un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange Money adaugă transferuri de valută direct din contul de lei către orice persoană

19 Feb 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Orange Money a anunțat recent un nou serviciu integrat în platformă, adică opțiunea de a transfera bani în valută către conturi din România sau străinătate.

Procedura este simplă. Tu ai lei în cont, alegi transfer valutar, scrii suma, iar în contul destinație se transferă banii în valută. Comisionul este zero, cursul de schimb este cel interbancar și actualizat poate chiar și la minut în fiecare zi.

Soluția se adresează celor care au de plătit rate lunare în euro către vreo bancă, iar acum pot face asta pornind de la fonduri în lei și cu un curs de schimb foarte bun. Mai este bună și pentru trimis bani către oameni din străinătate, pentru făcut plăți în contul unor beneficiari șamd.

18 valute sunt suportate în sistem:

Euro (EUR), Dolar american (USD), Lira sterlină (GBP), Franc elvețian (CHF), Dolar canadian (CAD), Dolar australian (AUD), Leva bulgarească (BGN), Coroana cehă (CZK), Coroana daneză(DKK), Kuna croată (HRK), Forint maghiar (HUF), Yen japonez (JPY), Coroana norvegiană (NOK), Dolar neo-zeelandez (NZD), Zlot polonez (PLN), Coroana suedeză (SEK), Baht thailandez (THB), Lira turcească (TRY).

Orange Money are și alte avantaje: aplicație mobilă pentru plăți cu telefonul (inclusiv Apple Pay), IBAN românesc, alimentarea contului cu alt card sau în magazinele Orange, zero comisioane pentru principalele tipuri de servicii bancare, 10% bani înapoi la plata facturilor Orange, finanțare pentru achiziții în rate de la Orange, suport telefonic 24/7 și altele testate de mine.

Din păcate, momentan serviciul este disponibil doar clienților Orange, deoarece ai nevoie de o cartelă SIM de la Orange. Conferința de presă care a anunțat cele de mai sus a fost neobișnuit de deschisă privind planurile de viitor, cei de la Orange Money anunțând că până la finalul anului 2020 serviciul ar putea fi deschis tuturor românilor, indiferent de operatorul telecom.

Orange Money are în prezent 179.000 de clienți. Nu-i rău, dar ar putea profita de pe urma unei deschideri a rețelei către toată lumea. Ei spun că principalul lor concurent este cash-ul, că țintesc cei 35% dintre români care nu folosesc servicii bancare, dar în același timp Revolut a trecut de un milion de clienți, iar Monese are vreo 200.000, așa că de fapt mie mi se pare că sunt în concurență directă și cu alte servicii alternative de banking ce țintesc poate aceeași piață.

2020 va fi anul în care “they will push the gas”, cum s-a zis la conferință. Planurile includ intrarea în acordurile de instant payment în care momentan sunt vreo 3 bănci, poate chiar și deschiderea spre Open Banking, adică posibilitatea de a adăuga în aplicația Orange Money și conturile tale de la alte bănci, ca să le gestioneze pe toate de acolo.

    18 comentarii

  1. Eu folosesc de la inceput Orange Money. In Apple pay a mers in 100% din tranzactii. La Revolut la 10%-20% trebuie sa reincerc. Monese n-am avut.

      (Citează)

  2. frumos frumos, dar raman la revolut :))

      (Citează)

  3. oricand, orice mai bun decat francofon. :D

    Phaff:
    Rusofil.

      (Citează)

  4. Am folosit ai eu la început pt că puteam plăti prin nfc cu telefonul. Apoi a venit android 10 și nu mai mergea Orange pay, penibil. Îl mai folosesc doar pt reîncărcat cartela Orange, în rest nu am pt ce, revolut e mult mai util.
    Momentan folosesc revolut pt transferuri între prieteni și spre conturi bancare și Curve plus google pay pt plățile cu telefonul.

      (Citează)

    • Tocmai am comentat mai sus ca ma gandeam sa il incerc tocmai pentru platile cu telefonul si acum am vazut ca zici ca nu mai merge cu Android 10 😥
      Curve nu stie direct plati cu telefonul, are nevoie de Google Pay?

        (Citează)

    • Andrei – eu am REVOLUT si platesc cu telefonul… Unde ai auzit tu ca nu merge?

        (Citează)

    • Eu am android 10 si merge orange pay perfect

        (Citează)

    • @geretus Florin zice mai sus ca Orange Pay nu mai merge cu NFC, iar eu la aia m-am referit.

      Legat de Revolut, eu nu am vazut sa stie sa faca plati cu NFC, poate imi dai detalii cum faci tu combinatia asta?

        (Citează)

  5. Cardul virtual l-a folosit cineva? Poti crea mai multe, sau sa-l stergi si sa creezi altul, sau ramai numai cu cel creat initial?

      (Citează)

    • Andrei I:
      Tocmai am comentat mai sus ca ma gandeam sa il incerc tocmai pentru platile cu telefonul si acum am vazut ca zici ca nu mai merge cu Android 10 😥
      Curve nu stie direct plati cu telefonul, are nevoie de Google Pay?

      Merge acum Orange pay din câte am auzit, au reparat după mult timp. Având în vedere că le-a luat penibil de mult să repare un bug crucial, eu n-am de gând să îmi mai țin banii la ei.
      Curve merge doar prin Google pay si Apple pay. Si unele carduri revolut emise pe UK merg cu Android pay, trebuie incercat.

        (Citează)

  6. Andrei I:
    Eu l-as incerca pentru posibilitatea de plati cu mobilul, ceea ce nu am vazut sa aibe Revolut

    depinde de google, revolut are nevoie de google pay
    poate ii dau drumul anul ca tot sunt zvonuri de cativa ani :))( unde crede de cuviinta google sa-i dea drumul la gpay poti sa platesti cu revolut prin telefon)

      (Citează)

  7. Da, Orange nu îți ia comision, dar îți ia banca unde intră valuta. Adică dacă ai un cont în euro la CEC, să zicem, unde plătești rata lună de lună, fuga de ghișeu te va costa cam 5 euro/lună.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus