.
  • Destul de scump la lansare.

CONCLUZIE

Logitech MX Anywhere 3 este un mouse foarte bun, plăcut ca aspect, cu autonomie mare și opțiuni multe de configurare. Dacă nu vă deranjează prețul său, veți primi un produs foarte bun.

Preț: 430 de lei la eMAG.

    15 comentarii

  1. Butonul din spatele ei [rotiței] comută, ca de obicei, între free wheel și pas cu pas.

    Acest obicei nu a fost, din păcate, prezent la Anywhere 2. Nu m-am putut obișnui cu middle click-ul pe butonul din spate și nu pe rotiță.

      (Citează)

    • Eu nu o folosesc niciodată oricum. Mi se pare că mouse-ul comută singur pe free wheel când dai mai tare de rotiță și poți regla și pragul de forță în Logitech Options.

        (Citează)

  2. La banii astia gasesti un MX Master 3.

      (Citează)

  3. E scump cu spume.
    Mult mai scump decat mousi de gaming, unde cerintele sunt mult mari.
    Un 200, maxim 250 lei ar fi un pret mai corect. Probabil asta va fi si pretul de vanzare “la promotie”

      (Citează)

  4. Razer Atheris face aproape aceleasi lucruri la un pret de 289RON. Mie personal mi se pare un avantaj faptul ca functioneaza cu 2 acumulatori AA – acestia se pot schimba in timp / inlocui cu baterii in situatii de urgenta, iar mouse-ul are o greutate mai mare – din punctul meu de vedere un avantaj fata de acest Logitech care mi se pare prea usor. Un minus mi se pare faptul ca scroll-ul la MX Anywhere nu are acel buton care poate fi utilizat pentru open in a new tab in majoritatea browserelor – functie mult mai utila decat activarea free wheel.

    Just my two cents …

      (Citează)

    • Păi pe MX Anywhere 3 îl încarci un minut și are autonomie de 3 ore. Mi se pare o combinație mult mai bună decât cu baterii separate.
      Are buton de open in a new tab. Default, dacă apeși pe scroll wheel, face asta.

        (Citează)

    • “Mi se pare o combinație mult mai bună decât cu baterii separate”

      Depinde, sunt plusuri si minusuri la fiecare. De exemplu, il incarci un minut si tine 3 ore acum, cand e nou. Dar peste un an e posibil sa il lasi la incarcat toata noaptea si sa tina tot 3 ore.

      Si mie mi se pare cam scump pentru cum arata. De 430 de lei gasesc 4 sau 5 mausi “normali” care fac 95% din ce face asta, si per total vor tine mai mult (4 mausi ieftini vs unul scump)

        (Citează)

    • Dacă te interesează cel mai ieftin mouse, sunt alte alternative. Acesta e în altă gamă.

        (Citează)

  5. C:
    “Mi se pare o combinație mult mai bună decât cu baterii separate”

    Depinde, sunt plusuri si minusuri la fiecare. De exemplu, il incarci un minut si tine 3 ore acum, cand e nou. Dar peste un an e posibil sa il lasi la incarcat toata noaptea si sa tina tot 3 ore.

    Si mie mi se pare cam scump pentru cum arata. De 430 de lei gasesc 4 sau 5 mausi “normali” care fac 95% din ce face asta, si per total vor tine mai mult (4 mausi ieftini vs unul scump)

    Folosesc un MX Anywhere 2S de vreo 2 ani. Nu știu cât de des îl încarc (uneori am senzația că de două ori pe an, dar îmi dau seama că e imposibil), dar atunci când e nevoie, practic e un mouse wired pentru câteva ore. Având în vedere că o încărcare ține mult, nu cred că se va deteriora bateria prea repede.

      (Citează)

  6. Păi pe MX Anywhere 3 îl încarci un minut și are autonomie de 3 ore. Mi se pare o combinație mult mai bună decât cu baterii separate.
    Are buton de open in a new tab

    Depinde de cerintele de curent pentru ce face mouse-ul asta. Eu folosesc si cumpar in casa pt. toata familia mousi Logitech M ( M185, M220, M235) , care-s simpli si ieftini – 2 butoane si roata de scroll – iar o singura baterie AA alcalina tine circa 1 an ( M180/185) sau 1 an si jumatate ( M2XX). Bateriile Duracell tin mai mult. La intervalul asta de schimb nu ma mai complic cu acumulatori si nu vreau nimic pe USB cu autonomie de 3 ore. Un mouse tine undeva intre 4 si 6 ani maxim si e ok daca schimb in timpul asta 3-4 baterii, nu ma deranjeaza deloc.

    Am avut in schimb un mouse tot de la Logitech (de fapt inca il am dar nu-l mai folosesc fix pe motiv de consum) cu mai multe butoane (functii) si precizie mai buna – cred ca era tot MX nu mai stiu daca Anywhere sau altceva. Eh, la ala bateriile tineau saptamani, maxim luni, turnam in el baterii cu basculanta, la ala – da, ar fi fost bun ceva acumulator intern cu incarcare pe USB.

      (Citează)

  7. Mult prea mic pentru mine

      (Citează)

  8. Am MX Anywhere 2S la 2 luni dupa lansare (resigilat emag cu 139lei) . Sincer , sunt niste mousi foarte buni , dar pretul este total exagerat . Da-l in pisici .

      (Citează)

    • Daca are pictograma unify (un soare portocaliu) pe spate si pe senzor usb atunci e inca afacere buna.. Poate fi imperecheat cu alte device Logitech din casa, tastaturi Tv etc.. prin aplicatia lor dedicată..

        (Citează)

  9. Pe mine m a pierdut logitech atunci cand la Mx Masterul meu butonul de sub degetul mare, cel cauciucat, a incetat sa functioneze dupa 2 ani si ceva. Si ce sa vezi, o data cu asta si mouse ul a devenit inutilizabil pentru ca s a blocat. La 400+ lei!!!

    Am cautat pe net si aparent cam toate au problema asta, se rezolva desfacand mouseul si bibilind acolo, dar e o solutie de cateva saptamani pana face iar, pentru ca acel cauciuc in timp nu se mai retrage inapoi din carcasa. Din pacate e probabil singurul si cel mai bun inlocuitor de mouse pentru Mac si mi-e greu sa incerc altceva momentan, dar da, pentru ce ofera e f overpriced. Te ai astepta sa tina mai mult la banii astia :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus