un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 20 aprilie 2020

20 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

30 de fail-uri la făcut de prăjituri. Sper că ale voastre de Paști n-au ieșit așa.

Filme SF bune, dar mai puțin populare. Voiam să zic de Dark City, dar era deja în listă.

Fotografii din Hong Kong în anii 80. Altă lume și sub conducerea britanicilor atunci, dacă nu mă înșel.

50 de romane lungi și bune.

Lucrările de infrastructură din București avansează. Mi se pare amuzant că pentru unele lucrări nu sunt bani și primarul se vaită de asta după ce a înființat toate companiile alea municipale de tocat bani.

Olandezii au fost nevoiți să distrugă 140 de milioane de lalele. Și sute de milioane de alte flori pentru că nu are cine să le cumpere.

Fotografii frumoase de la Sony World Photography Awards. Aia cu trenul și vântul este excelentă.

Cum se fac figurine în nisip.

Un alt proiect foto: carantină în Memphis. Este o ocazie mișto pentru fotografii inedite. Cred că vom vedea multe astfel de galerii în viitor.

Ideea revoluționară din Animal Crossing. E un joc popular. Îl joacă cineva de aici?

Rețetă de banana bread cu Nutella.

Castelul Bran în Google Street View, dacă vreți să-l vizitați. A intrat mașina Google și prin camerele sale.

25 de milioane de dolari au fost strânse de un veteran de 99 de ani. Mi se pare super mișto că la vârsta aceasta poate fi atât de util societății.

Îmi place masa asta. Dacă aș avea curte, aș pune așa ceva.

This tensegrity pallet table I built while in isolation. from r/oddlysatisfying

    17 comentarii

  1. HK a fost colonie britanica pana in 1997, deci in anii ’80 inca erau sub britanici.

      (Citează)

  2. Deci olandezii in loc sa doneze nefericitele alea de flori au prefertat sa le distruga, ca sa mentina pretul constant pe bursa?
    I

      (Citează)

    • care bursa?
      lalelele nu sunt in prezent tranzactionate la bursa – cred ca s-au atins 2 fire in capul tau intre anii 1600 (tulipmania) si anii 2000.

      le-au distrus pt ca nu le cumpara nimeni si acolo e o tara civilizata in care nu ai voie sa lasi gunoi unde te taie capul.

        (Citează)

    • Un alt motiv pentru care le-au distrus este ca oamenii se duceau pe camp sa le vada/fotografieze etc… ii facea sa iasa din casa.

        (Citează)

    • Ca sa le donezi ai nevoie de logistica: transport, oameni care sa le duca si sa se expuna…nu merita cheltuiala si riscul.

        (Citează)

  3. bursă de flori.

      (Citează)

  4. Căpitanul Tom strânsese 31 de milioane de lire sterline până ieri. Are o poveste deosebită, nu e un om obișnuit, iar la ultimele ture, regimentul lui a trimis soldati să îi prezinte onorul

      (Citează)

  5. Eu nu inteleg cum intr-o luna de necirculat prin Bucuresti nu au terminat absolut tot ce era de facut.

    Sigur, am vazut cum au stricat la mine pe Mihai Bravu asfalt care era foarte bun ca sa buna mizeriile alea de caramizi. Pe Decebal s-au tranformat deja in peisaj colinar pentru ca nu le-au tasat deloc.

    Dar in luna asta puteau sa rezolve toate gaurile din carosabil, toate semafoarele defecte, tot ce era de infrastructura pentru ca nu ii intrerupea nimeni.

      (Citează)

  6. 50 de romane lungi si bune.

    Descrierea unuia dintre ele: “Like Dickens, but queer and feminist. Run, don’t walk.”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus