un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Linșajul încă este posibil în anul 2020

21 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Cetățeni ucrainieni au atacat autocarele care niște oameni aduși recent din Wuhan, China, și care se îndreptau spre spitalul local pentru a fi ținuți în carantină. Baricade, incendiere, aruncat cu pietre, jandarmi mobilizați pentru a le păzi după aceea. Aceasta este Ucraina în anul 2020 și, sincer să fiu, s-ar fi putut întâmpla și în România la fel de bine.

45 de ucraineni și 27 de cetățeni străini au fost aduși joi cu avionul din China, chiar din Wuhan, metropola chineză considerată epicentrul epidemiei mortale.

Avionul a aterizat la Harkov, în estul Ucrainei, iar de la aeroport oamenii au fost luați cu șase autobuze pentru a fi duși la spitalul din Novi Sanjari.

Aici au fost întâmpinați însă de protestatari care făcuseră baricade cărora le-au dat foc și care aruncau cu pietre, în ciuda faptului că ministrul sănătății anunțase că niciunul dintre pasageri nu este bolnav. (Digi24)

Adică nu erau bolnavi, iar carantina era doar o precauțiune înainte de a-i trimite acasă. Cam aici se oprește însă solidaritatea, compasiunea și dorința oamenilor de a-și ajuta concetățeanul. Ești bolnav? Te omor chiar eu, ca să nu mă îmbolnăvești și pe mine! Nu ești bolnav? Te omor oricum, că nu vreau să risc!

Pentru că bănuiesc că aceasta ar fi fost finalitatea acțiunii, dacă nu intervenea poliția. Care alta? Adică ataci niște autocare, le spargi geamurile, ajungi la respectivii oameni reveniți din China (care nici nu dădeau semne de vreo boală, ci doar reveniseră din China, da?) și apoi… Ce s-ar fi întâmplat după aceea?

Bănuiesc că aceasta era de fapt intenția poate neconștientizată a mulțimii: linșajul. Spânzurarea de un copac, înjunghierea, nu știu. Să moară bolnavii înainte să ne omoare ei copiii! Că altfel ce-ar fi făcut mulțimea odată ce ajungea la respectivii pasageri?

Anul 2020 și se întâmplă din acestea! Poate că prea multe filme cu zombie și măsuri dure în care personajul este împușcat fără milă după prima zgârietură, înainte de a apuca să se transforme, pot strica celor cu mintea simplă.

Aș vrea să spun că vecinii noștri ucrainieni sunt mai speciali și că la noi nu s-ar fi întâmplat așa ceva, dar să fim serioși. Putea fi la fel de bine și în România acest incident. Acum doi ani, de exemplu, ne speriam că ne vor fura homosexualii copiii sau de ambulanța neagră.

    25 comentarii

  1. Bai nene, ne-au inconjurat maghiarii astia. In cativa ani ii gasesti si in Bulgaria.

      (Citează)

  2. Si ce legatura au ungurii cu incidentul ala?

      (Citează)

  3. Radu, ai citit articolul pe care l-ai citat?

      (Citează)

  4. Pe principiul : Buna seara Budapesta ! aa…Bucuresti !

      (Citează)

  5. Ucraina/Ungaria tot acolo

      (Citează)

  6. Well that was funny. Am corectat. Nu știu de ce m-am gândit la Ungaria, nu Ucraina.

    O să las comentariile de mai sus, chiar dacă acum produc confuzie. E prea tare faza.

      (Citează)

  7. La prima fraza din articol cred ca lipseste un verb:

    “Cetățeni ucrainieni au atacat autocarele care niște oameni aduși recent din Wuhan, China”

      (Citează)

    • Dute………. Undeva

      Sorin:
      La prima fraza din articol cred ca lipseste un verb:

      “Cetățeni ucrainieni au atacat autocarele care niște oameni aduși recent din Wuhan, China”

        (Citează)

  8. Radu, nu mai “testa” whisky ca publici dupa aceea prostii….

      (Citează)

  9. Au si ucrainienii drepate, trebuia sa ii duca in pripyat acolo fiecare avea propriul bloc :)) dar cred ca atunci se opuneau cei adusi acasa.
    Revenind tampiti mai sunt oamenii, ce sa zic, aia credeau ca cei din autocare sunt infectati si ce au facut? in loc sa stea acasa cat mai departe de ei s-au dus la sursa sa ia niste ncov proaspat.
    Si sa presupunem ca chiar ar fi infectati, nu ii baga la tine in casa,…
    Apopo poate nu ati vazut videourile cu un irlandez din wuhan, e despre cum a stat in china, cum a zburat acasa iar apoi cum a stat in carantina https://www.youtube.com/playlist?list=PLXjqQf1xYLQ5HzWybbJms8ZY32C30LbOT

      (Citează)

  10. Nu imi dau seama de ce te surprinde evenimentul asta, cand stii o gramada de situatii similare.
    Nu filmele cu zombies sunt cauza. Lipsa de incredere in autoritati si lipsa de informare sunt cauza.

      (Citează)

  11. Bine ca n-au trecut pe la Ditrau. De data asta au avut noroc.:)

      (Citează)

  12. Mult timp l-am discreditat pe Freu dar se pare ca avea dreptate: rautatea, agresivitatea este in gena omului, se naste cu ea.
    Doar dezvoltarea neocortexului ne mai ajuta (pe unii) sa suprimam instinctele.

      (Citează)

  13. @Radu

    Te mira?

    foarte usor de manipulat. Crezi ca aia sunt mai rasariti decat ai nostri de la Ditrau? Prosti, dar multi, ceva mai violenti si usor de manipulat. Iti dai seama ce grozavie a iesit daca ministrul sanatatii a zis ca merge cu aia in carantina doar ca sa scape de tampitii aia?
    Lipsa educatiei naste prosti usor de manevrat.

      (Citează)

  14. Ce idioti pot fi unii, sa atace presupusi bolnavi nu face decat sa le mareasca sansele de contaminare.

      (Citează)

  15. Poate aveau de gand sa le da foc direct.

      (Citează)

  16. mai cumpara si tu niste poze noi, nu fi chitros.

      (Citează)

  17. Uite ca se intampla si mai la vest. Dar de la aia nu ma astept la mai mult oricum.

      (Citează)

  18. Dacă așa reacționează oamenii la o epidemie relativ minoră, mi-e groază să mă gândesc ce s-ar întâmpla în cazul unei pandemii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus