un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

N-ar strica să aveți un RTX 2080 pentru Microsoft Flight Simulator

23 Apr 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

La un moment dat trebuiau să vină și vești proaste după ce viitorul Flight Simulator ne-a uimit cu acele imagini ultra-realiste, simularea perfectă a fenomenelor meteo și hărți și aspect real al întregului glob pământesc. Este un proiect unic și pare să aibă cerințe unice.

Va avea nevoie de 150 GB spațiu de stocare pe disc. Asta nu-i așa important, că spațiul de stocare a ajuns ieftin. Restul cerințelor sunt mai jos:

Partea de recommended sună normal pentru zilele noastre, dar mă sperie cea de ideal pentru că practic spune “ce-i mai bun în acest moment”. Și s-ar putea ca acest joc, bazat extrem de mult pe procesare de imagini, să aibă nevoie de configurația ideală pentru a rula doar “bine”, nu “mega-perfect”.

Mai este un aspect la mijloc. Warzone, de exemplu, joci pentru multiplayer, pentru a te lupta cu alții; în viteza jocului și nevoia de reacții rapide, nu știu cât contează o ploaie simulată perfect sau filtrarea anisotropică sau modelarea foarte realistă a umbrelor făcute de nori pe sol.

Flight Simulator, în schimb, joci tocmai pentru a te bucura de grafică. E genul de joc pe care ar trebui să-l rulezi la setările sale maxime ca să te bucuri de ceea ce înseamnă el de fapt.

Apropo, asta înseamnă și că va fi jocul perfect pentru randare la distanță. De ce să nu lași serverele Microsoft să randeze grafica, nu PC-ul tău, și ție doar să-ți facă streaming de video? Mai ales că nu-i genul de joc unde să conteze latențe de milisecunde.

Tot nu a fost anunțată o dată de lansare, dar rămâne pe 2020. Pare ciudat dacă zic că mai degrabă pentru acest joc aș investi într-o placă video bună, nu pentru vreun shooter?

    11 comentarii

  1. Pare că va fi lansat și pentru Xbox One. Acolo nu ar trebui să ruleze la calitatea maximă (că doar nu poți face upgrade, decât atunci când va apărea următoarea serie)?

      (Citează)

  2. Sigur va arata bine si pe recommended specs. Sau cum a zis Cezar, iei un Xbox One X si ai scapat de griji. Mai ales ca jocul va fi disponibil pe Gamepass, deci practic il poti juca gratis, daca ai abonamentul activ.

      (Citează)

  3. Par cam ciudate cerințele alea pentru că nu specifică rezoluția. Pentru 1080p sunt sigur că nu ai nevoie de cine știe ce placă video.
    Probabil că cerințele ideale sunt pentru 4k..eu oricum am un Radeon 5700XT, nu-mi fac griji 😁

      (Citează)

  4. Unde ai găsit acele specificații făcute și pe AMD? Pe site-ul oficial sunt doar configurațiile cu Intel.

      (Citează)

  5. Si un SSD de 1 tera neaparat, pentru ca cere 150 de Gb pentru inceput. Pentru ca probabil ii vor face un DLC si atunci chiar nu va avea loc pe SSD de capacitate mai mica.

      (Citează)

    • Contentul din joc are undeva la 2 petabytes… Nu cred că îți ajunge un tera. :) Ai nevoie de internet bun, nu de spatiu.

        (Citează)

  6. Ehe, diferenta intre recomandat si ideal, sa fim seriosi…

      (Citează)

  7. Ani lumina de la specificatiile recomandate la cele ideale.
    Serios? Adica iti trebuie un pc de cateva mii de eur ptr un joc? Mai da-l in pm.

      (Citează)

    • Asa a fost intotdeauna, aveai nevoie de pc-uri superperformante pentru a juca la calitate maxima.
      Doar in ultimii ani s-au mai relaxat cerintele si asta pentru ca deja un joc pe setari mediii arata destul de bine incat sa nu deranjeze. Dar daca vrei rezolutie si calitate maxime, ai nevoie de un “monstru”.

        (Citează)

  8. si cand ma gandesc ca felicia ionescu a facut cariera desenand linii in ceea ce era simulator de zbor in anii 70.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus