un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Spotify introduce planul de Familie pentru România

13 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

39 comentarii

Abonamentul Premium Family a devenit disponibil și în România. Nu știu de când, că acum l-am observat în meniu fără vreun anunț oficial, dar cred că este de curând disponibil în țara noastră.

Premium costă 8 euro/lună și oferă până la 6 conturi Premium pentru membrii unei familii. Cum un singur cont Premium costă 5 euro/lună, economia făcută astfel este serioasă.

Sistemul funcționează așa: cineva activează planul Premium Family și apoi invită până la 5 alte persoane în cadrul său. Fiecare persoană invitată va avea cont Premium, adică fără reclame și acces nelimitat la tot ce presupune Spotify. Întrucât fiecare persoană are propriul său cont, fiecare va beneficia de recomandări independente de playlist-uri și artiști.

Cred că voi trece și eu la acest plan. Eu am cont Premium, Matilda are alt cont Premium, plătim în total 10 euro/lună. La un moment dat împărțeam același cont, că nu ascultam amândoi muzică simultan, dar preferințele fiecăruia ne dădeau peste cap recomandările pe care ni le făcea Spotify, care într-o zi vedea că ascult gregorian chants și în altă zi indie rock și algoritmul lor era debusolat. Așa că am dat-o afară de pe contul meu, ca să nu-mi mai recomande inutil indie rock.

Încă n-am trecut la Premium Family, dar interfața mă lăsa să ajung până la pasul de confirmare a selecției, deci 99% sigur este disponibil în România. Upgrade-ul se poate face din contul tău sau poți lua direct un cont Family din pagina de abonare.

Era și timpul să introducă Family, având în vedere că YouTube Music are un asemenea plan de familie cu 33 lei/lună. Eu am încercat însă YM în perioada de trial și nu m-a convins. Muzică este destulă, dar interfața și playlist-urile și opțiunile de explorare nu mi s-au părut la fel de dezvoltate ca la Spotify.

    39 comentarii

  1. Si Apple music are plan family la 29 lei (ca de-acolo au copiat toti).

      (Citează)

  2. Plm, e 15 euro aici.

      (Citează)

  3. Foarte tare. O sa trec si eu la Family probabil, din acelasi motiv. Am ras puternic la finalul lui 2019 cand am primit clipul cu Year in Review de la Spotify si in topul “personal” erau proportii comparabile de Ghost si Shakira.

      (Citează)

  4. varucu:
    Si Apple music are plan family la 29 lei (ca de-acolo au copiat toti).

    și ce fac cu Apple music pe Samsung?

      (Citează)

  5. Oare cele 6 persoane pot fi aceleași cu care împart contul de Netflix?…if you know what I mean. Bine, la Netflix sunt 5.

      (Citează)

    • Am mai citit și nu merge ca pe Netflix. Spotify insista ca membri sa locuiasca toti la aceeasi adresa si verifica asta din cand un cand.

        (Citează)

  6. La naiba! Exact pt family plan am renuntat al Spotify acum vreo 6 luni.
    YM e 39 de lei. Avantajul e ca scapi si de reclamele de pe youtube (da, stiu ca exista metode neortodoxe, dar asa si muzica e gratis pe torente)
    Sunt de acord ca spotify e mai bun ca interfata si recomandari, dar copilul n-are rabdare sa de skip ad :)

      (Citează)

  7. Usor offtopic: Google Play Music se inchide anul asta. Clientii platitori vor fi mutati pe YT music. Pacat, imi placea Play Music, avea optiuni bune de facut playlist-uri lungi si ascultat ce vroiai din ele. In plus, puteai sa si importi propria muzica mp3 si sa ai acces la ea impreuna cu cele din baza lor de date. Pe Spotify se poate asa ceva?

      (Citează)

  8. Multumesc pentru info! Functioneaza.

      (Citează)

  9. Înseamnă ca mai ai slot liber pentru încă 4 persoane, de ce nu faci un giveaway?

      (Citează)

  10. rivi: și ce fac cu Apple music pe Samsung?

    Il instalezi din Google PlayStore, il deschizi si asculti muzica, radio, urmaresti videoclipuri, tot tacamul. Aceleasi functionalitati ca pe iOS.

      (Citează)

  11. Nu stiu de ce, dar o vedeam pe Matilda sa asculte gregorian chants.

      (Citează)

  12. Voi platiti pentru muzica in era in care gasiti GRATIS tot ce vreti pe Youtube?!

    Citeam si radeam. 5 euro pe luna la Spotify, 33 de lei la Youtube! Pentru muzica disponibila gratis si legal pe Youtube! N-aveti ce face cu banii…

      (Citează)

    • Nu plătești pt muzica in mod special, ci mai degrabă pt diverse avantaje. Ascultat in background, descărcări offline (sunt curios cum Asculți in avion sau in vârf de munte muzica gratis de pe YouTube), lipsa reclame (inclusiv pe telefon, pt ca pe pc scapi cu un adblocker). Mai ai pe lângă astea și YouTube originals

        (Citează)

  13. Speram sa nu omiti un detaliu destul de important: Family members under one roof can enjoy up to 6 Premium accounts. You’ll only pay 7.99 EUR a month.

    Foloseste location pentru a se asigura ca sigur sunt “under one roof” daca se gandeste cineva ca poate imparti acest cont cu prietenii.

      (Citează)

  14. Interesant! Deci 6 studenți pot avea planaul ăsta dar eu care dau cu sapa pe mare 6 luni pe an nu. Nici nu sună a discriminare!
    YouTube nu a avut nicio greață de genul ăsta.

      (Citează)

  15. Adi:
    Speram sa nu omiti un detaliu destul de important: Family members under one roof can enjoy up to 6 Premium accounts. You’ll only pay 7.99 EUR a month.

    Foloseste location pentru a se asigura ca sigur sunt “under one roof” daca se gandeste cineva ca poate imparti acest cont cu prietenii.

    Pai si cum detecteaza mai exact? Eu ascult aproape exclusiv la birou, sotia la fel, la alt birou, evident.

      (Citează)

  16. Silviu:
    Am mai citit și nu merge ca pe Netflix. Spotify insista ca membri sa locuiasca toti la aceeasi adresa si verifica asta din cand un cand.

    Voi nu ați facut dovada domiciliului la inacriere ?

      (Citează)

  17. O fi, dar listele cu preferinte nu pot fi (asa usor) editate si trimise altora ca la Suamp-ul românesc..pe whatsapp..

    O rog juniorul sa ne invete cu fake location..

      (Citează)

  18. Din fericire inca ma bucur de spotify premium fara abonament.

    Am facut o smecherie sa mearga si din romania :)

    Insa nici acum nu sunt atat de multe reclame, ca nu mai e publicitate

      (Citează)

  19. Silviu:
    Spotify insista ca membri sa locuiasca toti la aceeasi adresa si verifica asta din cand un cand.

    Eu am refuzat accesul la locatie pt Spotify si am dat manual adresa unde stau. Deocamdata merge.

      (Citează)

  20. Claudiu:
    Oricum calitatea audio la Apple Music este superioară. Cu mult.

    Cu cel puțin 12%, sunt studii pe tema asta, găsești pe internet.

      (Citează)

    • La ce se referă 12%? bitrate? Apple folosește în general o comprimare destul de agresivă la fișierele audio.

        (Citează)

  21. De citit foarte bine conditiile inainte, sunt disponibile aici: https://www.spotify.com/ro/legal/premium-family-terms/
    Este obligatoriu ca primary and subsidiary accounts sa locuiasca la aceeasi adresa, iar pentru asta se face verificarea acesteia. In mod constant se folosesc informatii din Google Maps pentru confirmarea eligibilitatii.
    In plus, daca se trece de la Premium simplu la Family, schimbarea este imediata, iar restul de zile ramase din abonamentul deja platit devin nule. Asadar ar fi bine ca schimbarea de la simplu la Family sa se faca in ultima zi de subscription a abonamentului.
    Eu personal nu imi dau seama daca se verifica locatia IN TIMPUL folosirii serviciului, pentru ca asta ar fi o problema: marea majoritatea a muzicii este ascultata in afara casei (masina, transport in comun, sport outdoor, birou). Nu precizeaza nicaieri cand se face interogarea locatiei. Daca testeaza cineva si afla, let us know!

      (Citează)

  22. Deezer family 7,5 euro, tot 6 conturi, mulțumit de 3 ani. Nu sunt probleme cu conturile în sensul de a locui toți în acceasi locație, iar accesul în orice cont e parola unica, de admin, cam ca la Netflix. Însă, spre deosebire de Netflix, nu poți accesa un cont simultan cu doua dispozitive, dacă intra fiică-mea în contul meu sa vadă ce mai am prin favorite automat aplicația ma da afara. Dar în clipa următoare reintru și o scot pe ea.
    A, și ce mai are interesant (poate o fi și la spotify) în aplicație are un serviciu de identificat muzica, nu mai ai nevoie de Shazam.

      (Citează)

  23. Mario:
    Nu plătești pt muzica in mod special, ci mai degrabă pt diverse avantaje. Ascultat in background, descărcări offline (sunt curios cum Asculți in avion sau in vârf de munte muzica gratis de pe YouTube), lipsa reclame (inclusiv pe telefon, pt ca pe pc scapi cu un adblocker). Mai ai pe lângă astea și YouTube originals

    YouTube vanced. Si stai, in avion poti asculta ce ai descarcat cand aveai net nu ? Deci what ? Plus ca exista o chestie numita memorie în care poți tine sute de melodii ca sa ai muzica chiar offline. Bine, asta este o metoda antică probabil, acum avem zeci de giga pe telefon ca sa folosim streaming la greu. Nu voi plati niciodata youtube, bait and switch nu tine la mine, nu face decat sa ma ambitioneze sa nu plătesc. Nu poți sa decizi tu dupa 12 ani de yt ca de maine nu mai merge in background ca sa platesc pt asta. Fuck off goggle m-am saturat de tine si de disperarea asta din jurul meu legata de “serviciile” tale. Te voi fenta cum pot si îți voi bloca toate încercările de a face bani cu mine. De la ublock origin cu toate filtrele posibile la vpn si youtube vanced. Ce tupeiști auzi, sa platesc ca muzica sa mearga in fundal sau ca sa nu am reclame inaintea fiecarui clip. Atâta tupeu si aroganță rar mai vezi.

      (Citează)

  24. Salutare. Eu am avut cont Premium Family pe US(pentru ca in RO nu exista aceasta varianta) in timp ce locuiam in RO cu totii membrii familiei. A trebuit doar ca fiecare membru al familiei sa fie aiba aceeasi adresa in contul profilului setat si am mers asa fara nici o problema, mai bine de 1 an.. Deci banuiesc ca va functiona la fel de bine si acum de cand cu Family in Ro.

    Toate bune

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus