un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage prezintă FPS-ul din 16 jocuri pentru sistemul de gaming Balaur HyperX

13 Mar 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

PC Garage a făcut un nou sistem de gaming. Se numește Balaur HyperX și-l puteți cumpăra direct asamblat și testat de la ei.

Altceva voiam să zic legat de acesta. Îmi place felul în care-l prezintă: nu ca o listă de componente hardware, ci insistând în primul rând pe câte FPS scoate în jocurile foarte populare. În fond, asta contează.

Mai exact, în pagina de descriere găsiți clipuri video cu nu mai puțin de 16 jocuri și frame-rate-ul afișat peste acestea. Toate clipurile încep prin a arăta setările grafice, apoi cam un minut de gameplay divers, în general scene uzuale de acțiune.

Printre jocuri am văzut Fortnite, CS:GO, Destiny 2, GTA 5, PUGB, OVerwatch, Battlefield 5, NFS Heat, Red Dead Redemption 2 și altele. Balaur HyperX scoate cam 60-75 FPS în RDR 2, cam 150 FPS în noul Call of Duty, cam 90 FPS în PUBG șamd.

Ce vreau să zic este că s-a făcut un efort serios de testare, nu 3 jocuri și un 3D Mark aruncate acolo. PC Garage are de ceva vreme acest program numit Testat de PC Garage, dar acum îmi sare în ochi și-l văd atât de bine scos în față.

Abia după aceea am ajuns la specificațiile hardware. E un sistem construit pe AMD Ryzen 5, RAM HyperX Fury la 3000 MHz și placă video Radeon. Costă 3.700 de lei fără monitor, vine asamblat, testat și cu wire management făcut.

    22 comentarii

  1. Balaur, lol. Pc garage loveste din nou cu o gluma proasta.
    Cu 3950 RON cumperi Ryzen5 3600 + AsRock B450 Pro4 + 16gb ddr4 3000mhz CL15 + Sapphire RX 5600XT Pulse + Intel 660p 512gb + Seasonic S12III 650W.

    +25-30% cpu performance, +50-60% gpu performance

      (Citează)

    • N-ai in ta lista carcasa si asamblarea. Cam 500 de lei peste cei 3950, daca folosesti fix carcasa aia.
      Deci poti obtine “+25-30% cpu performance, +50-60% gpu performance” cu vreo 700-800 de lei in plus, adica 20-25% din pret (Balaur e 3699).

      Intotdeauna vei putea gasi ceva mai bun cu mai multi bani.

        (Citează)

    • Evident că pentru niste bani in plus iei ceva mai bun. Iar pentru configurația propusă de tine, bănuiesc că te oferi să o asamblezi gratis tuturor, la fel cum și angajatul pc-garage asamblează 2-3 ore la fiecare PC fără fi plătit, fără salariu, din plăcere.

        (Citează)

    • Și cu și mai mulți bani cumperi Core i9-9990K, probabil. Cumpără după buget și nevoi, că n-a rămas Balaur singurul sistem din univers. Important este că poți știi deja și cam ce va obține în jocuri.

        (Citează)

    • Nu mai fii sărac și pune in sisteme de gaming placi Radeon. Pt gaming exista doar Nvidia.

        (Citează)

  2. E cam belalie acea carcasa, tabla pare foarte subtire pentru ceva care se vinde retail la peste 300 de lei.

      (Citează)

  3. Sorin:
    N-ai in ta lista carcasa si asamblarea. Cam 500 de lei peste cei 3950, daca folosesti fix carcasa aia.
    Deci poti obtine “+25-30% cpu performance, +50-60% gpu performance” cu vreo 700-800 de lei in plus, adica 20-25% din pret (Balaur e 3699).

    Intotdeauna vei putea gasi ceva mai bun cu mai multi bani.

    3.599 Lei… vad si o reducere de 100 Lei.

      (Citează)

  4. Poate ne zic si la ce rezoluție si ce nivel de detalii au fost scoase fps urile alea, altfel e degeaba. Ma gândeam ca nu ai putea omite asa detalii importante…

      (Citează)

    • Esti sigur ca ai citit articolul? “Toate clipurile încep prin a arăta setările grafice, apoi cam un minut de gameplay divers”

        (Citează)

  5. E si carcasa in banii aia – Deepcool Matrexx 55, am uitat sa mentionez. E 3950 totul. La ei pe site.

    Poti sa dai cateva beri unui prieten pentru a te ajuta, multi o fac de placere.
    Daca esti dispus sa arunci 3700 ron pe capcana lor fara a considera ca nu e capat de lume 1-2 ore pentru asamblare (care se poate face extrem de usor, youtube e supra-plin de ghiduri), o meriti.

    As always, primul sfat care il primesc cei care cer ajutor in a cumpara un sistem nou pe forumuri/reddit de e cel mai bun: prebuilt systems are garbage – order parts and assemble on your own.

      (Citează)

    • Eu știu să asamblez PC-uri și nu vreau să mai fac niciodată asta pentru că nu are rost. Timpul meu valorează mai mult de atât, prefer să mă joc direct ceva.

      Sistemele preasamblate se adresează celor probabil 5% care gândesc așa, care n-au chef să bage șuruburi în placă, să potrivească pini și să cerceteze dacă întâi se montează sursa sau placa de bază și la final să aibă 10 cutii de aruncat.

        (Citează)

  6. Sorin:
    N-ai in ta lista carcasa si asamblarea. Cam 500 de lei peste cei 3950, daca folosesti fix carcasa aia.
    Deci poti obtine “+25-30% cpu performance, +50-60% gpu performance” cu vreo 700-800 de lei in plus, adica 20-25% din pret (Balaur e 3699).

    Intotdeauna vei putea gasi ceva mai bun cu mai multi bani.

    E greu pentru noi ca natie sa procesam 3 randuri. La fel si robert mai sus: “setupul meu costa cu 1000 mai putin” , da am uitat sa trec SSD-ul care e 500 ron si nu conteaza ca placa mea e cu 500 RON mai ieftina.detalii….

      (Citează)

  7. nwradu: Timpul meu valorează mai mult de atât, prefer să mă joc direct ceva.

    Hai măi, doar nu ai cea mai bănoasă meserie din lume, cea de culegator de bani direct din copac. Ca apoi restul timpului să-l irosești pe jocuri, chestii de copii…

      (Citează)

  8. Daca vrei sa te joci cand scoti sistemul din cutie iti trebuie si Windows 10 preinstalat, iar PC Garage poate sa iti puna doar din acela de vreo 750 de lei licenta.

    Dar tu acasa poti sa iti iei o cheie cu 10 Euro pentru un Windows 10 Pro, asa ca daca tot chemi in prieten mai bine faceti si asamblarea tot voi.

    Economie de 700 de lei de la licenta si 160~200 de lei de la asamblare, se aduna de o suma consistenta.

    Plus ca asamblarea nu se face instant, puf! prin magie. Mai adauga si asta la termenul de livrare.

      (Citează)

  9. alunelu:
    Esti sigur ca ai citit articolul? “Toate clipurile încep prin a arăta setările grafice, apoi cam un minut de gameplay divers”

    Nu am citit, eu ma refeream la ce a scris radu.

      (Citează)

  10. La banii astia nu puteau sa includa un monitor? Chiar si unul mai mic, mai ieftin.

      (Citează)

    • De aia iti iei PC sa duca 150 FPS in Call of Duty, ca sa iti de un monitor care duce 60 (aka “monitor ieftin”).

        (Citează)

  11. O natie de descurcareti. Stim noi sa ne invartim, sa surubarim, facem cu un prieten, in final economisim 100lei. Mai avem de crescut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus