un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Firea o ia pe calea conspirațiilor

11 Jun 2020  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Nu cred că-i prima oară când face asta, dar e remarcabil ce atacuri ridicole face Firea pentru a masca o incompetență de 4 ani ca primar și pentru a îngrășa porcul în ajun, cum se zice, din moment ce prin octombrie vor fi alegeri locale.

Acum amenință că va da în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe… Ministerul Sănătății! Și pe DirecÈ›ia de Sănătate Publică BucureÈ™ti! Că sigur exact cei implicaÈ›i în a È›ine sub control toată epidemia asta se fac vinovaÈ›i de aÈ™a o faptă, zice logica de tip Firea.

Motivul este legat de faptul că Ministerul Sănătății s-a dezis de campania primăriei de a testa de covid-19 bucureștenii care-și doreau asta, ceea ce știrbește capitalul politic al acțiunii. Pentru că asta este, strict o acțiune politică, că o testare statistică ar trebui făcută după niște studii mai aprofundate pentru ca rezultatele să fie și utile după aceea, dar aici n-a fost cazul.

De altfel, și bucureștenii s-au dezis de Firea, doar 2.000 înscriindu-se pentru testare. Așa că Tătaru i-a băgat niște bețe în roatele politice, iar Firea amenință cu dosare penale. Sper să facă un sondaj pe pagina ei de Facebook și, dacă iese că Ministerul Sănătății trebuie desființat, păi să-l desființeze!

Și È™tiÈ›i de ce Ministerul Sănătății s-a dezis de campania ei de testare? Pentru că “nu vrea ca românii să afle realitatea“, a susÈ›inut Firea. Asta o fi acum direcÈ›ia oficială a PSD? Că PNL minte românii È™i le ascunde realitatea epidemiei de covid-19 din România?

Al naibii ghinion să vină criza asta fix cu Firea la primăriei, de-și vede acum mandatul și prelungit cu aproape jumătate de an în plus! Dacă mai câștigă încă un mandat pentru că PNL și USR-PLUS nu se pun de acord, orașul acesta va fi terminat.

    16 comentarii

  1. Unde ne mutam? Brașov, Sibiu, Oradea?
    Chiar am dilema aceasta – să îmi cumpăr un apartament mai spaÈ›ios fata de cea am acum sau să mă orientez către al oraÈ™.

      (Citează)

  2. E o vacă sinistră

      (Citează)

  3. Firea face un lucru ok, ea are o masa de alegatori care asta vor sa auda. Degeaba ne plangem de Firea daca jumatate din locuitorii Bucurestiului nu au viza de flotant sau buletin de bucuresti si nu se prezinta la vot.

      (Citează)

  4. Adrian:
    Firea face un lucru ok, ea are o masa de alegatori care asta vor sa auda. Degeaba ne plangem de Firea daca jumatate din locuitorii Bucurestiului nu au viza de flotant sau buletin de bucuresti si nu se prezinta la vot.

    Am buletin de ilfov dar locuiesc in bucuresti. Se poate vota si cu viza de flotant? Nu trebuie buletin? 🤔 Intreb pt. ca e prina data cand ma prind alegerile locale in alt oras 😂

      (Citează)

  5. Intotdeauna sunt de vina altii. Degeaba va dati cu curu de pamant, dar majoritatea romanilor asa procedeaza in orice situatie, ei niciodata nu sunt de vina si asta vad in jurul meu si pe internet.
    Fix la fel face si imitatia de primarita, adica orice ar face orice roman/politician.
    Nimeni nu isi asuma nimic, e o continua aruncare a pisicii de la unul la altul.

    Eu sunt convins ca nu o sa mai prinda mandatul 2 la primarie.

      (Citează)

  6. Nu era acolo deja?

      (Citează)

  7. Coa, eu nu ma testez pt ca dacă ies asimptomatic ma baga Tătaru 2 săptămânii la zdup și iau salariu 2000 de lei pe perioada aia. Asa ca hai sictir!
    niÈ™te teste în plus sunt tot mai ok decât 0 teste. ÃŽmi e silă…

      (Citează)

    • ma mir ca s-au dus 2000, ma asteptam la vre-o 200 tocmai pentru ca exista riscul de a fi arestat.

        (Citează)

    • Poate aia 2000 sunt angajati la companiile municipale si i-au obligat sa participe

        (Citează)

    • Era vorba de teste de anticorpi, care ies pozitive post-infectie, probabil post-vindecare. Din 2000 de teste probabil ieseau pozitive maxim 50, tinand cont ca infectiile depistate in Bucuresti reprezinta 1.23 la mia de locuitori si presupunand (prin mare absurd) ca sunt de 20 de ori mai multe cazuri nedepistate.
      La fel de posibil era sa iasa 5 teste pozitive, caz in care Firea se facea de tot rahatul, si sincer as fi lasat-o sa faca testele numai ca sa isi dea cu tesla in oua. Acum are munitie sa atace ca se ascunde realitatea.

        (Citează)

  8. Firea: Guvernul nu vrea ca romanii sa afle realitatea. ( deci prezumat maronie, ca altfel nu s-ar justifica criticalitatea testarii ei)
    Ciolacu: nu se impune prelungirea starii de alerta, lasati romanii sa se relaxeze!

    Partea trista e ca electoratul PSD e atat de indobitocit/cointeresat/dependent, ca nu realizeaza fracturile logice din discursul politic al PSD.

      (Citează)

  9. BinenÈ›eles că Tătaru a zis că nu e bine, doar e vorba de psd. Nu a motivat clar de ce “s-a dezis”, nu a prezentat nici un motiv medical, doar a zis că el nu girează acÈ›iunea.
    De acum 2 luni Radu a avut ceva împotriva acțiunii de testare în masă, deși s-a practicat în mai multe țări cu rezultate bune.
    În schimb, faptul că iohanis vorbește de interese electorale acum deși în martie avea treabă cu anticipatele și jongla cu premieri, e ok. Amuzant e că a fost în Piața Universității azi, pe 11, dată nerelevantă, dar pe 13 e sîmbătă și are altă treabă, pe la Georgeta la Sibiu.

      (Citează)

    • Ok, Radu a zis de Firea in principal ( de PSD doar tangential), tu ai ripostat cu Tataru si Johannis, acum totul e chit putem trece mai departe sa vorbim despre chestiile din postare ? eficienta testarii propuse, ce a facut Firea in capitala in ultimii 4 ani, cum sa facem sa salvam milioanele de euro aruncate in companii pline de voluntari din Pipera? Ce zici ?

        (Citează)

    • Pentru ca raspunsul e usor tehnic si poate lua valente neplacute. Ce face sarmancur e inutil, deoarece se folosesc teste rapide si, statistic, 30% dintre ele vor da rezultate gresite. I s-a spus acest lucru chiar de catre firma care i le livreaza, dar duamna a ignorat si a mers mai departe cu initiativa.
      Ei, problema in cazul asta este ca o treime dintre testati ar putea fie sa plece direct la spital (unde vor sta minimum 48 de ore, pentru ca asa e procedura, externezi doar dupa ce testul iese negativ 2 zile consecutiv) fie acasa, sa doarma linistiti, desi sunt purtatori de virus.
      Singura varianta prin care chiar ar fi putut realiza ceva bun era sa testeze cu real time PCR, dar asta e imposibil pe stadion, deoarece ai nevoie de niste conditii mega stricte, ce implica, printre altele, un laborator unde probele sa poata fi aproape congelate pentru a obtine rezultatele corecte. I s-a spus si asta, femeia s-a incapatanat si uite la ce poveste faina de imbecilitate am ajuns.

        (Citează)

  10. Poate ar fi o idee buna sa fie terminat orasul asta, numit Bucuresti. Poate asa o luam toti de la zero, cu o singura primarie, nu 8.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus