un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mesajul meu de Paști

19 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Hristos a înviat!

Lumea creștină sărbătorește de Paști reînvierea lui Iisus. Pentru istoria omenirii, acesta a fost momentul definitoriu, momentul de cotitură care a pornit religia majoritară astăzi a civilizației noastre, cu miliarde de adepți în lume.

Eu cred însă cu tărie că simbolistica reînvierii atât de discutate acum de Paști poate da o binevenită putere interioară oricărui om, creștin sau nu, credincios sau nu. Cred că oricărui om îi este util să se gândească pentru câteva momente și să înțeleagă importanța unei reînvieri spirituale, unui reboot dacă pot spune așa, mai ales în astfel de momente. În special în aceste momente atât de complicate!

Începeți prin a vă permite, de Paști, să vă simțiți bine. Știu că sunt vreo 40 de zile de știri sumbre în spatele nostru și probabil ne mai așteaptă multe altele în față, dar eliminați-le din gânduri măcar astăzi și bucurați-vă de o zi frumoasă, de un simbol al reînceperii vieții.

Poate că nu-i Paștele dorit, poate că sunteți singuri sau supărați sau speriați sau fără chef de sărbătoare, dar toate acestea sunt în mintea voastră și tot mintea voastră le poate schimba sensul, dacă asta îi impuneți.

Apoi, de mâine, de ce n-ar fi acest Paște o reînviere a întregii societăți românești? În primul rând, o repornire a optimismului legat de viitor. Optimismul că ceea ce este mai greu a fost deja în urma noastră, iar de acum ne așteaptă o revenire la normalitate, pe fondul unor măsuri dure, dar bine luate. Optimismul că vom ajunge cu bine la capăt.

În al doilea rând, poate fi și momentul unei reînvieri a economiei. Nu, eu nu sunt adeptul redeschiderii ei până ce epidemia nu este sub control, dar putem face planuri de redeschidere graduală și se pot lua măsuri de ajutorare a oamenilor și afacerilor. De foarte multe ori, însăși existența unui plan poate elimina multe neliniști și frământări din mintea oamenilor.

Planul meu, de exemplu, este să cumpăr cât mai multe produse românești și să recomand cât mai multe afaceri mici atunci când voi putea face asta, chit că știu deja că articolele despre asta nu atrag lumea pe blog precum cele pesimiste. Va fi, însă, metoda mea de a spune #SusținRomânia și mai am și altele în gând.

Acesta este un Paște atipic de altele. Este unul petrecut fără mulți oameni în jur și fără veselia de altădată. Asta nu înseamnă că nu ne putem propune, chiar forța la o adică, să-i privim părțile bune și să cugetăm, poate doar de această dată, ceva mai adânc la ce înseamnă cu adevărat Paștele, iar apoi să privim cu optimism perioada de după aceasta.

Sărbători fericite!

– Radu Dumitru

(închipuiți-vă că am zis toate acestea cu intonație gravă de președinte de țară sau ceva așa)

    28 comentarii

  1. Sarbatori fericite!

      (Citează)

  2. Adevarat a Inviat!
    Sărbători cu liniște și sănătate!

      (Citează)

    • lol, hai sa fim oameni si in mod normal nu numai de pasti si sa nu il mai lingem atat la Cristi cu moralitatea asta falsa ROMÂNEASCĂ. Spor la cumparat din Romania unde orce cacat produce prost vinde scump.

        (Citează)

  3. Foarte frumos Radule. Dar asa cum s-a mai spus, lipseste un lucru esential in societatea romaneasca: EDUCATIA. Asa ca planurile tale sunt ptr un viitor foarte indepartat.

    Hristos a inviat !…oriunde ati fi

      (Citează)

  4. Adevarat a inviat!

    Astept si varianta video ;)

      (Citează)

  5. Adevărat a Înviat!

      (Citează)

  6. Mesajul de Pasti al preafericitului Radu. :)

      (Citează)

  7. Nu mai e demult religia majoritară și nici 1 miliard de adepți nu mai sunt în lume. Sadly?

      (Citează)

  8. pmk:
    Nu mai e demult religia majoritară și nici 1 miliard de adepți nu mai sunt în lume. Sadly?

    Cam cat din ce a scris Radu are legatura cu religia?

      (Citează)

  9. Superb

      (Citează)

  10. Sărbători fericite!

      (Citează)

  11. Adevărat a Înviat!

      (Citează)

  12. Anul viitor vom sărbători Pastele in criza economica, apreciați ce aveți acum

      (Citează)

  13. “închipuiți-vă că am zis toate acestea cu intonație gravă de președinte de țară” Deci sa citesc textul încă o dată numai că a doua oară sa îmi iau de 5 ori mai mult …
    Sărbători cu bine

      (Citează)

  14. Adevărat a înviat!
    Ai dreptate, asta este sărbătoarea speranței, trebuie să privim cu încredere în viitor!
    Să aveți un Paște fericit!

      (Citează)

  15. De ce spui reinviere?
    Hristos inviat o singura data iar crestinii sarbatoresc in fiecare an treaba asta, INVIEREA.
    E ceva ce-mi scapa?

      (Citează)

  16. Aproapo de produse românești, parca Alexandrion trebuia sa lanseze anul asta un single malt 100% romanesc. Ai idee daca se mai intampla? As încerca :)

      (Citează)

  17. Frumos articol! Sarbatori frumoase!

      (Citează)

  18. cum e in 60mp?

      (Citează)

  19. Sărbători fericite familiei Dumitru și celor prezenți în comentariile blogului!

      (Citează)

  20. Adevărat a înviat!

      (Citează)

  21. varucu:
    Si tu te-ai nascut o singura data si totusi sarbatoresti asta an de an.

    corect, dar eu nu m-am REnascut
    asa cum nici Iisus nu a reinviat

      (Citează)

  22. Adevarat a Inviat !
    Sarbatori fericite tuturor!

      (Citează)

  23. Adevarat a Inviat! 🙏

      (Citează)

  24. Adevărat a înviat!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus