un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus – 23 martie 2020

23 Mar 2020  ·

ȘTIRI  ·

37 comentarii

Coronavirus:

    37 comentarii

  1. Beluga bei doar cu caviar.. https://imgur.com/a/xEWV5IQ .Altfel nu are gust bun. Mie nu imi place, prefer tot palinca din Maramures.

      (Citează)

  2. Am baut Beluga, poate chiar Transatlantic, nu mi s-a parut ceva deosebit nuantat la gustul ei. Vodca este un alcool tare facut de rusi ca sa se torpileze bine, nu ii cred in stare de mari fineturi si subtilitati.

    Ceva vodca Absolut luata din Carrefour avea un gust mai aspru totusi, mai chimic si mai de alcool brut.

      (Citează)

    • Am cumparat eu o vodka din Lidl, marca lor (nu mai retin cum se numea). Apa chioara. Am zis ca fac o smecherie, era mai ieftina decat astea de “marca”, si tot vedeam cum cumpara altii la greu. Zici ca era o spalatura de tuica, pana la urma am baut-o cu niste sirop de afine.

        (Citează)

  3. din ce am baut pana acum in materie de votca, pot sa fac o partajare:
    – rusesti: votca este mai aspra, nu neaparat mai tare, gust puternic de alcool, are si miros;
    – nordice: mai fine si fara miros, gust placut.
    la nordice as include si grey goose pe care o consider mama lor
    absolutul este una dintre cele mai populare, are si multe varietati de arome

      (Citează)

  4. Vodka, cu cat e mai fina cu atat are un gust mai neutru. Vodcile de duzina au un gust mai pronuntat de alcool. Daca vrei sa incerci ceva si nu vrei sa arunci banii pe geam iti recomand Russian Standard care se gaseste peste tot acum si are cel mai bun raport calitate/pret. Dupa aia poti incerca Grey Goose sau Beluga pentru ceva mai premium.

      (Citează)

    • Russian Standard e decenta, dar inca nu e ce trebuie. Mie cea mai buna mi s-a parut Stolichnaya.

        (Citează)

    • Eu beau Ciroc, mi se pare foarte fina, imi place mult. La Ciroc gasesti si sortimente cu arome, nevasta-mea e innebunita dupa cea cu cocos

        (Citează)

    • Dar nu-i mai bună aroma de whisky sau rom? Adică aceeași tărie, dar mai multe arome și nas pentru că mai trage de la butoi în procesul de maturare.

        (Citează)

  5. Giani Mucea:
    Russian Standard e decenta, dar inca nu e ce trebuie. Mie cea mai buna mi s-a parut Stolichnaya.

    Corect, nu e, mi e mi se pare ok ca entry level. Si da tine de gusturi ca la toate, mie mi se pare ca Stolichnaya are gustul prea pregnant. Daca tot vreau sa simt gust pregnant mai degraba o Zubrowka de la polonezi sau aia ucrainiana cu miere si ardei iute, am uitat cum ii zice.

      (Citează)

    • Sincer sa fiu, n-am baut prea multa vodca. Adica beam cand eram prin liceu/facultate, dar in perioada aia Absolut era bautura de lux. Asa ca nu am papilele prea antrenate. Stolichnaya mi s-a parut cea mai neutra.

        (Citează)

  6. Kiturile de testare au fost cumpărate de o firma privata nu de Statul Roman, firma a trimis statului o lista de preturi dar nu a primit raspuns, probabil vor fi vandute de Clinicile Private
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/kituri-de-depistare-a-coronavirusului-aduse-din-coreea-de-sud-de-o-firma-din-iasi–247508.html

      (Citează)

  7. La vodca e importanta apa din care se face, sau cel putin asa se spune. Pentru mine prima vodca de calitate, la distanta mare fata de Absolut, sa spunem, a fost Finlandia, apoi am descoperit Grey Goose si am ramas fidel.

      (Citează)

  8. ipo:
    La vodca e importanta apa din care se face, sau cel putin asa se spune. Pentru mine prima vodca de calitate, la distanta mare fata de Absolut, sa spunem, a fost Finlandia, apoi am descoperit Grey Goose si am ramas fidel.

    Pentru mine Finladia si Absolut sunt cam la acelasi nivel. Dar merg amandoua in combinatie cu ceva, exista si mai proaste. Dar de baut sec, aleg chestii mai bune gen Grey Goose, Standard sau Beluga. Stiu ca suna ciudat da adaug in aceeasi lista Standard cu chestii de 3-4 ori mai scumpe dar chiar imi place.

      (Citează)

    • Finlandia mi s-a parut mai curata, Absolut are un usor gust de… nu stiu, coaja de cartof. Standard mi se pare chioara, desi are taria conform etichetei OK (eu am cumparat de la magazinul Berezka din Bucuresti). Grey Goose e fina si clara, merge perfect cu un pahar de apa plata langa sau cu un cub de gheata.
      Apropo, vodca se bea racoros-rece, nu ma pricep la alte tarii, dar parca coniacul merge caldut, se servea candva in pahare usor incalzite, iar romul merge la temperatura camerei, nu in sensul de vin, ci chiar la 22-24 de grade.

        (Citează)

    • Moldoveneștile de peste Prut ce au!?!
      (sau…NU AU….)

        (Citează)

  9. Tot despre CV – niște date legate de măști și eficienta lor. TLDR – orice e mai bun decât nimic, măștile chirurgicale sunt, în unele situații, aproape la fel de eficiente ca N95.

    https://twitter.com/DellAnnaLuca/status/1241673551406460929?s=19

      (Citează)

    • Sa nu exageram, cât timp intra aer pe langa masca inseamna nu esti protejat daca vorbesti cu cineva care are virusul.
      Marca chirugicala isi pierde efectul de protectie la 2-3 ore pentru ca se umezeste

        (Citează)

  10. sorin:
    Eu beau Ciroc, mi se pare foarte fina, imi place mult. La Ciroc gasesti si sortimente cu arome, nevasta-mea e innebunita dupa cea cu cocos

    ce ai in sticla?
    lapte de cocos
    … dii cocos! .. era un banc .. :-)

      (Citează)

  11. Eu cand am fost in Rusia am intrebat un comerciant care-i treaba cu vodka. Mi-a zis ca tot ce este peste 500 de ruble e bun (~ 30 RON, in Rusia Vodka e chiar ieftina).

      (Citează)

  12. Astia de la Telekom vor sa dreaga busuiocul acum dupa ce si-au batut joc de noi prin modificari unilaterale de contracte, scoatere arbitrara a unor programe TV si stabilirea unui curs de schimb favorabil doar lor! Fara sa mai vorbesc despre problemele din retele….Dar, sa stea linistiti – nu ne mai “pupa” de clienti! Cred ca vor pierde un segment mare din piata: ce inseamna sa actionezi discretionar!

      (Citează)

  13. incredibil aia cu olimpiada de nu au zis ca se anuleaza/amana.
    probabil ca aia de la mwc, asteapta pana se retrag 90% din tari pana sa vada ca nu mai au cu cine sa faca olimpiada de fapt.
    gizaz

      (Citează)

  14. Cristian:
    Vodka, cu cat e mai fina cu atat are un gust mai neutru. Vodcile de duzina au un gust mai pronuntat de alcool. Daca vrei sa incerci ceva si nu vrei sa arunci banii pe geam iti recomand Russian Standard care se gaseste peste tot acum si are cel mai bun raport calitate/pret. Dupa aia poti incerca Grey Goose sau Beluga pentru ceva mai premium.

    Foarte important , sticla si paharele din care se bea , se scot din congelator inainte de consum. Si da Beluga e buna. Standard se gaseste peste tot si e best deal. Nu se poate compara cu posirca numita tuica , dar depinde de gusturi banuiesc.

      (Citează)

  15. george:
    Sa nu exageram, cât timp intra aer pe langa masca inseamna nu esti protejat daca vorbesti cu cineva care are virusul.
    Marca chirugicala isi pierde efectul de protectie la 2-3 ore pentru ca se umezeste

    ai vazut ca citeaza niste studii facute pe cazuri de folosire in viata reala, da?

      (Citează)

  16. Radu, adu ti aminte, prima data cand ai but cafea sau bere, puteai sa faci diferenta? Asa si cu rom sau altele, bea mai des 😉

      (Citează)

    • Se strâng prea multe. La un moment dat trebuie să alegi. Am ales whisky-urile. Mă atrage și rom-ul, cel Angostura 7 ani chiar e mișto, plăcut aromat.

        (Citează)

  17. incearca sa pui link-uri catre site-uri cu stiri si informatii din Romania

      (Citează)

    • Zi-mi niște site-uri și mă voi uita pe ele.
      Nu Hotnews și Digi24, cred că știe deja toată lumea. Nu încerc să fac rezumatul știrilor principale ale zilei despre coronavirus, ci să le arăt poate pe unele ratate în viteza lucrurilor.

        (Citează)

  18. Nu pot intelege logic ce gasiti la flagship-urile Samsung sa merite 4-5 mii de lei. Eu incep sa consider scump un flagship Xiaomi de 2300-2700 lei, pentru ca suma asta este “consumata” in maxim doi ani, e cam mult 100 lei pe luna pentru telefon. Bine, exista destui oameni care aplica logica achizitiei unei masini la telefoane, “iau full fara piele ca se devalorizeaza mai putin”. Un telefon este un dispozitiv mult prea personal ca sa merite cumparat SH. Dupa doua saptamani e plin de ADN-ul proprietarului in toate gaurile si interstitiile. Fiecare telefon petrece in medie o ora pe zi cu proprietarul pe wc, care il pune undeva sau in buzunar ca sa se stearga la cur, apoi il ia in mana sa verifice ce s-a intamplat in cele cateva secunde in care nu l-a avut in mana, abia apoi se spala pe maini.
    Deci, ce gasiti atractiv la Samsung? Eu nu suport Touch-wizz-ul, orice alta varianta de Android e acceptabila. NU joc jocuri, nu ma intereseaza scor de antutu de juma de milion. Ce-l face pe S20 sau Note sa merite cumparat?

      (Citează)

    • Salutare! Un punct de vedere strict personal. De la bun inceput, tin sa precizez ca sunt utilizator mediu de Android – nu fac chestiuni avansate (gen rootari etc) dar nici nu tin smartphone-ul doar pe post de telefon si atat. Din proprie experienta, eu avand Samsung si sotia Huawei, pot spune ca am perceput o diferenta uriasa intre cele doua marci: am avut o experienta neplacuta cu Huawei din punctul de vedere al interfetei, cum se misca in aplicatii, cum face actualizari de soft, etc.
      In plus, si asta cred ca este subiectiv, culorile la Samsung mi se par mai placute… Aceleasi diferente le-a perceput si sotia…
      Ma rog, nu doresc sa ofensez pe nimeni, doar am descris experienta mea cu cele doua brand-uri. Eu, personal, nu voi mai lua Huawei – raman pe Samsung pentru familie…

        (Citează)

    • Așa cum zice Mihai, prietena mea a trecut de la Samsung (S7 Edge parcă?) la P30 PRO și cam regretă că n-a mers pe S10. Pur și simplu calitatea per total (hardware + software) e mai scăzută.

      Eu am avut pentru două săptămâni One Plus 7 Pro, l-am dat înapoi pentru că avea un fir de praf pe senzorul de la cameră, dar, deși telefonul este foarte mișto, tot am găsit chestii care să mă deranjeze. De exemplu la bluetooth streaming nu știa să afișeze mașina melodia cântată cu nume și prenume, ci doar genericul „Bluetooth music playing”. La S10 cu care am testat nu este această problemă.

      Concluziile le trage fiecare pentru el, dar mie mi se pare că producătorii „tradiționali” de flagship-uri le fac mai bine, cu mai multă atenție la detalii, atât hardware, cât și software.

        (Citează)

    • Finch: Deci, ce gasiti atractiv la Samsung? Eu nu suport Touch-wizz-ul, orice alta varianta de Android e acceptabila. NU joc jocuri, nu ma intereseaza scor de antutu de juma de milion. Ce-l face pe S20 sau Note sa merite cumparat?

      Eu zic fix invers, îmi place interfața Samsung mai mult decât altele. N-ar fi asta însă ceva la care să nu pot renunța.

      Pentru mine telefonul este o unealtă. Trebuie să facă fotografii foarte bune, iar Samsung de obicei face. Fac și alte telefoane, dar “pentru prețul lor”. Trebuie apoi să meargă foarte bine, iar Samsung face și asta cu procesoare de top, memorie RAM multă șamd. Trebuie să fie și fiabile, iar mie nu mi s-a stricat niciodată un Samsung.

      Sunt multe telefoane mișto în zona 2.000-2.500 lei. Dacă nu te deranjează anumite lipsuri (de exemplu că nu au wireless charging sau că sunt un pic de tot mai slabe la detalii pe foto), cumpără unul fără nici o remușcare.

      Eu, când sunt întrebat de cineva ce telefon să-și ia, îl întreb întâi în ce buget și ce face în principal cu telefonul. Dacă unul mai ieftin se potrivește nevoilor tale, nu are rost să iei unul mai scump decât dacă nu te deranjează deloc să plătești diferența.

        (Citează)

  19. Ciuby:
    Așa cum zice Mihai, prietena mea a trecut de la Samsung (S7 Edge parcă?) la P30 PRO și cam regretă că n-a mers pe S10. Pur și simplu calitatea per total (hardware + software) e mai scăzută.

    Eu am avut pentru două săptămâni One Plus 7 Pro, l-am dat înapoi pentru că avea un fir de praf pe senzorul de la cameră, dar, deși telefonul este foarte mișto, tot am găsit chestii care să mă deranjeze. De exemplu la bluetooth streaming nu știa să afișeze mașina melodia cântată cu nume și prenume, ci doar genericul „Bluetooth music playing”. La S10 cu care am testat nu este această problemă.

    Concluziile le trage fiecare pentru el, dar mie mi se pare că producătorii „tradiționali” de flagship-uri le fac mai bine, cu mai multă atenție la detalii, atât hardware, cât și software.

    OP7Pro am si eu de anul trecut. Pentru mine e un telefon aproape perfect. Ca hardware nu imi trebuie mai mult iar software-ul mi se pare cea mai tare varianta de Android. Partea cea mai tare e ca, dupa aproape un an, e la fel de rapid ca la inceput. Nu am problema cu bluetooth streaming (s-ar putea sa fie si vina masinii), dar mai are din cand in cand bug-uri. Partea buna e ca oamenii le rezolva destul de repede.

      (Citează)

    • Telefonul este foarte șmecher și, chiar și cu prostia aia de praf pe senzor, tot aș fi luat 7T Pro McLaren sau cum i-o zice pe numele complet, dar am tot așteptat S20-ul (la care speram să dispară măcar gaura de la cameră), de care nu pot să spun că sunt impresionat din ce am văzut pe internet.

      Problema cu BT-ul e clar ȘI de la mașină, că e o mașină de semi-cocalar din 2010, dar dacă la alții se poate să meargă, ar fi gingaș să nu existe problema asta. Nu e deal breaker, dar… :D

      E OK, acum stau la calculator, mă gândesc ce telefon îmi iau peste câteva luni, după ce ieșim de prin căși. :))))

        (Citează)

  20. Iulian Stoica

    13/04/2020 la 5:26 PM

    Mihai:
    Salutare! Un punct de vedere strict personal. De la bun inceput, tin sa precizez ca sunt utilizator mediu de Android – nu fac chestiuni avansate (gen rootari etc) dar nici nu tin smartphone-ul doar pe post de telefon si atat. Din proprie experienta, eu avand Samsung si sotia Huawei, pot spune ca am perceput o diferenta uriasa intre cele doua marci: am avut o experienta neplacuta cu Huawei din punctul de vedere al interfetei, cum se misca in aplicatii, cum face actualizari de soft, etc.
    In plus, si asta cred ca este subiectiv, culorile la Samsung mi se par mai placute… Aceleasi diferente le-a perceput si sotia…
    Ma rog, nu doresc sa ofensez pe nimeni, doar am descris experienta mea cu cele doua brand-uri. Eu, personal, nu voi mai lua Huawei – raman pe Samsung pentru familie…

    Ce telefoane de la Huawei ai detinut si ce telefoane de la Samsung? Intre care faci comparatia? Ma mira precizarea ta caci eu am fost utilizator si fan Samsung intre 2008 si 2017 si de 3 ani am trecut pe HUAWEI (4 telefoane pana acum in familie) si in S9+ (intrus) si pot sa afirm clar si raspicat ca HUAWEI este superior lui Samsung pe tot ce tine de stabilitatea sistemului , performanta si camera foto – dar vorbim de telefoane flagship, nu comparam entry level-uri de 500 lei cu flagshipuri de 3000 lei

      (Citează)

  21. Din punctul meu de vedere Huawei P30 Pro este varianta cea mai buna pret vs. calitate la nivel de smartphone high end.
    Specificatii de top – camera foto poate furniza poze de cailiate fie ca folosim functia de zoom pana la o distanta de aproape 500 m, fie ca facem poze in ultrawide sau poze executate in conditii de luminozitate scazuta.
    Performanta procesorului cu inteligenta artificiala este una foarte ridicata. Acesta poate face fata oricarei provocari.
    Unul din punctele forte ale acestui model este incarcarea SuperCharge de 40W ce poate incarca bateria de 4200 mAh in doar 30 min pana la 70%.
    Eu folosesc acest model de 7 luni si nu m-a dezamagit deloc.
    Pot spune ca sunt un utilizator ce foloseste telefonul destul de mult, cu sute de aplicatii instalate si il folosesc si pentru job si in interes personal.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus