un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SSD de 2 TB la 863 lei

13 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

PC Garage are o ofertă foarte bună la SSD-ul Kingston A400 de 1,92 TB: 863 de lei. Este un model SATA clasic.

Nu-i un SSD foarte rapid, dar tot e mai rapid decât orice hard disk. Luați-l pentru vreun laptop, pentru jocuri și pentru stocare diversă deoarece citirea este mai rapidă decât scrierea (550 MB/s față de 450 MB/s) și probabil are un controller și un mecanism de caching care-i scad viteza de scriere după o vreme la transferuri de sute de GB.

Treaba asta contează mai mult în teorie, că în practică nu faceți un astfel de transfer decât probabil la upgrade-ul de unitate.

Avantajul său va fi deci în aplicații ce necesită citire de volume mari de date din stocare, precum diversele loadinguri din jocuri sau stocarea pe termen lung de fotografii. Dacă-l puneți în vreun laptop, probabil e bun la orice.

Remarcabil însă prețul, care ajunge la sub 0,45 lei per GB, și are și 3 ani garanție.

    4 comentarii

  1. Nu e chiar asa extraordinara oferta. Am luat anul trecut un Intel SSD (M2) de 1GB cu 490 lei si nu era Black Friday. Si cred ca e mult mai rapid.

      (Citează)

    • Cred ca vroiai sa spui 1 TB.
      490 * 2 = 980 ron fata de 863 ron cat e cel expus in articol.

      Oferta e bunicica, merita si din punctul meu de vedere dar nu am unde sa-l montez.

        (Citează)

    • In caz ca nu ai observat, preturile la memorii in general au crescut fata de anul trecut. Si cred ca vor creste in continuare pana cand se va stabiliza situatia.
      Chiar si la HDD-uri au crescut mult. Am vrut in iarna sa-mi iau un WD Red de 4TB care era aprox 450 lei. Acum este aproape 600 lei.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus