un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă o palmă dată de PSD: Iordache este acum președinte pe viață în Consiliul Legislativ

21 Oct 2020  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Numirea lui Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ mi se pare o palmă dată de PSD fiecărui român. Un reminder deloc subtil că ei încă sunt la putere, că au majoritatea în Parlament și că fac ce vor pe acolo.

Mie mi se pare un reminder și mai important pentru altă chestie: alegerile legislative, când s-or desfășura ele pe 5 decembrie sau în altă dată, sunt cu atât mai importante indiferent de condițiile din țară în acest moment. Pur și simplu PSD-ul trebuie dat afară de la putere, trebuie trecut în zona în care nu mai pot avea influență directă asupra țării, că este un partid plin doar de hoți.

Iordache “altă întrebare”, artizanul OUG 13 dată ca să scape oamenii PSD de pușcărie, în fruntea cu Dragnea, omul care apoi mințea că străinii au cerut reformarea Justiției deși toate organizațiile europene au negat rapid că ar fi solicitat acele modificări. Omul peste care a fost inventată expresia “noaptea ca hoții”. Omul care n-ar trebui pus nici președinte de scară de bloc, că probabil ar fugi cu banii sau s-ar lua la bătaie cu vecinii după ce este prins furând oglinda din lift.

Consiliul Legislativ avizează întâi orice propunere de act normativ înainte ca acesta să intre în dezbaterea Parlamentului. Ordonanțele de Guvern tot prin Consiliul Legislativ trec întâi și deci pot fi întârziate acolo după bunul plac al lui Iordache, despre care nu cred că-și mai poate închipui cineva că are măcar vreo clipă interes pentru bunul mers al țării sau al cetățeanului de rând.

Birchall avertizează și de alte scenarii mai complexe, unde refuzul de a aviza o lege sau ordonanță o face mult mai ușor de atacat și anulat la Curtea Constituțională nu pentru textul ei, ci pentru nerespectarea procedurii. Altfel spus, cu PSD în fruntea Consiliului Legislativ și cu PSD în Curtea Constituțională, legi sau ordonanțe viitoare ar putea fi blocate după bunul lor plac, indiferent de prevederile lor.

Așa o fi.

Nici nu mai contează asta așa tare. Însăși faptul că astfel de oameni sunt în continuare promovați în posturi călduțe este palma despre care ziceam. Legea nu prevede o metodă de revocare din acea funcție, adică Iordache poate sta acolo până demisionează sau iese la pensie sau moare, cu un salariu de 12.000 de lei pe lună. E cum v-am spus anterior, de unele lichele nu vom scăpa din politică decât după ce îmbătrânesc și mor în funcție, cu mâna la banul public.

A furat pentru Dragnea, dar i s-a și dat recompensă pe măsură, la care se adaugă toate beneficiile funcției de deputat.

    16 comentarii

  1. Salut. Nu e “pe viata” doar ca nu sunt prevazute metode cum sa il dea jos.
    USR a depus deja proiect.
    Il voteaza si gata. Ii da un termen la mandat. 4 ani whateva.

      (Citează)

  2. Ar fi niste observatii:
    – N-au fost doar voturi de la PSD.
    – PNL, USR, PMP si celelalte grupuri parlamentare ar fi putut vota celalalt candidat, dar n-au fost prezenti sau au votat tot Iordache (intr-o mica masura, dar chiar si asa)
    Acum se acuza reciproc si cauta scuze pentru ca s-a sesizat mass media.
    As spune ca e o palma data de clasa politica sau macar de cei care sunt in parlament.

      (Citează)

  3. Pe viata? Ahahahaha mi-a scapat asta, credeam ca e un mandat de oameni normali la cap.

      (Citează)

  4. Hai ca asta nu e palma. S-au pisat pe noi cu bolta!

      (Citează)

  5. Numirea lui Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ mi se pare o palmă dată de PSD fiecărui român.

    Cum adica PSD. E partid majoritar in parlament si imi scapa mie?
    Parca stiam ca au 40%. Nici nu-s la guvernare, sunt in opozitie.
    Si chiar si asa, nu-i vorba de nicio palma poporului roman, ei au electoratul lor.
    Problema e ca restul de 60% n-au reusit sa se organizeze si sa faca ceva pe tema.

    E cu bravo lor, felicitari.

    Nici macar nu-i “vina” PSD-ului, ca Ciordache a luat 185 de voturi. PSD-ul are in total, daca nu lipseste nimeni adica, 132 de membri. Nici cu partenerii lor obisnuiti , PRO Romania si UDMR, nu ajung la 185 de voturi, maxim 174, daca votau toti-toti astia omul lor.

    Doar 41 de parlamentari au votat cu altcineva.
    USR PNL PMP ( anti pesedistii declarati) au impreuna 122 de oameni. Eu zic sa-i cauti pe acolo pe aia responsabili de palma, daca e vorba de ceva.
    PSD si-a votat omul lor, cum e si normal.

      (Citează)

  6. Dacă e pe viață, soluția simplă ar trebui să fie evidentă.

      (Citează)

  7. Poate o să aibă o viață scurtă. E pandemie, cine știe ce se mai poate întâmpla…

      (Citează)

  8. “Pur și simplu PSD-ul trebuie dat afară de la putere, trebuie trecut în zona în care nu mai pot avea influență directă asupra țării, că este un partid plin doar de hoți”.
    Bine bine, sa-i dam afara. Da’ cu toti pesedistii de-au trecut la pnl sau in alte partide, cum ramane. Aia e buni, no?
    Babaeti, psd nu e un partid. Psd e toata clasa politica romaneasca. Pricepeti voi? Toti politicienii sint pesede. Toti! De la ciolacu la nicusor, de la firea la orban. Niste japite oportuniste toti.
    P-astia nu-i educi prin vot. Altfel trebuie adusi pe calea buna. Doar ca romanu e papleacă rau si nu le are cu protestele adevarate.

      (Citează)

  9. Functia e o sinecura, sa nu exageram, daca avea vreo putere stiati pana acum ca exista asa ceva. 99/100 romani habar nu aveau.

    In schimb foarte pervers Sica cel harsait in rele, cum i-a lasat in offside pe USRisti.
    Au venit pe ultima suta de metri cu un om de fatada doar, (stiindu-se ca nu avea nicio sansa), pe care nici nu l-au votat cu totii, tocmai ca sa poata acuza USR-ul apoi de blat cu PSD.
    Si fac asta pentru ca trag tare sa scada USR-ul si sa creasca PMP. Cu PMP, UDMR si minoritati ar avea sanse sa faca majoritate, din decembrie.

    Sa crezi ca USR a votat cu Ciordache, e absurd. Vorba lui Barna, daca ziceam vreunuia sa faca asta, era RO-Alert in toata Romania, 700 de burtiere.
    Bai, aia se toarna intre ei si varsa public si ce a fumat unul aseara, despre ce vorbim???

    Pe de alta parte, cam nasol a ajuns USR daca deja se gasesc natafleti sa puna botul la offsidul asta urat..Zice multe despre credibilitate :(

      (Citează)

  10. Nu e o palma, asa sunt alintati sclavii de către stăpâni. Invatati-va locul odata

      (Citează)

  11. Pe viață e doar Manole la BNR.

      (Citează)

  12. Iohannis a fost amuzant ieri cand practic i-au acuzat pe PNListi ca au facut blat cu PSD, practic a inlaturat tot Fake News-ul impotriva USR.

    Cum spune cineva mai sus, cum poti sa crezi ca un USRist l-ar vota pe Ciordache in urma unei directive de la partid?

    Mie nu-mi place in ce s-a transformat PNL, au cooptat multi membri de la PSD-ALDE-PRO Romania, au propus o lege care elimina accesul la informatii publice, au votat pentru bonusuri sefilor de la ASF, la Cluj imparteau pliante anti USR iar tanarul PNList este acum recompensat cu un post in Consiliul Judetean Cluj. Practic PNL se transforma in Ciuma Galbena iar Iohannis pare depasit de situatie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus