un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când te atacă vecinul pentru că ai tăiat prea multe buruieni

25 Mar 2020  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Rand Paul este primul senator din SUA (R, Kentucky) diagnosticat cu Covid-19. SUA este într-o situație nasolă, au momentan 50.000 de cazuri, au raportat chiar și 9.000 într-o singură zi, iar aglomerațiile urbane de pe coastele de est și vest sunt medii propice pentru răspândirea epidemiei. Nu despre asta este însă vorba mai jos.

Ce mi se pare interesant este că Rand Paul a trecut anul trecut printr-o mică operație de extirpare a unei părți dintr-un plămân după ce vecinul său l-a atacat în 2017, rupându-i 6 coaste și provocându-i niște leziuni la plămâni care au dus la acea operație. Și iată cum, niște ani mai târziu, acel incident i-ar putea complica infecția cu coronavirus.

Povestea în sine este genul acela care te face să te întrebi dacă nu-i inventată. Cum, adică, să fii senator SUA, unul destul de cunoscut, și să te atace pe neașteptate vecinul de casă?

Am citit mai mult despre asta. Vecinul a fost condamnat la 30 de zile închisoare și 1 an de supraveghere, ceea ce pare puțin pentru faptul că ataci un senator, dar se pare că au fost niște circumstanțe atenuante.

Întâi, cei doi, vecinul și Rand Paul, aveau opinii politice diferite și deci nu prea se aveau la inimă. Atacul a pornit însă de la faptul că Rand Paul și-a strâns buruienile de prin curte, iarba tăiată și diverse surcele căzute din copacii de pe terenul său și le-a depozitat aproape de proprietatea vecinului, ceea ce l-a enervat pe acesta.

Sună ridicol ca motiv de ceartă între oameni educați (amândoi medici cu bani, până la urmă), dar cum ziceam, circumstanțe atenuante. Cică Rand Paul a făcut în septembrie un morman lung de 3 metri și înalt de 1,5 metri din crengi și buruieni tăiate și le-a depozitat pe proprietatea sa, dar aproape de linia de demarcație cu vecinul, stricându-i acestuia priveliștea. În cele din urmă, o lună mai târziu, vecinul a fost cel care le-a dus la gunoi, sătul de ele… iar câteva zile mai târziu mormanul a reapărut, făcut din noi buruieni.

Vecinul le-a dus și pe acestea la gunoi, apoi a găsit altele puse acolo. Pe 2 noiembrie, exasperat de morman, vecinul i-a dat foc, dar probabil că s-a complicat făcând asta și a suferit arsuri minore. Pe 3 noiembrie 2017, probabil tocmai întors din spital, îl vede pe Rand Paul cum sufla frunzele de pe gazonul său spre proprietatea vecinului.

Atunci l-a atacat, alergând spre el și lovindu-l pe neașteptate. 6 coaste rupte, plămânii lezați, pneumonie, iar doi ani mai târziu a fost necesară o operație de extirpare probabil a unei mici bucăți de plămân care nu mai funcționa.

Eu mă mir, în toată treaba asta, că Rand Paul, senator american, avea atâta timp liber pentru tăiat buruieni și crengi și suflat frunze. Ai fi zis că, la ce venituri trebuie să aibă și cât timp muncește, putea angaja pe cineva să facă asta.

surse: CNN, Vox.

    21 comentarii

  1. Ala avea razboi si ranchiuna veche cu vecinul de ii facea din astea. Probabil aveau ceva de impartit inainte de a fi senator.

      (Citează)

  2. Sunt de partea vecinului, unii oameni au un caracter infect si te pot duce in asemenea situatii de ajungi sa-i bati ca te scot din minti. Asta e clasa politica in mare masura: jegosi, fara scrupule, atitudine de genul doar de mine ma intereseaza si atat.

      (Citează)

  3. e bine ca ai dezbatut acest subiect. este unul de maxima importanta pentru noi.

      (Citează)

  4. Partea si mai interesanta e ca Rand Paul e ceva mai retardat decat un comunist: e libertarian.

      (Citează)

  5. Ce distractie avea si ala: sa-si intarate vecinul cu maruntisuri din astea, frunze uscate si crengi.

      (Citează)

  6. Pana si bogatii au nevoie de miscare. In generala proful de mate ne spunea ca George Bush Sr. isi crapa singur lemnele cand era in concediu la cabana. O spunea cu mirare-admiratie.

      (Citează)

  7. Nu te mira ca si oamenii mai educați fac lucruri trăsnite! Eu citesc un blogger apreciat pentru modul cum se documentează înainte de a publica un articol pentru care faci, nu faci Coronavirus, vremea zugrăvitului trece!

      (Citează)

  8. Radule, dupa nivelul de hate pe care il primesti, as zice ca ai ajuns mare. :P
    Felicitari!

    Si da, cu atatea discutii despre coronavirus e bine sa mai citesti si altceva, nu ca povestea cu vecinii ar fi una placuta. E prea desprinsa din stirile de la ora 5 si suntem prea obisnuiti cu topoare si vecini ca sa ne fascineze.

      (Citează)

    • Nu i-aș zice hate la orice. Oamenii sunt tensionați și snappy la orice, mi se pare normal. Nici în vremuri calme n-au fost toți de acord cu ce zic. Să nu uităm anii cu discuții despre Roșia Montană, imigranți, Antonescu șamd.

        (Citează)

  9. nwradu:
    Nu i-aș zice hate la orice. Oamenii sunt tensionați și snappy la orice, mi se pare normal. Nici în vremuri calme n-au fost toți de acord cu ce zic. Să nu uităm anii cu discuții despre Roșia Montană, imigranți, Antonescu șamd.

    Rosia montana, imigrantii, Antonescu, samd nu ne omorau batranii. Nu ne bagau economia intr-o vrie din care cu greu ne vom reveni, nu ne spulberau toate visele si planurile. Nuante.

      (Citează)

  10. nwradu:
    :)
    Important este să zugrăvești responsabil.

    La zugraveala tot timpul apar nevoi nepravazute si e cam naspa acum; nu de alta dar trafaletii nu sunt pe lista in declaratia pe proprie raspundere de iesit din casa :)

      (Citează)

    • Da, am învățat asta la prima renovare, când ieșeam des după încă niște materiale. De atunci mi se pare mai importantă etapa de planificare și o listă bine făcută de cumpărături, ca să iei dintr-o dată totul.

        (Citează)

  11. Există viață și în afara serviciului. Strânsul buruienilor poate era pasiunea lui, aia îi plăcea să făcă și să-l chinuie pe vecin.

      (Citează)

  12. Sol:
    Poate niste review-uri/impresii de jocuri video ar merge in perioada asta.

    Offtopic: Are cineva abonament la Curiosity Stream? E OK continutul? Au subtitrari? Ca pret e foarte ieftin (12 dolari pe an momentan, in loc de 20)

    Eu l-am activat duminică. Îl folosesc momentan via Kodi add-on. 1080p . Titrare in EN. Multe de văzut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus