un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Carne de vită de la Meat Revolution în Mega

9 Oct 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

E un Mega Image mai mărișor pe Vatra Luminoasă (am petrecut ceva mai mult timp în zonă în ultima perioadă) și am găsit în el niște produse inedite.

Cele de mai jos sunt beri americane Stone, un Pale Ale și două Indian Pale Ale. Am luat câte una din fiecare, încă nu le-am băut, dar probabil o fac chiar mâine. Mi s-a părut interesant pentru că Mega Image mai vinde uneori beri artizanale (sau cafea sau alte produse de serie mică), dar chiar din SUA nu mai văzusem până acum. Dacă găsiți pe undeva bere SweetWater, să-mi ziceți și mie, că am rămas cu poftă după ce-am băut anul trecut.

Produse Calif și Condimental, preambalate, erau la frigiderul cu diverse astfel de mâncăruri. Despre asta a scris și Hoinaru recent și deci bănuiesc că sunt în mai multe magazine, nu doar acolo.

Grupul Calif nu cred că a ieșit prea bine din toată perioada asta. Condimental-ul de la Obor s-a închis, cel .Calif din Băneasa la fel, nu știu cum merg restul. Eu comand din când în când câte un kebun de pui cu humus de la Condimentalul de la Mărășești, că mi se pare un preparat foarte echilibrat, dar nu știu dacă lanțul a reușit dezvoltarea pe care o spera după niște investiții masive acum vreo doi ani.

Nu știu ce să zic despre cele preambalate. Ce iau eu este bun mâncat cât mai repede, când puiul încă este proaspăt tăiat de pe șiș și humusul încă este “vioi”. În același timp, un dil kebab este foarte bun și a doua zi, că uneori am luat și l-am reîncălzit la microunde și a fost foarte bun. E posibil ca asta să le deschidă o piață mare, e plin de copii care ies de la școală și apoi merg la Mega după un suc și ceva de mâncare.

Dar să ajungem la subiectul principal. La acel Mega am găsit carnea de vită Angus de mai jos, ambalată de Meat Revolution. Costa cam 30 de lei un pachet.

Am luat și eu unul (am uitat care, le-am frecat și studiat acolo până am uitat ce-am luat, dar 80% cred că am luat pachetul de bbq steak din poză) și l-am făcut în tigaia de fontă. Am pus și unt și rozmarin în tigaie și am tot udat friptura cu untul topit care trecea prin acel rozmarin.

A fost foarte bună carnea, foarte moale și gustoasă. Mi s-a părut că un astfel de pachet este superior celor Gurmand Apetit care se găsesc de obicei prin Mega-uri și mai degrabă aș lua o astfel de Meat Revolution când am poftă de o vită bună din când în când. Nu se compară la aromă cu un rib-eye de la Vaca Muuu, desigur, dar nici la preț.

    17 comentarii

  1. Antricotul de mânzat (Rib Eye Steak) de la Lidl, l-ai incercat? Mie-mi iese bestial, chiar dupa reteta ta.

      (Citează)

  2. Ai toate astea si la cel de la Pta Vitan, nu e nevoie sa mergi pana la V Luminoasa

      (Citează)

  3. Americanii si berea: baba si mitraliera

      (Citează)

    • Asa ziceam si eu pana in urma cu ceva ani: pana am aflat ca toata miscarea craft a pornit fix in America, prin anii ’90 sau chiar mai devreme, depinde pe cine intrebi :)
      Lasand gluma deoparte, daca te uiti pe topuri pe Ratebeer sau Untappd, cele mai dorite/rare/apreciate beri prin America-s facute.

        (Citează)

    • Dintre toate țările în care am fost până acum, US e pe locul 2 ca bere.

        (Citează)

    • Mircea cel vechi

      09/10/2020 la 4:56 PM

      Au o varietate foarte mare de bere , si este foarte buna.

        (Citează)

  4. Si in loc sa onorezi carnea asta cu o garnitura pe masura ( piure cu trufe, piure de mazare – in fine, orice altceva) tu o mananci cu un ochi alaturi…
    Bravo…

      (Citează)

    • Romanians….:))))

        (Citează)

    • S-a americanizat rău Radu. Steak and eggs se dădeau soldaților americani înainte de a pleca în bătălie în WW2.
      Deși era o idee proasta sa mănânci înainte de luptă, un glonț în stomacul plin era fatal. Multi știau asta și săreau peste micul dejun.

        (Citează)

  5. Pentru exclusiv muschi de vita (altceva de vita nu am incercat si nici nu stiu daca au) recomand Mircea Macelaru’ de la 1 Mai. Cu precizarea ca sa-l cereti condimentat si fezandat de ei. Muschiul este intreg, lung asa cam de 1-1.5 kg in medie. Daca il ceri portionat si condimentat, cei de acolo iau bucata mare, o curata de pielite, in portioneaza in steak-uri, apoi il trec printr-o masina de gragezire mecanica (ceva cu o parghie si multe ace), apoi il condimenteaza.
    Daca reusiti sa-l faceti cel mult medium-rare (eu desi mananc si carne cruda la greu, din experienta, cea in sange sau blue nu iese la fel de frageda ca cea rare sau medium rare – eu prefer rare) iese demential. Mi se pare ca la pret, in jur de 90 lei pe kg, nu prea are rival. Am incercat si muschiul de vita argentian de la Metro, dar ala e dublu la pret, categoric e si mai fraged, dar nu este pregatit deloc inainte si poate de aici sa mi se para ca nu se justifica diferenta de pret.

      (Citează)

  6. Apropo de Calif si de dezvoltare. Deschisese la inceputul lui 2019 o unitate in Ploiesti Shopping City, cu reclame, alea alea, zic hai sa mananc la ei, ca mi-era si foame, aveau poze frumoase cu mancarea. Am luat un platou, nu mai stiu cum se chema: jumatate cel putin o salata acrrrra, niste cartofi taiati cubulete si ceva carne, asa, vreo doua doua furculite. A fost bun la gust, dar m-am ridicat nemancat de la masa si n-am mai calcat pe la ei a doua oara.
    Probabil ca experienta mea a fost nu a fost singulara, ca mereu aveau mesele goale. La finalul anului au inchis, acum e Tako Bell acolo, si la astia la fel de gol.

      (Citează)

    • Calif erau foarte buni cand erau in centrul vechi, au ramas destul de buni cand s-au extins in Militari si Iancului (pe alea le-am frecventat ani de zile), dar cand s-au extins in mall-uri au scumpit si au scazut mult calitatea. Cu toate astea, am nimerit o data accidental la ala din Ploiesti si pot sa spun ca era execrabil, si nereprezentativ pentru restul lantului. Nu stiu exact ce faceau gresit acolo, dar nu era ok deloc mancarea. Posibil ca, fiind scumpi, sa fi avut putini clienti sa sa fi folosit chestii expirate.

        (Citează)

  7. Radu ce salata ai făcut? Ceapă roșie cu? (penultima poză).

      (Citează)

  8. Radule, încearcă și tu sa implementezi o galerie de imagini pe site. Când deschis o imagine dintr-un articol îmi deschide într-o pagina noua. Și trebuie sa dau back și apoi iar click pe alta poza și tot asa. E enervant..

      (Citează)

  9. Calif e o miserie sinistra, cantitățile de carne sunt mizere.
    După ce am platit pe un meniu(am uitat numele) 30 lei , le-am făcut reclamație din cauza cantității minuscule de carne, deși plătisem pentru extra carne.
    Au făcut săpături și mi-au spus că gramajul pentru carne la meniuri e … 90g… wtf???
    Și dacă plătești pentru extra carne, mai primești 30g.

    Din partea mea sa moara in chinuri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus