un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Hummer EV electric de 1.000 CP a fost prezentat oficial

21 Oct 2020  ·

AUTO  ·

12 comentarii

Oarecum la capătul opus de spectru față de Dacia Spring se află Tesla Cybertruck și, acum, noul GMC Hummer EV complet electric, primul Hummer construit în ultimii ani. Practic brandul revine ca o mașină electrică.

Și este una puternică. GMC anunțase cifra de 1.000 de cai putere, dar nu și alte detalii. Acum au prezentat toate detaliile și au deschis lista de rezervări, primele livrări urmând să aibă loc în toamna lui 2021 pentru cei care au vreo 110.000 de dolari.

Mașina a stârnit același entuziasm ca și Tesla Cybertruck și Ford Bronco, semn că SUV-urile devine mai cool sau producătorii știu să le dea un aspect forțos și să le prezinte prin imagini mai mișto. Oficial vreau și un Hummer EV.

1.000 CP, suta la oră în 3 secunde, autonomie de aproximativ 550 km. Asta nu înseamnă multe în lumea electricelor. Hummer vine cu un design frontal puternic, ce menține clasicele linii Hummer, dar pare și modern. Forma e de camionetă, mașina este prezentată cu o cabină dublă și o benă deschisă, dar poate vor avea și variantă complet închisă. Acoperișul panoramic poate fi demontat și panourile pot fi stocate în portbagajul din față, mașina devenind astfel deschisă mediului înconjurător.

Sistemul 4×4 este performant și asta era de așteptat. Garda la sol este de 40 cm după ce înalți suspensia pneumatică adaptivă la maxim. Pe dedesubt are scuturi de protecție pe toată lungimea mașinii, ca să umbli pe oriunde cu ea, și va fi livrată cu anvelope off-road de 35 de inchi dacă iei pachetul Extreme Off-Road.

Roțile spate sunt și ele directoare și se pot roti cu 10 grade. Asta merite mașinii să activeze un mod numit Crab Walk în care se deplasează pe diagonală. E o scenă scurtă în clipul de mai jos.

Bordul este electronic, desigur, format din două ecrane de 12,3 și respectiv 13,4 inchi. Dotările includ camere video pe laterale și pe sub mașină, ca să vezi exact pe unde trece roata, un pilot automat avansat și restul dotărilor uzuale pentru ziua de astăzi.

Sistemul electric pare state of the art, cum ar zice americanii. Sunt trei motoare electrice, unul în față și două în spate, cu un banc de baterii dispuse sub podea. Se poate încărca la 800 de volți și o putere maximă de 350 kW, ceea ce adaugă 160 km de autonomie în doar 10 minute, iar americanii investesc în astfel de stații de încărcare prin SUA. Mi-a plăcut și că au pus un joc de lumini în faruri, că poți face asta cu LED-uri, simulând o baterie care se încarcă atunci când mașina este cuplată la priză.

Toate acestea într-o mașină care nu face zgomot. Cool, cool, cool. Mi se pare că de vreo 2 ani asistăm la revoluția adevărată în domeniul electricelor, dar nu ne dăm seama de asta pentru că aici în România nu-i foarte amplă.

    12 comentarii

  1. Asta mașină de ținut parcata în dreptul balonului si incarcata la priza de casa peste noapte. Sau nopti. Mi se pare ideala pentru București

      (Citează)

  2. Macar asta chiar arata bine, nu ca mizeria (dpdv al designului) de Cybertruck. Offtopic, nu poti adauga la blog o solutie moderna pentru galerii de imagini? E aiurea sa depinzi de butonul de back din browser ca sa revii la articol dupa fiecare poza.

      (Citează)

  3. suv-urile devine?!
    Asta merite mașinii
    si la mine iese din slideshow cand fac clic in afara pozei

      (Citează)

  4. Arata bine la interior in schimb exteriorul lasa putin de dorit.

      (Citează)

  5. Mai e asta in lumea pickupurilor electrice.

    https://bollingermotors.com/

      (Citează)

  6. Sol:
    Macar asta chiar arata bine, nu ca mizeria (dpdv al designului) de Cybertruck. Offtopic, nu poti adauga la blog o solutie moderna pentru galerii de imagini? E aiurea sa depinzi de butonul de back din browser ca sa revii la articol dupa fiecare poza.

    Eu folosesc o extensie numita Hover Zoom+ pe chrome. Trebuie doar sa pui cursorul pe poza si iti apare la marimea originala.

      (Citează)

  7. interiorul ala colturos imi displace total, mai ales zona centrala, cu butoanele tip pian, cum am vazut si la noile renault (si viitoarele dacia)

    lipsa profunda de imaginatie.

    insa exterior, arata bestial, prin Buc si gropile de aici s-ar descurca grozav.

      (Citează)

  8. Pare genul de masina concepută pt a fi plăcută de mama lui Oprisan. Cred ca sigur o cumpara, merge pana piața de doua ori si după o face cadou fiului… ca doar asa pățim cu toții, nu? 🤦‍♂️

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus