un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când își dă Ciolacu demisia din toate funcțiile deținute?

29 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Este președinte ale Camerei Deputaților și al PSD, care se vrea partid cu grija tuturor românilor. Când demisionează din acestea funcții pentru a dispărea dintotdeauna din atenția publicului, ca ilustra Dăncilă înaintea sa?

Sub conducerea sa, Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect ce asigura autonomia administrativă a Ținutului Secuiesc. Tacit, adică fără vot, ci adoptat pentru că era de multă vreme depus acolo și astfel de proiecte se adoptă automat după o perioadă de timp.

Nu contează în această idee că-i membru PSD. Ca președinte al CD, și-a dovedit incompetența crasă atunci când un astfel de proiect este adoptat tacit. Ceva atât de important trebuia tratat cu atenție și dezbătut în CD pe toate părțile, nu lăsat că trece pe șestache. Pentru asta îi plătim pe deputați.

Și sigur că apoi contează că este membru PSD. Știam că fură, dar vor să fure țara la propriu, bucata de teren în sine. Planul PSD-ului a fost cel mai probabil ca acel proiect să fie adoptat tacit pentru a obține în schimb voturile UDMR-ului în noiembrie.

Și apărarea lui Ciolacu, că tocmai a dat o declarație scurtă la TV, este un whataboutism de care școala rusă ar fi mândră: dar Iohannis de ce a lăsat români să plece în Germania la cules sparanghel? Dar de ce nu i-a luat apărarea ambasadorului român la Budapesta ieri? Dar de ce nu se testează mai mulți români de covid? Solid defense, bro!

Proiectul a fost respins urgent la Senat. Crisis averted! Dar rămâne o dovadă că cei din PSD nu mai trebuie votați niciodată, că scopul lor nu este bunul mers al țării.

Să se noteze în jurnalul de bord și că, la 5 ani și jumătate de la numirea în funcția de președinte, Iohannis a avut prima reacție demnă de funcția sa, adică a tras rapid și puternic un semnal de alarmă. O reacție dură și controversată, dar de politician care s-a adaptat situației, nu de urs panda leșinat.

    20 comentarii

  1. Daca era in interesu lui, nu croncanea nimic nici iohanis. Parca mai ieri facea schimb de steaguri cu aia din tinutu secuiesc si le asculta imnu. Aici in romania. Niste mwisti toti. De la ciolacu la iohanis.

      (Citează)

  2. Ai uitat de reactia de Paste. Aia cred ca a fost prima. Practic acum poate sa fie presedinte si sa declare orice fara a mai fi politically-correct. Nu mai are nevoie. Hai sa mai lasam biserica si maghiarii pana dupa ce rezolvam chestiile importante.

      (Citează)

  3. E lasa ca erau si pnlisti acolo in biroul permanent dar oridnul e sa dam in PSD ca e la moda. Aham.

    Despre Iohannis ce sa zic, Vadim reloaded.

    Deci imi place la nebunie cum functioneaza noua securitate, ma distrez de minune. Zilnic descopar unu.

      (Citează)

    • Chiar si troll PSD-ist daca esti, tot nu inteleg de scrii din astea. Mai bine bei putina apa si iti revii, gasesti altceva. Hai, ca o sa fie bine. Nu, nu pentru tine, pentru noi, ceilalti.

        (Citează)

  4. In locul lui Ciolacul cine va veni? Buzata de la PNL care nu stie cati ani are? Halal politicieni in tara asta.

      (Citează)

  5. Doamne ferește, aveam eu ceva bănuieli…
    Eu zic sa mai faci ceva steak de vită.

      (Citează)

  6. Inca un motiv de a nu mai vota P$D. S-au tot adunat de vreo 20+ ani (cumulat) de cand sunt la ciol… volan. Bun, de acord.
    Problema e ca si astia de acum sunt la fel de lepre ca psd, iar usr / plus nu au (momentan) forta si oamenii necesari (din pct. meu de vedere) sa conduca tara, complet, fara vreo alianta. Daca se merge pe alianta, cu cine sa o faca pentru a nu ne intoarce in scenariul cu leprele la butoane?
    Care e solutia?

      (Citează)

    • Andrei:
      Inca un motiv de a nu mai vota P$D. S-au tot adunat de vreo 20+ ani (cumulat) de cand sunt la ciol… volan. Bun, de acord.
      Problema e ca si astia de acum sunt la fel de lepre ca psd, iar usr / plus nu au (momentan) forta si oamenii necesari (din pct. meu de vedere) sa conduca tara, complet, fara vreo alianta. Daca se merge pe alianta, cu cine sa o faca pentru a nu ne intoarce in scenariul cu leprele la butoane?
      Care e solutia?

      Nu poți repara o țară în 6 luni după 30 de ani de jaf. Problema sînt și ciumații roșii rămași prin administrații și care fac tacit jocul barcagiului dragnian.

        (Citează)

    • Repara PNL, stai si asteapta mult si bine ca vor repara. Turcan aia nu stie cati ani are si e vicepremier. Premiera noua dupa Viorica. Problema cea mare in tara asta e ca nu avem clasa politica. Elitele au disparut, nu le-a trebuit circul asta ieftin care se pare ca e pe placul majoritatii romanilor.

      marinel: Nu poți repara o țară în 6 luni după 30 de ani de jaf. Problema sînt și ciumații roșii rămași prin administrații și care fac tacit jocul barcagiului dragnian.

        (Citează)

  7. Cand il jupuim noi!

      (Citează)

  8. varucu:
    Cand il jupuim noi!

    De viu, cum pățeau soldații ruși în Afganistan.

      (Citează)

  9. E ca si cum ai intreba cand nu o sa mai fure PSD.

      (Citează)

  10. articolul asta e ordin de la companie sau chiar ai plecat pe fenta?
    legea aia a trecut pentru ca nu are nimeni chef de munca in parlament, nu pentru ca vrea cineva sa vanda la propriu parti din tara.
    ai idee cate balarii se aproba tacit in mod curent?
    era oricum obligatoriu sa se voteze in urmatoarea camera si chiar trecuta era neconstitutionala, deci nu avea nici macar o sansa sa ajunga in practica.
    kwi avea nevoie de o petarda cu fum a descoerit dupa cateva zile “grozavia” si a salvat el situatia.
    chiar ne agitam pe bune despre balaria asta?

      (Citează)

    • Exact!
      Rezonez vad pe multe subiecte cu john2381 :D

      Johannis a speculat lenea si prostia psd-ista, creandu-si capital de mare patriot. Dar a dat-o in extrema dreapta, aici a avut mare dreptate Barna.
      Da, PSD-ul a demonstrat inca o data ca nu trebuie votat, dar nu pentru ca au vrut sa dea tara pe mana ungurilor, ci din pura incompetenta.

        (Citează)

    • john2381 are dreptate, si ca sa-l citez:
      “articolul asta e ordin de la companie sau chiar ai plecat pe fenta?”

        (Citează)

    • Acum îmi dau seama că e modelul generației actuale… lent la minte.
      Se vede după cum înghit pe nemestecate tot ce regurgitează primul retardat al patriei, indiferent ce ar spune. Dacă mîine zice că sînt mici pensiile speciale și le mărește, și asta ar accepta.

        (Citează)

  11. A inceput sa fie mai activ Iohannis, sa expuna pareri clare, bine definite. Pentru umerasul de haine care este el de obicei, interventia despre autonomie a fost chiar incisiva.

    Poate incepe sa realizeze ca nu are nimic de pierdut daca e mai agresiv, nu mai trebuie sa stea in banca lui ca sa mai castige un mandat.

      (Citează)

  12. Apropo ce cuvânt din comentariul scris aici nu a trecut de robot? Digi24, Radu sau Sri? Sa stiu ca pe viitor sa il evit, serios

      (Citează)

  13. “Planul PSD-ului a fost cel mai probabil ca acel proiect să fie adoptat tacit pentru a obține în schimb voturile UDMR-ului în noiembrie.”

    A fost doar o simpla harjoneala UDMR-PSD, doar ca PSD-ul nu a mai apucat el faca primul pas, pentru ca melcul Iohannis a fost mai iute de data asta si i-a spart fata lui Ciolacu. Altfel, business as usual. Asta e deja al 4-lea proiect cu autonomia, ca sa stim cum stam.

    Uite ce scria Miron Damian in 9 ianuarie 2018, mult mai exact:

    “E un fel de ritual, de dans cu mișcări prestabilite. Primul pas îl face de obicei UDMR, când consideră că e în criză de încredere în rândul propriului electorat. Asta se întâmplă de obicei în preajma alegerilor și după ce a fost la guvernare, și mă întreb… oarecum retoric, ce se va fi întâmplat de data asta. Primul pas făcut de Uniune este să emită public ceva care să conțină în mod obligatoriu termenii „autonomie” și „criterii etnice”. Pasul doi îl fac partenerii, cu care par în opoziție – așa e în dansuri, deși apar că se confruntă avem acolo un parteneriat. E vorba de partidele așa-zis „românești”, care reacționează la mișcarea UDMR în două feluri: la vârf o fac la modul bățos și ultragiat („cum? nu se poate, domnule, e exclus, constituția, națiunea, unitatea alea-alea”). La bază replica ia de obicei forme ceva mai isterice și extremiste. La pasul următor, partenerii revin la locurile inițiale, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Așa e dansul! Din fericire, înafară de câțiva țăcăniți care scriu de obicei statusuri exclusiv cu majuscule, publicul spectator de ambele etnii a înțeles cum stă treaba și judecă spectacolul la justa valoare.

    Citesc că reacția la declarația recentă cu „autonomia” și „criteriile etnice” a UDMR a fost, din partea unui deputat PSD, să propună președintelui un referendum prin care să ne declarăm în (dez)acord cu autonomia teritorială, locală și culturală a etnicilor maghiari. În tandem cu cei de la UDMR, nici exaltatul nostru deputat nu intră în detalii apropo de înțelesul expresiilor folosite. Așa e dansul!

    Tot acolo se mai propune și un prag electoral la parlamentare de 5% în *fiecare* județ. Am văzut titlu de ziar care traduce asta în „eliminarea UDMR din parlament”. Nu, e vorba de potențiala eliminare a tuturor partidelor din parlament, căci și PSD are probleme cu atingerea pragului de 5% în județul Harghita (a avut 7,6% la ultimele alegeri, când a avut un scor record național). Partidul care NU ar fi exclus din parlament ar fi… UDMR. Reprezentanților unei minorității etnice li se garantează constituțional un mandat de deputat. Am avea un Senat pustiu, și o Cameră cu 18 (19?) membri, probabil în ton cu numărul de neuroni al vajnicului nostru deputat.

    Că veni vorba de constituție, un referendum consultativ care să interzică autonomia locală (de orice fel) ar fi inutil, pentru că cea administrativă este înscrisă în constituție. Tot că veni vorba, de ce oare UDMR nu face mai mult pentru întărirea acestei autonomii? Ținând cont de concetrarea administrativă a etnicilor maghiari, ar avansa implicit agenda lor declarată. Eh, cum spuneam, mă întreb retoric. După cum s-au manifestat în ultima sesiune parlamentară, cei de la UDMR nu susțin autonomia culturală a coetnicilor lor, ci autonomia penală a politicienilor de vârf, români sau maghiari.”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus