un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fiul lui Bruce Springsteen a devenit pompier

28 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

O știre care m-a frapat săptămâna trecută este că fiul lui Bruce Springsteen a devenit pompier în Jersey City. Tatăl său a fost prezent la ceremonia de absolvire.

Nu știu dacă ați ascultat Springsteen (ar trebui să o faceți) sau dacă sunteți la curent cu reușitele acestuia în carieră, dar este unul dintre cei mai mari artiști din lume, cu vânzări de zeci de milioane de albume. Este foarte respectat pentru muzica sa, foarte admirat pentru întreaga sa carieră, iar în 2016 a primit chiar și Presidential Medal of Freedom din partea lui Barack Obama.

Un titan al muzicii, după cum s-ar putea spune.

Are trei copii cu nevasta sa. Primul, Evan, este și el muzician. Al doilea, Jessica, este campion la călărie. Al treilea, Sam, a devenit pompier la 25 de ani.

Springsteen are o avere mare. Forbes îl pune pe poziția 4 în topul celor mai bogate staruri rock, cu peste 500 de milioane de dolari avere. Cred că cei trei copii ar fi putut face ce vor ei, inclusiv nimic. Faptul că unul dintre ei a devenit pompier, care-i o meserie mereu periculoasă și nu foarte bine plătită, mi se pare uimitor.

Gândiți-vă altfel: câți dintre copiii oamenilor foarte bogați de la noi ar alege o astfel de meserie? Câți i-ar lăsa să aleagă o astfel de meserie periculoasă? Cum crești cu o astfel de avere în jurul tău și totuși vrei să fii pompier? Care-i secretul de a crește un astfel de copil?

Bruce Springsteen performing at the Roskilde Festival in 2012
By Bill EbbesenOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

    19 comentarii

  1. daca citesti Born to run, sau te uiti la Springsteen on Broadway, o sa vezi si istoria lu Bruce si sa vezi ca omul e cam normal la cap, in ciuda averii si celebrității. cred ca asta contează cel mai mult, mentalitatea si valorile transmise, care nu întotdeauna trebuie sa fie despre avere

      (Citează)

  2. Ajungem sa ne miram de normalitate. In marea majoritate din cazuri presiunea asupra copiilor e imensa și ajung sa de-a rateu in viață. Mai bine pompier și fericit decât o vedeta eșuată.

      (Citează)

  3. Dacă n-ai grija banilor, și tu poți sa te faci ce vrei tu când o să crești mare.

      (Citează)

  4. ce tampiti, in loc sa ii ia copilului un Aston Martin de la 16 ani si sa ii dea bani de prafuri, astia chiar l-au educat.

      (Citează)

  5. Ei cum, la noi copii de securisti si politicieni ii dau clasa, toti sunt milionari prin forte proprii. Toti au posturi de consilieri, directori de firma…

      (Citează)

    • Da, pai insasi politicienii sunt un exemplu de conduita morala. Au averi colosale, dar au ramas modesti, traiesc dintr-un salariu de bugetar.

        (Citează)

    • Matusa Tamara, mama Luci Oprisan, Chirica Jr, nea Caramitru, mesterul Manole…

        (Citează)

    • Springsteen e … The Next King of rock and roll… dupa Elvis… superlativele nu si găsesc limite… de la Oscar până la Grammy sau Polar music, acordat de regele Suediei ( un fel de Nobel în muzică); Springsteen este un Titan al rockului ultimilor aproape 50 de ani… comparațiile cu realitățile din Barbaristan, nu’si au locul… e ca de la purice la tigru!

        (Citează)

  6. Citisem pe undeva un articol legat de el si Gordon Ramsay ce zicea că in ciuda averii lor, nu vor lăsa a prea mulți bani copiilor. Practic vor fi obligați să-și croiască singuri un drum în viață fără averea tăticilor.

      (Citează)

  7. In State meseria de pompier nu e ce stim noi pe aici. Aia sunt staruri, scot calendare, au femei cat cuprinde, sunt inclusi la alpha males.

      (Citează)

    • da, la 300+ de milioane de uameni, sunt vreo cateva zeci sau sute de pompieri (semi)vedete. merita sa intri in foc pt. asta. sigur de aia s-a facut pustiu pompier, spera sa iasa din anonimat.

        (Citează)

  8. o meserie nu foarte bine platita? este enorm de bine platita si lucrezi den o zi lucru si 4 pauza. iesi la pensie in floarea varstei, pensie buna si mai poti lucra lejer ceva pe langa. Munca grea la incendii, dar nu poti spune ca e prost platita sau nerespectata

      (Citează)

  9. pentru ca e The Boss.

      (Citează)

  10. Bruce este un mare nume al muzicii rock , de fapt heartland rock un rock cu accente de blues și country. Muzica lui chiar merita ascultată. Faptul că fiul lui este pompier iar tatăl lui – o mare vedeta mondială – este mândru de asta este chiar normalul uman. Avem încă o explicație a faptului că America nu este întâmplător acolo unde este !

      (Citează)

  11. O secvență din cântecul meu favorit al lui BS:
    https://youtu.be/4z2DtNW79sQ?list=PLC787958DD0D029F7&t=13

      (Citează)

  12. Copiii miliardarilor din Romania se fac și ei pompieri. Stiti de ce? Pentru că beau de sting :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus