un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 septembrie 2020

22 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

6 comentarii

După săptămâna trecută, plină de anunțuri și lansări mega-așteptate, aceasta pare să înceapă lent. Sunt curios ce va anunța astăzi Tesla, mă aștept la un upgrade de autonomie pentru principalele lor mașini. Treaba cu schimbarea cerului în Photoshop e foarte mișto, chiar dacă mi se pare fake-ul maxim. Adică sunt sigur că toți ar vrea un cer dramatic sau pitoresc în fotografiile lor de nuntă, concediu, instagram șamd, dar unde tragi linia la așa ceva?

Mai știți secția de terapie pentru nou-născuți de la Spitalul din Constanța, care a fost modernizată în ultimii ani și urmează să deservească mai multe județe? Am primit fotografiile de mai jos, de după montarea echipamentelor medicale, iar acum mai trebuie doar să primească avizele necesare pentru deschiderea oficială. A durat 3 ani, iar investiția totală a fost de 2.060.000 de euro, fonduri puse la dispoziție de către Fundația Vodafone România (1.540.000 de euro), Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro).

Before:

After:

    6 comentarii

  1. Nici nu ai zice că e același spital, frumos, sper că e și funcțional ok

      (Citează)

  2. cool, da de ce toate modernizarile astea de care aud sunt private? (uscatu & co, centrele de transfuzii)

    statul e doar pe furat in sanatate, si daca e asa nu ar fi mai bine sa il scoatem de acolo?

      (Citează)

  3. E surprinzator in continuare cum mediul privat poate face un spital la standarde cat de cate europene in 2-3-5 ani cu niste costuri de cateva milioane de euro.

    Probabil pentru ca la privat nu se face nspe studii de fezabilitate, nu se umfla costul de 3x ca sa poata fura si contractantul si statul si toata lumea pentru partid.

    Acum sa mai descopere si altii ca poti steriliza o camera goala cu o lampa UV-C care costa 50$ si rezolvi bolile nosocomiale peste noapte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus