un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uitați-vă zilnic pe Produsul Zilei de la Finestore

5 Mar 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

48 comentarii

Finestore a introdus de vreo două săptămâni secțiunea Produsul Zilei, adică au în fiecare zi o ofertă foarte bună la câte o băutură online. Eu le verific zilnic și uneori le pun pe cele mai bune în știrile zilei. Ar trebui să vă formați și voi un astfel de obicei și să le verificați imediat după ce citiți acest blog dimineața.

În momentul când scriu acest articol, produsul zilei este un gin Whitley Neill vândut cu 59,98 lei, redus de la 153 de lei. Și nu mint, oferta chiar este foarte bună, că același gin costă 140 de lei la alte magazine. 60 de lei este preț de Beefeater.

În altă zi, au vândut bourbon Gentleman Jack cu 99 lei, redus de la 154 lei. La Mega Image sau Carrefour atât costă, 150 de lei. Sper că l-ați luat când l-am semnalat în Știrile Zilei pentru că este un bourbon bun, dublu filtrat (cel standard Jack Daniel’s este filtrat o singură dată) prin câțiva metri de cărbune. Această filtrare specială este motivul pentru care producătorii ce o folosesc spun că ei produc tennessee whiskey, nu bourbon clasic.

Pe 21 februarie a fost în oferta zilei un rom Angostura învechit 7 ani în butoi, la prețul de 58,56 lei. De obicei costă aproape dublu. Am luat și eu o astfel de sticlă și a venit prin FAN Courier fără probleme, bine ambalată în cutie de carton.

Nu am băut mult rom la viața mea, iar de obicei a fost Bacardi (care-i din Porto Rico) sau Captain Morgan (care-i din Jamaica). Angostura este din Trinidad & Tobago și mi s-a părut un punct bun de continuare a degustărilor. Am luat cândva și o sticluță de Angostura Bitter pentru a face Old Fashioned și Manhattan; mă extind în familia lor, cum s-ar zice.

Acesta este un alt avantaj al acestor oferte: îți dau ocazia să încerci diverse băuturi la preț redus. Probabil că n-aș fi cumpărat niciodată acel rom la prețul său întreg. Au mai introdus în site și cafea și ceai, că uneori merg mână în mână cu băuturile online.

    48 comentarii

  1. Am s-o mai zic o dată, poate motivez vreun responsabil de la finestore: implementați, naiba, un sistem tip wishlist pe saitu’ ăla!

      (Citează)

  2. Neah…e mai ieftin să nu beau alcool. Adică mai beau câte un pahar de vin odată pe lună dar în rest ZERO. Mai ieftin și mai sănătos. Mersi, dar nu.

      (Citează)

    • Poate vrei să faci cadou cuiva, la un moment dat.

        (Citează)

    • Da…si miercuri si vineri post. Si duminica la sfanta liturghie. Ah, si cred ca de fapt am intrat in postul pastelui. Bine zici

        (Citează)

    • Suntem câțiva care ne uitam chiorâș la Radu cand scrie de alcool..
      Sunt oameni cu parinti alcoolici cronici violenti sau tineri distruși de jocul cu etilicele..

      N-are treaba cu religia.. mai degraba cu norocul in viață de a avea un anturaj cu simtul masurii sau ficat bun.. :)

      Cum zicea reclama aceea anti fumat.. “Asta e chiar singura ta bucurie?..”

      Dar recomandarea e bună, nu stii niciodată cand ai nevoie de o mica atentie pentru facilitarea rezolvarii unor necazuri în stil tipic românesc..

      Si apoi mai au si ceai..

        (Citează)

    • @Bogdan: poate vrei să te apuci :P

        (Citează)

    • Petronius: Suntem câțiva care ne uitam chiorâș la Radu cand scrie de alcool..
      Sunt oameni cu parinti alcoolici cronici violenti sau tineri distruși de jocul cu etilicele..

      Înțeleg ce zici, dar orice lucru are potențial dezastruos dacă este abuzat. Și de mașini este greu să citești dacă ți-a murit cineva într-un accident auto, de exemplu.

      Aș adăuga un “consumați alcool cu cumpătare”, dar cred că deja a auzit toată lumea asta.

        (Citează)

  3. Mi-au zis mie parintii: “Ai grija la anturaj! Nu stii cum ajungi in patima alcoolului si atele mai rele ce ti se pot intampla din cauza anturajului!” Noroc ca nu ma uit in “gura ta”, cand scrii despre alcool.

      (Citează)

  4. Cum e Angostura față de Captain Morgan? Nici eu nu beau des rom, dar Captain Morgan nu mi se pare grozav, chiar și pentru prețul său.

      (Citează)

  5. Stii cumva daca o sa aiba reduceri generale de Paste/1 Mai?

      (Citează)

  6. “uitați-vă zilnic” ? toată lumea ? adică toți cititorii tăi ar tb să avem un obicei ZILNIC de a căuta cele mai bune oferte la… alcool ? nu ți-ai pus problema că unii nu beau de loc ? sau alții beau moderat, ocazional ?
    A avea o preocupare zilnică pt asta intră deja la categoria “alcoolici”.

      (Citează)

    • Un articol despre băuturi e de așteptat să fie citit de oameni care le consumă (mai mult sau mai puțin) și vine cu o recomandare – trebuia cumva să-i includă și pe ăia care nu beau doar ca să nu se simtă abandonați? Acum și dacă te uiți pe net la băuturi ești alcoolic?

        (Citează)

    • @alias: *cu voce isterică* ZILNIC!

      Eu zic să te uiți, nu să cumperi. Nu știi niciodată când e la ofertă băutura ta preferată sau ceva bun de dat cadou/plocon.

        (Citează)

  7. dam167:
    Cum e Angostura față de Captain Morgan? Nici eu nu beau des rom, dar Captain Morgan nu mi se pare grozav, chiar și pentru prețul său.

    nu isi are rost comparatia..Captain Morgan este un rom entry level in gama de pret 45-70 lei pe cand Angostura joaca in alta liga, fiind in gama de pret 140-160 lei pe acolo..Captain Morgan se bate cu Havana Club si Bacardi

      (Citează)

    • Recunosc că am luat de bu prețul din postare (60 de lei) și de-aia le-am băgat în aceeași oală. Ce să zic atunci, pare super prețul ăla dacă e un rom de 150 de lei.

        (Citează)

  8. Uff tocmai aseara am dat o comanda la finestore si nu m-am uitat la “produsul zilei ” -aveam deja lista facuta :)) anyhoo printre altele am luat si Angostura 8 Ani sa vad cum e , l-am gustat pe cel de 12 ani care e wow dar nu il aveau …
    Captain Morgan nu mi se pare bun … pt o Cuba Libre incercati cu Santiago de Cuba Anejo 60 lei , se gaseste si la Mega din cand in cand.
    De savurat simplu ( pt cui ii place romul ofc) recomand Diplomatico Reserva Exclusiva sau El Dorado 12 ani – evident ca sunt si mai bune dar astea sunt affordable :)
    *am zis ca comentez ca prea s-au agitat unii si sa mai inclin balanta haha

      (Citează)

    • Diplomatico Reserva Exclusiva mi s-a părut bun, dar puțin cam scump, în sensul că mi se pare că sunt variante mai ieftine aproape la fel de bune – Abuelo de exemplu. Am făcut cadou o sticlă de diplomatico ăsta.

        (Citează)

  9. FOMO marketing pe față. (fear of missing out). Lame!

      (Citează)

  10. Încearcă Zacapa(23), intr-un timp era si pe finestore. Mai nou l-am vazut si prin Carrefour, Kaufland

      (Citează)

  11. Zilnic da da

      (Citează)

  12. Pentru toti heitarii: “Uitati-va zilnic la produsul zilei” nu inseamna “Cumparati zilnic alcool”.
    Eu de exemplu nu urmaresc finestore, n-am cumparat niciodata, dar urmaresc aproape zilnic unvinpezi pentru acelasi motiv: uneori apar reduceri bune la vinuri care imi plac, alteori apar pur si simplu produse de care nu stiam sau pe care planuiam de mult sa le incerc, dar nu mi le-a scos nimeni in fata. Dau cam o comanda pe luna, 2-4 sticle, poate mai multe in perioadele de dinainte de sarbatori cand se consuma sau mai iau si pentru cadouri.
    As lua probabil mai mult daca as avea conditii de pastrare, dar vinul e mai sensibil decat taria si nu prea merge tinut la bloc, mai ales vara cand trece temperatura de 25 de grade in apartament.

      (Citează)

    • E greu de descris cât de mult interesează ce locuință ai tu în contextul în care alcoolismul face ravagii printre tineri.
      Anyway, ești cu 6-7 grade Celsius peste maxim, probabil ai dormitor pe sud.

        (Citează)

    • Eu am 25 de grade in casa (da, pe sud, si penultimul etaj) si vrei sa imi pese de alcoolismul la tineri?
      Oricum, asta cu alcoolul la tineri e ca si cu tigarile: nu reclama sau insuficienta etichetelor cu poze horror sunt sursa problemei, ci faptul ca in ciuda legilor si sanctiunilor exista inca o gramada de locuri din care minorii pot sa le cumpere.

        (Citează)

    • Sper ca ai mai putin de 25 in casa. E naspa pt sistemul respirator.

        (Citează)

    • @Vali, nu inteleg hate-ul asta al tau.
      Ce legatura are faptul ca o persoana cumpara 2-4 sticle de vin pe luna cu alcoolismul la copii?
      Vrei sa interzicem alcoolul de tot? Haide sa interzicem si mancarea grasa sau orice produs cu zahar. Astea sunt responsabile pentru mai multe probleme de sanatate decat alcoolul.

      PS: iar tinerii aia care au probleme cu alcoolul, ar incepe cu siguranta sa consume substante etnobotanice daca nu ar mai avea bautura

        (Citează)

    • @Sorin: frumoasă povestea, dar e clar că ești alcoolic :P

        (Citează)

    • :(( OK, recunosc:
      Buna, numele meu este Sorin si de cativa ani am inceput sa beau vin chiar si la 25 de grade.

        (Citează)

  13. O arde omul pe trascau grav. Auzi la el, zilnic. Inca sper ca a fost un trollaj, altfel e cam grava treaba daca preocuparea ta zilnica e sa te uiti ce pret are rachiul pe net.

      (Citează)

  14. Captain Morgan cred ca vine pe filiera Londra din ce am vazut pe sticla :) E un fel de Nenea Iancu al romului.

      (Citează)

  15. Ginul nu reusec sa-l beau decat cu putin sirop de menta. Sa incercati asta, o sa va placa sigur. Ii ia gustul ala nasol.

      (Citează)

    • Vezi că ginul înseamnă, în general, băutură distilată din plante. Fiecare îl face din ce plante vrea. De asta Gin Mare are gust de măsline, de exemplu. Poate trebuie să încerci alt gin.

        (Citează)

  16. Captain Morgan si Bacardi , vai steaua mea. Sper ca le cumperi sa pui cola peste…
    Eu zic sa incerci un rom de macar 30 euro sticla si nu mizerii comerciale ca cele de mai sus. Bacardi ala daca nu ma insel e bled sau ceva de genu.

    Iti recomand sa incepi cu rom de macar 12 ani, e ca la whiskey. Nu vad sa cumperi whiskey de 30 de lei…
    Ca si idee cel mai bun pana acum baut de mine a fost adus din Barbados 18 ani de la o distilerie mica, l-am baut si pe cel de 12 ani de la acceasi distilerie si nu era comparatie cu ala de 18.

      (Citează)

  17. nwradu:
    Te uiți zilnic, nu cumperi zilnic!

    Atunci păcat de munca oamenilor.

      (Citează)

  18. ” Ar trebui să vă formați și voi un astfel de obicei și să le verificați imediat după ce citiți acest blog dimineața.”
    Cu tot respectul dar formularea de sus e de-a dreptul nefericita, ca sa nu zic tembela.
    Am inteles ideea ca te uiti zilnic si cumperi cand pica ceva redus, dar daca am aplica principiul asta la toate site-uri cu care ai barter sau reclama, probabil ca fiecare cititor ar sta 30 min lejer asa in fiecare dimineata vanand niste reduceri mai mult sau mai putin reale. :)
    P.S. Era frumos si daca puneai un (P) acolo.
    Numai bine.

      (Citează)

  19. dam167:
    Acum și dacă te uiți pe net la băuturi ești alcoolic?

    Dacă te uiți zilnic și sistematic, da, ești alcoolic / bețiv :-)

    Specificul site-ului ăsta e cu tehnologie și eventual burgeri, restaurante, etc. De aia intru zilnic, să mai văd “știrile zilei despre tehnologie” și altele. E dreptul adminului să-și lărgească paleta, dar e și dreptul meu să mă oripilez la formularea aia cu “citiți zilnic site-ul cu alcool”.

    Ce, dacă scria de exemplu “citiți aici ZILNIC ce a mai scris șeful Al-Quaeda” sau șeful ISIS, nu săreau unii că e deplasat ?

      (Citează)

    • Definiția alcoolismului este alta. Cred că subestimezi gravitatea problemei dacă zici că începe de la a te uita pe oferte.

        (Citează)

    • E dreptul tău să faci ce vrei, dar duci lucrurile la extrem și te legi, ca tot românul mai nou, de o formulare. Zilnic poate fi pe o perioadă, fie sunt sărbători, fie știi că urmează zile de naștele ale cunoscuților, fie urmează o ocazie specială, pot fi n motive, nu trebuie să fie 365 zile/an.

      Nu mi se pare deplasat ca la postări de genul să vină câte unul și să zică „bă, nu fiți și voi alcoolici” că na, nu strică să ni se amintească să avem grijă, așa cum e în reclamele alea enervante de la TV, dar să zici că dacă urmărești oferte la băutură ești alcoolic… Mă mir că n-a venit nimeni să zică că citesc copiii pe aici și poate o iau ăia mici pe căi greșite.

        (Citează)

    • Poti sa te uiti zilnic si sa cumperi de 2 ori pe an cand gasesti un pret foarte bun la un produs care te intereseaza.
      Nu inseamna deloc ca ai o problema cu bautura, poate chiar dimpotriva.
      Daca ai fi disperat sa bei ceva cu siguranta ai cumpara la pretul standard, nu ai astepta 1-2 luni sa gasesti ceva convenabil.

        (Citează)

  20. S-ar putea ca alcoolul sa facă mai puțin rău decât zahărul din cola.

    Dar să mă uit zilnic pe promoțiile la băuturi, nu prea mă interesează chiar așa de mult un alcool bun.

      (Citează)

  21. Nu sunt fan rom dar intr-o vizita in canare am incercat Ron Aldea si mi-a placut (in special varianta Maestro 2001)

    Mi-a placut si istoria distileriei si ca e o afacere de familie.
    http://nueva.destileriasaldea.es/en/

    Vad ca la finestore nu au, din pacate.

      (Citează)

  22. Deci sa ne uitam zilnic la ceva ce nu doar că nu ne face bine, dar unii mai slabi de înger pot deveni alcoolisti. Ar trebui sa facem un obicei din asta, auzi :))), mai ales daca nu bem alcool deloc, e sfat beton.
    Ce urmeaza, sfaturi sa intram zilnic pe site-uri de pariuri și sa jucam la păcănele?

      (Citează)

  23. Angostura 7 ani = foarte bun
    Angostura 5 ani = bun
    Angostura 3 ani = pentru cocktailuri
    Angostura 1919 = foarte bun ,dar nu la fel de bun ca cel de 7 ani.
    Totusi prefer romurile cubaneze/dominicane. Am o colectie mare de romuri din peste 12 tari, inclusiv din Mauritius si Brazilia (Cachasa). Va recomand Cubay, care e la un pret foarte bun pe Finestore (54 lei) sau Santiago (60 lei), care e ceva mai masculin decat Cubay. Iar variantele de 12 ani ale celor doua sunt extrem de bune. Santiago 12 ani era preferatul lui Fidel, alaturi de o Cohiba, bineinteles.
    Romul invechit nu e atat de scump ca un cognac invechit sau chiar un calvados sau whisky invechit. Romul inca nu si-a creat un renume de bautura premium. Lumea inca vede romul ca bautura de pirati.
    Captain Morgan e rom de supermarket. Un fel de Smirnoff al romurilor. Nu il recomand decat pentru cocktailuri. Daca vreti rom pentru sipping trebuie cautat altceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus