un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primul Produs episodul 1: cum a început Panasonic în 1918

15 Feb 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Am început o nouă serie de clipuri video. În Primul Produs iau companii foarte mari de astăzi și caut de unde au plecat, care a fost primul produs lansat pe piață. Am descoperit că de multe ori este vorba de ceva diferit, chiar inedit, mai ales dacă sunt și foarte vechi.

Am început cu Panasonic pentru că știam primul lor produs și a fost o sursă de inspirație pentru această idee de clipuri video. Chiar este genul de produs care astăzi pare greu de înțeles, dar pe vremea aceea i-a adus un succes extraordinar inventatorului. Dacă vreți, luați-o și ca o poveste de succes în antreprenoriat.

Susține-mă cu un Subscribe:

Dacă aveți idei de alte companii foarte mari pentru care ar fi bune astfel de episoade, spuneți-mi în comentarii. Am eu deja o listă, dar nu strică niciodată noi idei, indiferent de domeniul de activitate al companiilor.

    21 comentarii

  1. DO FLESHLIGHT NEXT!! :D

      (Citează)

  2. O poveste interesantă care mi-a plăcut. Nici nu știam cum a început această firmă.
    Păcat că nu pot să dau un like la clip – nu am cont de Google.

      (Citează)

  3. Nu stiu daca sunt pe lista ta:

    Suzuki
    Samsung
    Toyota
    Nike
    Nintendo
    Motorola
    IBM
    Ikea
    Marriot
    Luis Vuitton
    Lamborghini
    Nokia
    Peugeot
    Procter&Gamble

    Felicitari pentru initiativa!

      (Citează)

  4. XEROX- pe langa copiatoare se ocupa de amenzi pentru parcare prin multe orase americane.

      (Citează)

  5. da,
    e mai usor sa faci un video decat un bec.

    din pacate asta fac toti. era la moda odata “cum sa te imbogatesti cultivand ciuperci” lumea facea bani din lectii, nu din ciupercarii. dar nah…

    fa o fabrica de biscuiti! si filmeaza cum o faci…

      (Citează)

    • Patronul de la Croco, sticksurile de 1 leu a fost în top 10 cei mai bogați români

        (Citează)

    • o fabrica de siringi.

      ah stai.
      https://www.europafm.ro/arad-prima-fabrica-de-seringi-si-ace-de-unica-folosinta-din-romania/

      ce zice directorul de la cantacuzino? in 7 ani putem sa producem anti-coronavirusul..
      da sigur. doar ca n-avem nici o fabrica de eprubete. de siringi. de pipete in puii mei. de manusi? de microscoape. de masti? de etichete? avem? imprimante termice facem? ah nu. middle menegementul se plange pe linkedin de salarii mici. “de 4 ani sunt pe aceiasi pozitie” – esti ca esti varza. zi mersi ca nu te-a dat afara. toti suntem bun la dat sfaturi. hai sa fac o scoala de programare. ca e mai usor sa predai programare decat sa faci un unicorn..lol. la ce foame e in piata si daca ii inveti sa scrie un email deja ai asigurata victoria.

      ce nu realizaza nimeni e ca nu poti sa faci singur nimic. mai jos e un video despre electronica. e facut de 7 oameni. in el apar 7 oameni. total 14. si autorul sugera sa faci tu altul. dar de ce nu va uniti? sa tina el camera. tu sa prezinti. altul sa editeze..

      uniti: 10 oameni o fabrica. 10 oameni alta fabrica.

      degeaba faci o fabrica de slefuit metal (cum sunt alea din japonia, fabrici de 10 oameni care doar asta fac, slefuiesc metal) trebuie sa mai existe o fabrica care sa faca paharele de metal.

      trebuie tot ecosistemul. si aici ajungem iar la stat. care sta. sa dea spatiul de productie. hub-uri fabrici: stai acolo un an. sa faci fabrica. pui 50k ( suma sa fie maxim cat poate da un investitor) si sa puna el 2mil. nu invers! vine antreprenorul cu 1mil si pune si statul 50k si vrea sa conduca.. puii mei. ala nu e ajutor.

      mai vreti?

        (Citează)

  6. Honda, BMW, Siemens, Nokia

      (Citează)

  7. Inca o dovada, daca mai era nevoie, ca merita fiecare minut petrecut pe acest blog.

      (Citează)

  8. Ar fi interesant sa aflam istoria fabricilor românești, de la Drăgășani, Guban, Ursus pana la Electronica sau Tehnoton, netul este suprasaturat de istoria companiilor străine. – https://www.youtube.com/watch?v=yCefuCABXhs
    Tragi niște cadre cu sediul din Pipera, pui niște poze cu Ceaușescu, titrare in engleza și gata, Like&Share.

      (Citează)

  9. UTI
    :)

      (Citează)

  10. de unde ti-ai luat tricoul ala cu pisici? :)

      (Citează)

  11. Nike, poveste super mișto.

      (Citează)

  12. Asesoft.

      (Citează)

  13. Ehe… ștecherul ăla cu dulia de bec era folosit în cămine în Regie “pe vremea ailaltă”… Prizele erau cam paradite prin unele camere, plus că te cam alerga administratorul si te căuta de reșou.
    Înainte de ’90 unii mai înstăriți aveau casetofoane tari, stereo, dublu casette, printre cele mai tari erau National Panasonic. După ’90 erau cumva și Technics sub aceeași pălărie, n-am urmărit prea atent fenomenul.
    Mare păcat că s-a terminat cu plasmele, nimic nu rivaliza cu o plasmă Panasonic.

      (Citează)

  14. Misto povestea.
    Concluzia a venit de langa mine, de la jumatatea mai buna: “pisica e superba!”.

      (Citează)

  15. Foarte interesanta ideea clip(urilor), multumim! Mi-a placut acest prim clip, as fi curios cum arata primul produs al celor de la Volvo :-)

      (Citează)

  16. Foarte fain articolul. Dar si mai tare faptul ca 100 ani mai tarziu inca se mai fabrica :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus