un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 28 ianuarie 2020

28 Jan 2020  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

    12 comentarii

  1. puteti recomanda un site sau app de unde se pot cumpara actiuni sau fractii de actiuni pe modelul revolut?
    ideal ce poti face din revolut la cumparat actiuni, dar fara pretul de 500 lei pe an pt metal black.

      (Citează)

    • Trebuie sa iti deschizi un cont de tranzactionare la un broker. Cea mai cunoscuta companie de brokeraj din Romania pentru retail este Tradeville, poti tranzactii si actiuni de la alte burse dar nu cred ca au toate companiile din afara listate, doar cele mai importante.

      Admiral Markets de asemenea ofera CFD-uri si tranzactii Forex, nu e companie romaneasca dar sunt ok, au birouri si aici, ai cu cine interactiona, depunerile si retragerile functioneaza normal.

        (Citează)

    • Tradeville, da. Interfața este veche, dar își face treaba. Vezi că au și cont demo, te lasă să te joci 30 de zile prin interfață cu bani fictivi. Am făcut asta recent.

        (Citează)

    • https://drivewealth.com/

      Brokerul din spatele Revolut. Se poate face cont si din Romania.

        (Citează)

    • Eu folosesc aplicatia Beanstox (de fapt e doar o interfata pentru DriveWealth care e si brokerul folosit de Revolut).
      Merge si din Romania fara probleme. Costa doar la inceput vreo $10 ca sa te verifice si in rest sunt 2 variante de cumparat actiuni: abonament de $5/luna si apoi comisionul e $0.01/actiune (Initial asa faceam, dar cand pui putin, gen $200/luna asta inseamna 2.5% comision care e ceva..)
      Sau varianta fara abonament in care fiecare tranzactie costa $2.99 (eu asa fac acum si in fiecare luna bag doar intr-o actiune).
      Dividendele sunt taxate automat cu 10% (nu prea m-am interesat daca trebuie totusi sa platesc ceva si in Romania, dar sper sa nu. Oricum, la 50$ dividende cat am castigat in ultimii 2 ani impozitul ar fi cativa lei…)
      Eu recomand!
      Cica or sa lanseze in curand si o aplicatie mai smechera, momentan interfata nu e cine stie ce, dar isi face treaba.
      Dupa ce iti faci cont, poti folosi si o interfata web: https://you.drivewealth.com/login

        (Citează)

    • Si ca strategie, cea mai buna e cumpara si nu vinde niciodata (trebuie ceva vointa), sau ma rog, vinde peste 20 de ani la pensie…
      In trecut am mai avut tentative cu eToro, dar tot mereu am ajuns pe pierdere.
      Acum de 2 ani de cand folosesc Beanstox si numai am cumparat actiuni, sunt pe +15%

        (Citează)

    • Inca o chestie:
      Merge si cu fractii, ca la Revolut.
      Poti cumpara de $2 AAPL si $3 TSLA dar atunci chiar trebuie sa ai abonamentul de $5 ca altfel platesti mai mult comisionul decat actiunea :)

        (Citează)

    • +1 la interes, ma bate si pe mine capul de ceva timp sa bag cativa bani lunari si actiuni dar nu am avut timp sa ma interesez de plusuri si minusuri privind platforme online sau brokeraj clasic, poate sunt mai multe persoane care deja au un pic de experienta, cred ca e un subiect ce merita dezbatut.

        (Citează)

    • nu va e teama ca nu stiti cui ati dat banii si ca nici macar daca banii vostri mai exista?

      eu sincer nu am incredere sa bag 10 mii de euro intr-o platforma din asta online…

      cum se scot banii? ati scos bani pana acum?

      mai ales ca ziceti ca vreti sa tineti actiunile cativa ani buni… cum va asigurati ca acest broker va mai exista peste 10 ani?

      intreb pe bune, sunt curios

        (Citează)

    • Eu folosesc Degiro, comisioanele sunt super mici, dar nu te ajuta ca nu merge cu fractii

        (Citează)

  2. Se pare ca nici Avast nu se lasa mai prejos decat ceilalti :))
    Folosesc Avast de aprox 15 ani si desii am vut ocazii trec pe altceva(spre exemplu Bitdefender) nu am fascut’o. Si in zilele de azi inca sunt fidel Avast :)

      (Citează)

  3. mersi de sugestie cu Beanstox. e o mizerie de aplicatie la sign-up pe ios, dar cu putin google am reusit sa dau si next next prin registration :))
    urmeaza sa bag banu si sa vad ce stocks merita banu meu.

    tks!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus