un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 26 februarie 2020

26 Feb 2020  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

eMAG a trimis un comunicat referitor la vânzarea măștilor medicale. Iată-l în întregime mai jos:

În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților.
Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata.
De asemenea am identificat stocuri și în alte țări precum Turcia, Macedonia și Ucraina, pe care le așteptăm în zilele următoare în depozitele eMAG.
Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei prețul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMAG va subvenționa costul pe perioada crizei de măști medicale.

Noul Mac Pro nu are deloc cabluri în el. Uite că este posibil!

    8 comentarii

  1. Poate greșesc eu, nu era ilegală vânzarea sub prețul de achiziție dacă nu e cazul de lichidări de stoc etc? În ce excepție se încadrează ce face eMag?

      (Citează)

    • Campanie publicitara, ii costa mult mai putin pierderea decat sa fi aparut la TV cu reclama.

        (Citează)

    • Da, dar de excepție legală întrebam, nu de cascadorii de marketing.

        (Citează)

    • Cei doi carora nu le convine nimic, daca emag incepea sa vanda masti la 10 lei aia era problema acum ca le vand la pretul lor obisnuit chiar daca ei sunt nevoiti sa le cumpere mai scump asta e problema.
      Da e la limita legii, dar daca un concurent ii reclama pentru asta are mai mult de pierdut el decat emag, fiindca emag o sa fie victima care a vrut sa faca ceva bun pentru oameni si cineva rau nu ii lasa sa o faca.
      Uite legislatia
      http://www.ceccarbusinessmagazine.ro/vanzarea-marfurilor-sub-pretul-de-achizitie-a3913/
      in pricipiu punctul: “de produse la un preț aliniat la cel legal practicat de ceilalți comercianți din aceeași zonă comercială, pentru același produs, determinat de mediul concurențial;” pare ca lasa loc de interpretare. Dar nu sunt sigur nu ma ocup cu B2C, in B2B nu vindem nimic in pierdere

        (Citează)

    • Să facă fiecare ce vrea, dar hai să facem mai puțin fix la limita legii, dacă e cazul să fie la limită. Atât.

        (Citează)

    • Concluzia: nu se gasesc masti ca le-a cumparat emag pe toate.
      Unele la 7 lei, unele la 0.10 lei si le vinde pe toate la 3 lei. Daca ziceau ‘la tot ce am cumparat sub 3 lei punem doar adaosul nostru normal si la ce am luat peste 3 lei vindem la 3 lei asumandu-ne pierderea’ nu mai lasau loc de interpretari rau-voitoare ca a mea.

        (Citează)

  2. de pe reddit romania:

    Coronavirus disease (COVID-19) advice for the public – https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

      (Citează)

  3. O idee pentru finestore: să implementeze un wishlist (sau favorite sau cum vor ei să-i zică). Poate citește cineva de la ei pe aici.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus