un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Școala de hardware se transmite online

2 Apr 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

PC Garage a anunțat acum o oră că lansează Școala de Hardware, o emisiune live pe YouTube, interactivă, în care vor explica copiilor cum funcționează calculatoarele, ce rol are fiecare componentă și cum se îmbină acestea.

Îmi place ideea pentru că vine bine în această perioadă și îmi place și pentru că PC Garage chiar nu cred că erau forțați de împrejurări să o facă. Cu atâția oameni care stau acasă, probabil că vânzările lor au crescut oricum în această perioadă după ce mulți au descoperit că au nevoie de un laptop mai bun sau măcar un webcam, mai ales că au livrare gratuită la plata cu cardul pentru coletele mai mici de 5 kg.

Primul episod live din Școala de Hardware are loc astăzi, la ora 15, pe canalul lor de YouTube. Va continua în fiecare zi de joi, de la ora 15. Emisiunea de astăzi s-ar putea să fie doar introductivă în concept, dar mi-aș pune oricum copiii să se uite, că ce altceva să facă?

  9 comentarii

 1. După live ce au spus, rămâne video ul pe canalul lor de youtube?
  Întreb din cauza teatrelor ce transmit live pe Facebook dar după câteva ore șterg video ul ca nu cumva să vadă copilul teatru și în weekend, doamne ferește.

    (Citează)

 2. Frumoasa initiativa, felicitari! Oare Madalin nu mai oboseste?! Glumesc, se descurca de minune!

    (Citează)

 3. Din titlu parea interesant, initiativa e buna.
  Am rulat putin clipul de prezentare, habar n-am daca o sa le placa copiilor, dar mie mi se pare slab, in sensul de prezentat labartat si plictisitor, ca majoritatea live-urilor de pe youtube.
  Nu stiu daca astia mici au rabdarea mea – nici eu nu-s cunoscut pentru asta – dar estimez ca e greu sa faci pe cineva atent fara sa fie la obiect si fara sa aiba un mod de prezentare captivant.
  Mult succes.

    (Citează)

 4. Tara arde si oamenii astia se piaptana…
  De parca nu sunt destule lectii si teme deja.
  Copiii trebuie distrati in perioada asta, nu incarcati cu tot felul de balarii…

    (Citează)

 5. Daca tot vorbesti cu ei, intreaba-i de ce nu mai raspund la mailuri, telefoane si de ce doar asteapta comenzi cu plata online?

  Sa ii intrebam chestii in comentarii, prin semnale de fum cumva?

    (Citează)

 6. Pe partea de software/programare, aruncati un ochi pe code.org. Exista activitati si lectii foarte bine facute, pentru copii de la 4 ani in sus.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus