un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Dacia Duster versus Tesla Model X în off-road

25 Feb 2020  ·

AUTO  ·

17 comentarii

Niște cehi pasionați de Tesla au comparat suv-ul Model X cu Dacia Duster în off-road. Au urcat maluri de pământ, au mers prin noroi și bălți, au tras de mașini așa cum se trage în astfel de teste.

Am fost surprins de cât de bine se descurcă Model X în off-road. Faptul că are motor electric direct pe puntea spate elimină niște probleme de transmisie a puterii și cuplului. Vorba cehilor, dacă ar avea garda la sol mai înaltă probabil că ar rupe și la acest capitol.

GG Duster, deși asta știam deja.

Sursa: InsideEV.

  17 comentarii

 1. Model X își bate joc de Duster care e o glumă de mașină :)

    (Citează)

  • Siminescu Marian

   25/02/2020 la 4:35 PM

   Si totusi costa de 10 ori mai putin

     (Citează)

  • @ionica cat timp ai condus un Duster? Nu am venit sa fac apologia nationalismului aiurea, nici macar nu trebuie, vanzarile din vest ar trebui sa iti dea macar un pic de gandit…

     (Citează)

  • Cum, deci o masina care costa (incepe de la) 90 000 de Euro e mai buna decat una care incepe de la 13-14 000 ?

     (Citează)

  • ionică:
   Model X își bate joc de Duster care e o glumă de mașină :)

   Ionica, ia o banana si urca-te inapoi in copac.

     (Citează)

  • Ciprian:
   @ionica cat timp ai condus un Duster? Nu am venit sa fac apologia nationalismului aiurea, nici macar nu trebuie, vanzarile din vest ar trebui sa iti dea macar un pic de gandit…

   @Ciprian și dacă se vinde la proști înseamnă că e o mașină bună? Really? Se vinde pentru că e ieftină. Scuză-mă, dar tot de câcat e Duster, la fel ca și orice altă Dacia!!!

     (Citează)

  • C:
   Cum, deci o masina care costa (incepe de la) 90 000 de Euro e mai buna decat una care incepe de la 13-14 000 ?

   Cum, o Tesla e mai superioară decât un coteț?

     (Citează)

  • Mihai: Ionica, ia o banana si urca-te inapoi in copac.

   @Mihai, i-ați un Duster și du-te în pădure.

     (Citează)

  • Noroc ca ai fata de intelectual, ca minte…

     (Citează)

  • Cătălin Tănase

   26/02/2020 la 11:57 AM

   O glumă in comparație cu ce? Raportat la preț, e o mașină foarte ok și mai fiabila decât majoritatea mașinilor nemțești din zona aia de preț

     (Citează)

 2. Cred ca mai mult faptul ca electricul poate fi “modulat/controlat” sa nu piarda aderenta, ceea ce cu o cutie manuala pe un diesel nu poti face asa usor, asta se vede in rampe cand pleci de pe loc. O automata clasica iar era buna, dar pe Duster nu o sa vedem asa ceva vreodata.

  Oamenii au cam riscat un Duster practic ( in bani ) de reparatii la Tesla , daca se rasturna Tesla, desi mai mult Duster-ul a dat semne.

  Oricum, foarte fain clipul si ideea de asemenea de a aborda pe blog subiectul offroad, m-am racorit…

    (Citează)

 3. varucu:
  Noroc ca ai fata de intelectual, ca minte…

  Doar față, nu știe că “superior” nu are grad de comparație :))). Știu, a fost sarcastic!
  Nemții, francezii sunt proști și săraci, ce știi tu Cipriane? E de proști, Vestul E proști, toți. Punct.

    (Citează)

 4. Duster în off-road bate la fund multe mașini “adevărate”, dar comparația cu Tesla nu mi se pare corectă.
  Atunci hai să trimitem Model X in expediție în Siberia, sa vedem cum se comporta la -50 grade. Că Duster-ul a suportat cu brio -50.

    (Citează)

 5. De asta Cybertruck o să rupă.

  Faptul că va avea 2 motoare electrice pe spate pentru fiecare roată, vor putea simula diferențial blocabil doar din electronică.

  Cred că dacă va avea o baterie de 150 kwh cum se preconizează, va rupe la off-road. Singura problemă e că dacă rămâi gol cu el, nu poți căra curent în canistră :))

    (Citează)

 6. De ce și-ar cumpăra cineva un incinerator electric încă n-am înțeles. Probabil fanii combustiei spontane.
  Aștept lista Tesla cu plata despăgubirilor pentru a nu ajunge la proces și a nu păta imaginea de „curvă virgină” a companiei.
  Scuipatu’ de Elon Musk s-a bășicat atunci când Bill Gates și-a luat Porsche Taycan. Probabil Bill trăiește după deviza: Bill loves Bill, thus not Tesla. :D

    (Citează)

  • Știi că un Taycan a luat foc intr-un garaj din Florida, da? Unul din cele sub 200 livrate in SUA. Câte Tesla au luat foc și câte au fost livrate?

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus