un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 8 septembrie 2020

8 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

Ultimul link e interesant, arată cum văd analiștii care știu piața evoluția în viitor a producătorilor de telefoane. În rest, așteptăm anunțul oficial al prețurilor consolelor de jocuri, că ar trebui să înceapă vânzarea prin noiembrie și încă nu știe nimeni câți bani să împrumute la bancă pentru a cumpăra una. Senzorul foto promis de Vivo pare interesant, să vedem dacă va fi mai bun decât cele Sony sau Samsung.

    20 comentarii

  1. Daca US si/sau EU continua sa blocheze ASML din a vinde masini EUV catre China, China nu va reusi sa devina independenta tehnologic. EUV-urile (sau lipsa lor) sunt sophonii Chinei.

      (Citează)

  2. Pmk:
    Haha la partea cu mașinile electrice, sigur asta e ceea ce ii va trage în jos pe chinezi. În rest, nu vad cum se așteaptă analiștii la creștere pentru Apple sau Samsung în China, oare ce au mâncat?

    Ce parte cu masini electrice boss?

      (Citează)

    • Da, my bad. Credeam ca zice de mașini electrice, I was like wtf. La litografiere chipuri da, stau slab rău chinezii. Chiar zici ca parca le-a scăpat de tot din vedere aspectul asta pana acum

        (Citează)

    • Nu le-a scăpat din vedere, pur și simplu n-au ce face. ASML are monopol pe tehnologia asta și cel mai probabil va avea multă vreme, până când devine banală deci învechită. China tot încearcă să cumpere o mașină (și, în paralel, să fure tehnologia) dar se pare că ușa aia s-a închis.

        (Citează)

  3. Dacă trebuie să faci împrumut la bancă pentru a-ți cumpăra o consolă de jocuri (sau un telefon) cred că alta e de fapt problema, nu lipsa unui anunț oficial al firmei producătoare.

      (Citează)

    • Dacă dai peste 500 de dolari pe un telefon de ce ar fi scump 5 600 pentru o consola?

        (Citează)

    • Stai linistit, Microsoft s-a gandit deja la asta, se pare ca va fi o optiune sa cumperi “cu abonament”, posibil cu ceva abonament XB Gold inclus, la 25/35 $ pe luna (in US, evident, noi o sa luam tot de-alea aduse cu sacosa din UK)

        (Citează)

  4. Legat de console (pentru cine este interesat) – oferta PS4 in Mega Image la 999 cu 3 jocuri incluse. Cred ca pretul este foarte bun.

      (Citează)

  5. “Bucureşti devine primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange”

    Paradoxal, bucurestenii continua sa traiasca. O fi de la stratul de jeg?

      (Citează)

  6. Merci de informare (ps4..)

      (Citează)

  7. Giani Mucea:
    Nu le-a scăpat din vedere, pur și simplu n-au ce face. ASML are monopol pe tehnologia asta și cel mai probabil va avea multă vreme, până când devine banală deci învechită. China tot încearcă să cumpere o mașină (și, în paralel, să fure tehnologia) dar se pare că ușa aia s-a închis.

    Eu ma gândeam ca au furat tehnologia pana acum da se pare ca nici la furt nu sunt asa tari cum ii arata alții :)

      (Citează)

    • Au încercat, dar e aproape imposibil. Mașinile sunt extrem de complicate, nici dacă ar avea una n-ar putea să o reverse engineer. Dacă combini asta cu securitatea de la ASML (despre care sincer n-am habar, dar presupun că există) și haosul din PLM-ul lor, e greu să ajungi la toate micile bucăți de informație care te ajută să faci monstrul ăla să funcționeze.

        (Citează)

  8. Mă întreb cum de au reușit să taie preturile așa mult la noile placi Nvidia in condițiile in care orice piesa noua de tehnologie costa din ce in ce mai mult.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus