un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Care-i planul vostru de Paști?

18 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii


(fotografie de anul trecut, când a fost un Paște minunat cu toată familia reunită, curte, soare, grătare, vizite etc)

Întrebare simplă, în fond: ce veți face de Paști? Cum sărbătoriți? În câte persoane? Ce gătiți, ce veți face, cum v-ați pregătit?

Ați zis “fock it, o să comand KFC și gata, că ăsta oricum nu-i Paște!” sau, din contră, vă pregătiți cu cele cuvenite ca în oricare alt an? S-a dus moda cu salata de boeuf cu mutra lui Baby Yoda pe ea, oare acum se face una cu o mască medicală din castraveți?

Noi vom încerca să facem un Paște pe specificul nostru. Vreau miel, că altădată nu mănânc, dar o să-l fac încercând să evit gustul acela ce provine de la grăsimea topită la foc lent. Garnitura aș vrea să fie de cartofi noi sau poate doar salată. Momentan mielul este la baiț așteptând intrarea în slow cooker.

Matilda a vopsit ouă. Pască și cozonac am comandat din cartier, după cum spuneam anterior, și le ridic vineri. Drob s-a comandat de la RealFoods.ro, a sosit, arată bine. Sarmale nu vom avea. Am comandat duminică niște vin de la Finestore, iar tărie știți deja că am. Am luat și trei sticle de roze, dar nu musai pentru Paști, ci pentru că-i un vin care curge ușor pe gât acum.

 

    36 comentarii

  1. Pune si tu un link la reteta de miel la slow cooker te rog.

      (Citează)

  2. Noi ne-am izolat la socrii. Grădina, putina plimbare, spațiu diferit fata de bloc si oricum eram tot pe aici zilnic. Soția e în 32 de saptamani, asteptam o micuță Matilda. Statul la casa o ajuta mai mult decât la apartament. Am rezolvat cu mielul de 20 kg. Sunt fan carne de miel și nu doar de Paște. (Mergeam în Bosnia anual doar pentru miel la proțap si cevapi) Deci friptura este, ouă roșii sunt, cozonac idem. Asteptam paște de la biserica dar merge si fără. Un pahar de vin se mai găsește. In mare, exceptând vizitele, petrecem ca si in vreme lipsită de pandemie.

      (Citează)

  3. Anul acesta la fel ca si in alti ani. Cu familia, in curte. Nimic schimbat. Avantajul de a sta la casa.
    Friptura, oua, salata de boeuf si alte cele.

      (Citează)

  4. Am vrut sa comand meniu de Paste (boeuf, pasca etc), dar pana la urma gandul la riscurile ambalajelor si mancarii facuta de alti oameni si-a spus cuvantul, si consum mancare clasica din magazin, care macar e ambalata in fabrica. Poate exagerez, dar m-am gandit ca nu duc lipsa de alternative la fel de bune in frigider.
    Daca chiar suna la usa cu paște sau lumina, nu planuiesc sa raspund.
    De sarbatorit maine, o fac cu Amazon (Passion of the Christ si Bosch)…

      (Citează)

  5. Am comandat ieri de la un restaurant partener or smth Radisson Blu, tot făcea reclama pe fb la preturi decente.
    Foarte buna mâncarea dar destul de puțină, 2 felii mici de drob vreo 25 lei. Și la gramaj m-au cam tepuit.
    Cozonac pass anul asta, deja creca am pus 2kg.

      (Citează)

  6. Cozonac facem azi, producție proprie. Ouă nu vopsim din motive de alergii alimentare. La masa principală vom avea doi bibani și o garnitură ușoară.
    Vin – am pus deoparte un Freedom Blend (recomand acest cupaj roșu); tărie: am rezerve strategice de “coniac” moldovenesc (Călărași și Kvint) + vodcă Russkii Standard.
    Cred că va fi o zi obișnuită, poate doar voi vorbi cu mai multe persoane pe internet.
    Niciodată nu am întins masă mare de sărbători, anul acesta cu atât mai puțin (sarmale mâncăm când se face poftă, nu după data din calendar).
    Sănătate!

      (Citează)

  7. La cort, în pădure. Fac grătar departe de România și mă uit liniștit la Marea Nordului.

      (Citează)

  8. Ce vin roze ai comandat?

      (Citează)

  9. Eu am comandat mâncare de la Tasty Box, am mai făcut-o și de alte sărbători și a fost OK. Am comandat inclusiv ouăle roșii. A mai făcut soția prin casă tradiționala salată de boeuf și pasca și suntem asigurați cu mâncarea.
    Am stat mult să ne gândim dacă să comandăm mâncarea, dar chiar am muncit perioada aceasta foarte mult și parcă de paște vrem să stăm liniștiți, fără cumpărături aiurea și fără stres.
    Până la urmă da, e un risc când comanzi, dar în toată perioada asta de vreo 5-6 săptămâni de când suntem acasă e doar a doua oară.

    În rest nada planuri. Stăm în doi în casă. Ceea ce vă doresc tuturor.

      (Citează)

  10. Acasa in familie, cu nevasta, cu baiatul si prietena lui. Cu 5 litri de capsunica, o miala de 15 kg pentru drob, friptura si ciorba, bere Moreti, uscatele, pasca, oua rosii. Netflix si net cit cuprinde.

      (Citează)

  11. Miel nu ne place, facem friptură de porc. Am vopsit ouă, cozonac am cumpărat. Plus un vin roșu de la moldoveni.

      (Citează)

  12. Mers la serviciu si apoi ca de pe 23 martie incoace.

      (Citează)

  13. Nu mi-a placut niciodata mancarea traditionala de Pasti/Craciun, o sa vina sora-mea cu sotul ei (stam bloc langa bloc), o sa avem churros (mi-a ramas gandul la ei din noiembrie cand am fost in Valencia), saratele, posibil lava cake, somon cu cartofi si baby carrots. Singura chestie traditionala pe care tin sa o am sunt ouale rosii. D-abia astept o masa de Pasti fara aperitive, sarmale, cozonaci si drob.

      (Citează)

  14. eu am facut sarmale si salata boeuf, nevasta a vopsit oua cu copiii si acum are cozonacul la cuptor.
    pretty much the same, cu diferenta ca de obicei de paste eram la parinti

      (Citează)

  15. Maine alerg 20km si mananc paste..pastele a fost saptamana trecuta.

      (Citează)

  16. Ca in fiecare an – nu sarbatorim nimic. Carnea de miel nu ne place in nici o forma, ouale rosii (daca primim, ca de vopsit nu vopsim) ajung oua umplute in maxim 2 zile. De sarbatoarea in sine, avand in vedere ca nu suntem religiosi, ni se rupe. Singura diferenta este ca in anii anteriori profitam de zilele libere pentru vizite cu prietenii, dar fara tam-tam-ul “traditional”, doar o intalnire ca in oricare alt weekend.

      (Citează)

  17. Pt 2 persoane: 1 cozonac, 4 oua, sarmalute in foi de vita si ciorba a la grec. In mod normal ai faceam ceva friptura cu salata, drob, ceva mai multe oua si cozonaci.

      (Citează)

  18. Poate o sa va surprinda, dar eu unul… stau acasa, cu familia :)
    Ma distrez gatind. Am inrosit oua, am facut ciorba de perisoare, gulas la crockpot, maine un sfert de miel la cuptor. Cozonacul e cumparat, vinul de asemenea, sotia face salam de biscuiti si gogosi glazurate, ca ea e pe patiserie.
    Mancam, bem, 10 km pe zi alergare in cartier, The Durrells pe HBO Go, joaca cu fi-miu de-a fantomele ( ne pubem niste paturi in cap)
    Nu e un Pasti chiar rau.
    Cred ca incepe sa ne placa setup-ul.

      (Citează)

  19. Eu sunt navigator. Am fost ani de-a rândul de sărbători în mijlocul oceanului…
    Nu mă afectează așa de tare statul in casă că e ca la navă numai că nu trebuie sa muncesc și am internet la discreție. Și cel mai important sunt langa familie.
    Te obișnuiești să iei lucrurile cum sunt sa vezi parta buna in orice situație și să nu te consumi pe lucrurile pe care nu le poți influența.
    Sărbători fericite!

      (Citează)

  20. Îmi completez declarația cu asistența persoanelor vârstnice și mă duc, acum, să iau de la soacra-mea ( o femeie super), drob făcut în casă și friptură de miel.
    Azi a făcut soția tradiționala pască, mâine fac acasă niște ceafă marinată cu niște cartofi la cuptor. Pun în seara asta la rece niște Ursus Retro și aia e…

    Da, știu, nu e o sărbătoare despre mâncare, dar dacă tot stau acasă, zic să celebrez bucuria Învierii și cu ceva pentru stomac.

    Și-m Biblie zice că trebuie să ne bucurăm: “Am lăudat dar petrecerea, pentru că nu este altă fericire pentru om sub soare decât să mănânce şi să bea şi să se veselească; iată ce trebuie să-l însoţească în mijlocul muncii lui, în zilele vieţii pe care i le dă Dumnezeu sub soare.” – Ecleziastul 8:15 ;)

      (Citează)

  21. Kinderul de 2 ani, sotia si eu. Paste in 3 la bloc.

    Mancare facuta in casa:
    – drob – 1 bucatica
    – cozonac – 1 maricel
    – lasagna, o bagam maine dimineata la cuptor
    – ciorba de perisoare
    – oua rosii
    Cumparat:
    – tort de la lidl
    – cheesecake pe post de pasca :))
    – salata verde si alte chestii din gradina de la o cunostinta din gradina
    De la tata din beci:
    – 2l vin rosu
    – 2l vin alb

    Am vrut miel, dar nu am mai gasit in lidlul de langa mine si sa alerg prin enspe mii de locuri… am zis sa stau cuminte.
    Luni avem in plan o friptura la slowcooker… Sa vedem la ce ne decidem, porc/pui/vita e in lada.

    In principiu joaca cu copilul si apoi leneveala cand putem. Poate ceva netflix si hbo go.

    Tratam ziua de maine ca oricare alta :)

    Toate cele bune!

      (Citează)

  22. Completez declaratia ca ajut batranii si ma duc la plimbare cu motoru. Si la ai mei si la soacra. Fcuk coronavirus!

      (Citează)

  23. Azi, batut stalpii de gard, printat o capcana de soareci, montat rezervorul la wc + inca cateva robinete, plantat porumb. pun acuma pasca si cozonacul unguresc la facut.
    Maine ascud oua prin iarba daca nu ploua pentru kinder, miel la slow cooker si/sau cuptor pe lemne, lenevit.

      (Citează)

  24. Nu ai inteles ca nu trebuie sa te intalnesti cu nimeni ? :)

    Irina:
    Nu mi-a placut niciodata mancarea traditionala de Pasti/Craciun, o sa vina sora-mea cu sotul ei (stam bloc langa bloc), o sa avem churros (mi-a ramas gandul la ei din noiembrie cand am fost in Valencia), saratele, posibil lava cake, somon cu cartofi si baby carrots. Singura chestie traditionala pe care tin sa o am sunt ouale rosii. D-abia astept o masa de Pasti fara aperitive, sarmale, cozonaci si drob.

      (Citează)

  25. Vineri am facut niste curatenie prin casa, a fost ziua suprafetelor vitrate, azi ne-am uitat la ultimele 7 episode ale ultimului sezon din La Casa de Papel, inca sunt sub influenta actiunii, intre timp am mai gatit un pui la cuptor, cu legume, o pasca, chestii obisnuite. Maine o sa fie probabil o (alta) zi obisnuita, dar e bine ca sparg monotonia, luni plecam in China sa aducem echipamente medicale, probabil miercuri dimineata ma intorc.

    In rest, toate vin, toate trec.

    Paste Fericit si aveti grija de voi.

      (Citează)

  26. Anul trecut eram la Viena de Paște. Chiar, o fi prea mult să sper că dă faliment jegul ăla de parc și mai ales mizeria aia de restaurant?

    Anul acesta e înapoi la tradiție, în familie, cu cozonaci, miel sub forma de drob, ciorbă și friptură. Nu-mi doresc decât să fim sănătoși, am deja tot ce m-ar interesa să cumpăr.

      (Citează)

  27. Eu de Paște lucrez, nu mi a plăcut niciodată să sărbătoresc Paștele, așa că anul ăsta profit că sunt departe de toți 😁 și mă ocup de problemele mele

      (Citează)

  28. 3 bucăți Cozonac, 2 de Pasca cu brânza, sarmale, salata boeuf, friptura, oua rosii, drob din Auchan (~11 Ron bucata mare) asezonat cu vin rosu, mustar, hrean si sfecla. De apreciat ca Auchan si Carrefour au înghețat preturile la produsele de sezon.

    Acum ascult concertul Metallica https://www.youtube.com/watch?v=6esCKTJoM4M
    si dupa masa o sa urmăresc serialelele The Outsider, Devs si Ozark.

    Sărbători Fericite!

      (Citează)

  29. Anul asta nu mai mergem in vizita la parinti, Ne-am organizat si am facut tot ce tine de paste in house :)
    Am tocat organele si am facut un drob ca la mama lui, sotia a vopsit oule si a facut cozonac si pasca.
    Am pus mielul la bait sambata si ieri la pranz l-am aruncat pe gratar cu o salata langa el si un vin bun. Avem noroc ca stam la casa si nu am simtit asa greu izolarea.
    Pot sa zic ca nu a fost un Paste rau, o sa mai repetam asa cu familia restransa:=)
    Azi din pacate lucrez, pt ca Italienii sunt catolici si au avut deja pastele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus