un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Video-review: laptop de gaming Asus ROG G14 cu RTX 2060

30 Apr 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Asus ROG Zephyrus G14 cod GA401IV este modelul testat de mine și mi-a plăcut mult de tot. Este un laptop de gaming foarte performant, include o placă NVIDIA și RTX 2060 și procesor AMD Ryzen 9 4900HS pe un ecran 1440p de 14 inchi, dar n-au făcut rabat la portabilitate.

Asta mi-a plăcut. E cu adevărat un ultraportabil de gaming. G14 cântărește 1,6 kg și are o grosime de 18 mm. 14 inchi e dimensiunea “sweet spot” pentru portabilitate pentru că-i mai mic decât 15 inchi, dar mai mare decât 13 inchi (good writing here!). Ați înțeles ce vreau să zic, un ecran de 14 inchi nu mai mare mic pe un laptop ținut în fața ta.

G14 arată cool, e modelul ce poate fi comandat cu o matrice de 1.215 LED-uri pe capacul monitorului, LED-uri ce pot afișa diverse logo-uri sau animații în acea zonă. Eu aș fi mai atent să-l comand cu ecranul Full HD la 120 Hz în locul celui 1440p care are un refresh maxim de 60 Hz, chiar dacă tot adaptiv.

PC Garage listează 3 modele Asus G14, inclusiv unul cu GTX 1650 care a fost lansat recent pe piață. Cel testat de mine costă 8.700 de lei. Cel cu ecran de 120 Hz și GTX 1660 Ti s-ar putea să fie o afacere mult mai bună, că-i mai ieftin, iar placa aceea duce Full HD fără probleme și ecranul este mai bun.

Susține-mă cu un Subscribe:

O să scriu și un review text, dar întâi a fost gata clipul video.

    6 comentarii

  1. Man, cere-le niște A-uri la test. Ceva pentru oameni normali la 4-5000 de lei.
    Că azi-mâine vine Moș Crăciun.
    Despre ăsta, nimic de zis, dar nu știu cine se joacă pe 14 inchi. Cei mai mulți își vor lua un monitor de 24-27 lângă el.
    Hai.

      (Citează)

  2. De ce ai da atatia bani pe un laptop de gaming de 14″ ?
    Si ce ai vrut sa spui mai exact prin “un ecran de 14 inch nu mai mare mic pe un laptop tinut in fata ta ?
    Mama ei de izolare 😁

      (Citează)

  3. Este foarte scump si este Asu(ck)s, nu ca alte branduri ar fi mai rasarite. Daca ar fi sa iau laptop de gaming, l-as lua pe cel mai ieftin cu 1660Ti, SSD de 256 si 8Gb de RAM.

    Nu e cazul sa iau laptop, am pus SSD-uri in ale mele, mai multa memorie intr-unul si am cumparat o baterie noua pentru celalalt. Se misca foarte bine pentru aplicatii office si entertainment.

      (Citează)

  4. Stoc 0 la toate trei. Noile procesoare AMD sunt la mare cautare datorita eficientei, ruleaza reci, silentioase si ofera o autonomie uriasa. Momentan nu sunt multe laptopuri cu procesoare Ryzen seria 4000.

      (Citează)

  5. Ce configurație ai pe desktop-ul tău de acasă, că m-ai făcut curios.

      (Citează)

  6. Cum sa te joci pe 14 inch? Come on!!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus