un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghost of Tsushima a fost lansat astăzi pe PS4

17 Jul 2020  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Astăzi se lansează Ghost of Tsushima pe PlayStation 4. Alături de The Last of Us 2, s-ar putea să fie cea mai importantă lansare pentru PlayStation în acest an, alături desigur de viitoare consolă PS5. Îl găsiți în mai multe ediții pe PSstore. Offline îl găsiți la eMAG, în caz că vreți și discul, iar Altex pare să vândă și ediții speciale.

Jocul este un action-adventure open-world în care te poți lupta deschis sau prin stealth. Acțiunea are loc în 1274 in insula japoneză Tsushima, invadată de hoardele mongole și bănuiesc că aflată acum sunt controlul lor.

Fantoma ești tu, Jin Sakai, un samurai care, după înfrângerea forțelor japoneze de către cele mongole, va duce un fel de luptă de guerilla împotriva inamicilor. Probabil că o parte din poveste despre asta va fi, evoluția personală de la samurai înfrânt la “the ghost” care înfrânge toți inamicii.

Jocul îți dă libertatea să explorezi insula și să abordezi acțiunea oricum vrei tu și include desigur diverse activități secundare, ca în orice joc modern. Japonia medievală, a clanurilor de samurai și a săbiilor katana și a codurilor de onoare era un scenariu cerut de mult de fanii unor serii precum Assassin’s Creed și iată că îl primesc acum.

Ce mi-a plăcut mie cel mai mult din clipurile de pe net este grafica, care arată foarte bine. Tsushima pare o insulă verde, realist construită, umbrele și vântul par frumos modelate. Vegetația cred că arată mai bine decât în orice alt joc văzut de mine.

Pe stealth joci ca un ninja, cu sărit pe inamici de pe acoperișuri, asasinate pe ascuns, săgeți otrăvite șamd. Lupta deschisă se bazează pe tot felul de poziții de sabie și atacuri bine planificate. Chiar pare jocul din lumea Japoniei pe care-l așteapta toată lumea.

Review-uri găsiți pe Go4Games, Gamespot, IGN. Majoritatea zic că jocul este bun, chiar dacă mai putea fi făcut niște fine tuning în unele aspecte. Iată-l și pe Cătălin Nițu prezentându-l pe video:

    14 comentarii

  1. Exista vreo sansa sa apara si pe PC?

      (Citează)

  2. Jocuri sunt, timp liber nu prea este. :)

      (Citează)

  3. eMag sa își vadă de treabă cu precomenzile unde Altex chiar sunt serioși aici. Am dat precomanda pe 19 iunie si apare comanda plasată. După ei, apuc sa mă joc in cateva săptămâni când au chef sa îmi trimită jocul.

      (Citează)

    • Altex are niște oameni dedicați pe gaming care se ocupă de produse și stocuri și din astea. La eMAG nu știu dacă există cineva, că nu iese mare profit din jocuri, iar vânzarea lor oricum se mută în online pe PSstore sau Steam.

        (Citează)

  4. Usor off-topic: stie cineva de vreo modalitate de abonare la xbox game pass pentru PC in Romania? Da o eroare de localizare cand incerc sa platesc.

      (Citează)

  5. scipio:
    Usor off-topic: stie cineva de vreo modalitate de abonare la xbox game pass pentru PC in Romania? Da o eroare de localizare cand incerc sa platesc.

    Da, muti regiunea din aplicatia Settings din Windows pe UK. Costa 4 lire. Poti plati cu PayPal. Eu asa folosesc.

      (Citează)

  6. un fel de assassin’s creed cu japonezi?

      (Citează)

  7. Grafica in jocuri, si ma refer aici la animatii, nu la poligoane, nu a mai facut niciun avans de la Quantic Dream incoace.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Altex are niște oameni dedicați pe gaming care se ocupă de produse și stocuri și din astea. La eMAG nu știu dacă există cineva, că nu iese mare profit din jocuri, iar vânzarea lor oricum se mută în online pe PSstore sau Steam.

    Înțeleg ce zici dar ce rost are precomanda in contextul asta? Am anulat comanda, am trimis alta astazi, a ajuns jocul. Asta e problema de logistică.

      (Citează)

  9. Are si Easy Mod sau e ca Sekiro de iti vine sa arunci contolerul de pereti?😀

      (Citează)

  10. nwradu:
    Astea exclusive nu prea fac migrarea. Doar studiourile care dezvoltă pentru toate consolele fac de obicei și pentru PC.

    Valabil doar pentru cele de la studiourile 100% detinute de Sony. Altfel, sunt exclusive pana cand nu mai sunt. Vezi Horizon Zero Dawn, Death Stranding ca cele mai recente exemple.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus