un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 februarie 2020

21 Feb 2020  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

    8 comentarii

  1. Faina treaba cu Apple si preferarea certificatelor TLS cu validitate scurta. Vine la un loc cu celelalte metode, unele destul de agresive, implementate de Chrome si restul browserelor pentru cresterea securitatii pe Internet. Let’s Encrypt demult promova certificatele cu validitate scurta (90 de zile). O automatizare bine facuta pe server si nu te doare faptul ca se schimba certificatul la fiecare 60-70-80 zile.

    Tot pe tema asta, e super amuzanta disperarea companiilor care inca mai ofera certificate TLS pe bani. E un business care nu mai functioneaza, securitatea a devenit un bun comun, nu un lux sau ceva necesar doar enterprise-ului. (vezi https://scotthelme.co.uk/debunking-the-fallacy-that-paid-certificates-are-better-than-free-certificates-and-other-related-nonsense/).

      (Citează)

    • niciodata nu poti avea incredere in automatizare sa faca asta reliable.
      tot timpul apare ceva conditie si iti crapa renewal.

        (Citează)

  2. Apropo de oferta la cafea de pe emag. Sunt si eu bautor de cafea si cumpar cafea boabe de la prajitorii din Romania si macin/prepar acasa.
    Problema e ca din tot ce am citit despre cafea e extrem de contaminata cu pesticide. Intrebarea mea e daca sti niste laboratoare unde se pate testa cafeaua sau daca sunt producatori care au grija la asta si ofera niste informatii. Sau sa mergem spre cafeaua Bio/Eco etc? Beau zilnic, dau multi bani pe cafea si as vrea sa ma asigur ca e cat mai curata.

      (Citează)

  3. Mihnea:
    niciodata nu poti avea incredere in automatizare sa faca asta reliable.
    tot timpul apare ceva conditie si iti crapa renewal.

    Sigur, se pot intampla chestii nasoale tot timpul, de aia iti poti lua masuri de precautie. Poti face procesul sa te anunte (de ex prin mail) cand face renew, si poti pune perioada de renew la 50%/75% din perioada de valabilitate, sa te asiguri ca ai timp sa reincerci si sa faci debug la proces, in cazul in care crapa. Dar din experienta, lucrurile vor merge fluid si fara probleme in majoritatea cazurilor, daca ai implementat cum trebuie procesul si nu l-ai complicat prea mult (vorbesc mai mult din perspectiva unui singur utilizator al serverului sau a unei companii foarte mici; playerii mai mari folosesc cloud provideri, unde ai TLS asigurat de provider si nu iti mai bati capul cu problema asta).

      (Citează)

  4. Apropo de Dines, a platit milionul acela de euro pentru reconstruirea Notre Dame?

      (Citează)

  5. Al doilea cel mai amare producator de memorii are probleme cu COVID19.
    https://www.techtimes.com/articles/247495/20200221/has-the-coronavirus-crippled-tech-companies-outside-china-apples-sk-hynix-orders-800-staff-to-self-quarantine.htm

    in china 60 mil locuitori sunt in carantina. Nu avem de ce sa ne ingrijoram.

      (Citează)

  6. Huawei a avut eveniment sa se laude ce face pentru România, câte locuri de muncă creează, cât plătește taxe la stat… Mișto ideea, străvezie, dar mișto.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus