un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să folosiți Waze pe PC în browser

10 Sep 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

O funcție care-mi lipsea era posibilitatea de a folosi Waze pe desktop, în browser. Nu pentru navigare, desigur, dar pentru planificarea traseelor. Uneori pur și simplu am de mers undeva și nu știu cât timp aș face până acolo și aș vrea să aflu asta din Waze, dar direct de pe PC, unde lucrez de obicei.

Nu știu dacă înainte se putea face asta, dar acum sigur se poate. Intrați pe waze.com/ro/livemap

Trebuie să vă autentificați. Asta se face asemănător cu WhatsApp pentru Web, adică apăsați în browser pe Autentificare și se deschide un ecran cu instrucțiuni: trebuie să luați telefonul mobil, să deschideți camera foto sau alt scanner de coduri QR și să scanați codul afișat pe PC.

Dacă telefonul vă întreabă cu ce să deschideți respectivul link detectat în codul QR, alegeți cu aplicația Waze, nu cu browserul de mobil. Asta vă va autentifica pe desktop și veți găsi în browser locațiile voastre favorite.

Acum puteți folosi Waze pe PC pentru planificarea traseelor. Alegeți o destinație și puteți vedea rute și cât timp faceți până acolo. Folosiți click dreapta pentru a alege diverse puncte. Puteți modifica ziua și ora deplasării pentru a afla și cât veți face mâine dimineață la ora de vârf pe acel traseu, de exemplu. Puteți trimite apoi traseul către aplicația de telefon, ca să-l găsiți acolo când veți pleca.

Noice!

Algoritmii Waze sunt un pic dați peste cap în această perioadă de traficul redus din perioada pandemiei. Probabil se vor adapta pentru a folosi date istorice din ultima perioadă, cum a anunțat și Google Maps că va face.

    14 comentarii

  1. S-a dus pe suflet si wazeul. Daca odata era util, acum e o besina lesinata.

      (Citează)

    • De ce si ce folosesti in loc de Waze?

        (Citează)

    • In afara de faptul ca pe Waze poti vedea radarele, nu vad niciun avantaj fata de Google Maps.
      Consuma mai multe resurse, se conecteaza mai greu la sateliti, etc.

        (Citează)

    • Gmaps. Arata si asta accidente si alte rahaturi. Nu ca mi-ar fi de ajutor in bucuresti. Aici nu te scapa nici mama weizului si-a mapsului la un loc.
      Era bun wazeul cand nu-l foloseau multi. Te baga pe tine si inca 2 pe ocolisuri. Acu te baga pe tine si inca 100 prin acelasi loc.

        (Citează)

  2. De ce sa te complici, google maps și gata. Waze este all lui Google de mulți ani deja, cele 2 schimbă informații între ele.

      (Citează)

  3. Fals. Maps îți da o rută, waze vrea pe altundeva

    Gaelex:
    De ce sa te complici, google maps și gata. Waze este all lui Google de mulți ani deja, cele 2 schimbă informații între ele.

      (Citează)

  4. Salut,
    1 Pe PC e de câțiva ani.
    2. Maps nu ți zice de accidente, gropi, obstacole sau politie.

      (Citează)

    • Gmaps iti spune de accidente de ceva ani deja. Te interesează atât de mult de poliție sau de 2 gropi la planificarea unui traseu? Poate poliția nu e acolo când planifici, dar apare un echipaj când pleci la drum.
      Și mie mi se pare useless waze in browser, desi e util in aplicație.

        (Citează)

  5. Trebuie sa dau cu F5 pe el, pac mai apare o poliție.
    Oricum multa mumu la toți care pun orice groapa, tot timpul dau ca not there.

    Daniel:
    Salut,
    1 Pe PC e de câțiva ani.
    2. Maps nu ți zice de accidente, gropi, obstacole sau politie.

      (Citează)

  6. Pentru planificare pe PC utila e si distante.ro daca esti incarcat sau tragi o remorca dupa tine anevoie..iti arata inaltimile din traseul pe care-l ai de parcurs..
    Pentru politie e bun Waze daca esti vitezoman, pentru restul exista Igo, Sygic (chiar si versiunea Car Connected) TomTom si chiar Navigon..

      (Citează)

  7. Singurul lucru la care folosesc Waze e sa imi zica de camere, politie si obstacole. Si cand zic ca il folosesc ma refer ca il pornesc automat cand deschid AA si el sta deschis in background, ca navigatia o fac prin aia a masinii. Dar Waze nu are nevoie de o ruta sa ma anunte de evenimente. Gmaps nu am observat sa poata face asta.

      (Citează)

  8. Se putea de mult timp pe desktop sa faci trasee cu waze

      (Citează)

  9. Mihai:
    Fals. Maps îți da o rută, waze vrea pe altundeva

    Dar ruta aia din Waze este cea mai buna? de fiecare data?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus