un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 24 februarie 2020

24 Feb 2020  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

    14 comentarii

  1. Treaba cu inteligenta artificiala si antibioticul mi se pare extraordinara! Hai ca se poate si cu un vaccin pentru coronavirus!

      (Citează)

  2. Macar Vodafone si Telekom au spus pe fata ca majoreaza. Orange a majorat indirect preturile prin schimbarea cursului de schimb. Nu mai este cel de la BNR, si media cursurilor de schimb de la ING Banca Transilvania si BRD. Ce treaba or avea facturile de telefonie cu cursul de la casele de schimb ale unor banci numai ei stiu?!!! Daca vor EUR de ce nu ma lasa sa le platesc in EUR sau cu Revolut??https://www.orange.ro/help/cum-se-calculeaza-curs

      (Citează)

    • Da, nasol. Cu cât a crescut factura ta după asta?

        (Citează)

    • Dar oare cu cat au crescut veniturile Orange dupa asta?
      Sau cum ar fi daca bancile ar decide ca pentru creditele imobiliare sa foloseasca un curs de schimb de 6 lei pentru 1 euro?

        (Citează)

    • Asta se aplică doar cliențiolor noi, cei existenți, până la prima modificare contractuală, beneficiază de cursul BNR.
      E de porc, dar Telekom făcea asta demult, de exemplu…

        (Citează)

    • da, bun comentul lui Andrei G. ce-ar fi sa depuna o plangere la anpc toti cei cu factura crescuta? poate la 100 de plangeri se aleg si cu o amenda. asa, de control. sa zica statul daca e corect.

        (Citează)

    • Mda, o mizerie.
      Era deja un abuz faptul ca au preturile exprimate in Euro. Cursul e bomboana de pe coliva.
      Cum ar fi sa te duci la Mega si toate preturile de la raft sa fie in euro? Si cand ajungi la casa sa iti comunice casiera cursul zilei?

      @Andrei G: bancile fac deja asta. Cursul ala dei ING/BRD din care face Orange media se aplica si pentru ratele la credit. Diferenta e ca la banca ai posibilitatea sa vii tu cu euro in punga, schimbati la casa de schimb de peste drum (sau pe Revolut), la un curs mai bun.
      Ar fi o idee sa te lase si Orange sa platesti direct in euro.

        (Citează)

  3. “Google reamintește clienților Huawei că nu-i nici o garanție că aplicațiile lor vor funcționa când sunt instalate prin metode alternative.”

    cat bs pe paine putem manca.
    intereseaza pe cineva asta? oricum nu e duma noua, se stie.
    cine e sarac si ia chinezarii, o sa stea si sa faca sideload.

    cine are bani sau nu il intereseaza mizeriile astea ca nu ai gapps, isi ia orice alt telefon. easy

      (Citează)

  4. nwradu:
    Da, nasol. Cu cât a crescut factura ta după asta?

    La 1000 eur castiga 20 eur. Spune-mi te rog ce banca iti da azi 20 eur/luna la 1000 eur depozit?

      (Citează)

    • ING, pe fonduri mutuale. Chiar mai mult.
      Dar 1000 de euro ce înseamnă, factura pe 100 de luni sau cât? Că dacă impactul este de 20 de cenți pe lună, who cares? Probabil pierzi mai mulți bani pentru că n-are nu știu ce casieră să dea rest și deci nu merită stresul cauzat pentru că te gândești la astea.

        (Citează)

  5. Nu merge linkul. Il mai are cineva?

    @Cici, cred ca aduna intr-o luna din diferentele de curs valutar pentru 5 amenzi maxime de la ANPC.

    N-are nicio logica sa foloseasca cursul de schimb de la casele de schimb! Ei trebuie sa se raporteze la curs wholesale, asa cum face Curve sau Revolut pentru ca nu schimba 100 eur la o tranzactie, ci zeci sau sute de mii.

      (Citează)

  6. Ce chestii misto mai face Epic cu Unreal Engine, in afara de jocurile pe care le va da gratis peste cativa ani :)
    https://arstechnica.com/gaming/2020/02/the-mandalorian-was-shot-on-a-holodeck-esque-set-with-unreal-engine-video-shows/

      (Citează)

  7. Andrei:
    Treaba cu inteligenta artificiala si antibioticul mi se pare extraordinara! Hai ca se poate si cu un vaccin pentru coronavirus!

    Si dupa ce termina cu vaccinul pentru coronavirus, putem pune AI-ul selectioner la nationala de fotbal?

      (Citează)

  8. Toti niste gauzari cu ‘streaming wars’ si practic nu inteleg cum pot interzice asta, daca eu am dat bani pe produs e dreptul meu sa fac ce vreau cu el, pacat nvidia now e chiar ce trebuie din pacate limitarea la niste jocuri si nu stiu daca vreo ceva software e ceva ce nu suna deloc grozav, oricum ma bucur ca exista ceva mai bun decat stadia sper ca in viitor vom rezolva problema asta cu ‘streaming wars’ si right to repair

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus