un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage reamintește că are transport gratuit la orice comandă

17 Jan 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

Iată o promovare bine făcută în comerțul online: PC Garage promovează mai cu spor faptul că au transport gratuit la orice comandă de până în 5 kg, indiferent de valoarea ei, câtă vreme plătiți online cu cardul. Coletele de peste 5 kg atrag niște costuri suplimentare, indiferent de metoda de plată.

Treaba asta nu-i nouă, se pare, pentru că PC Garage mereu a avut transport gratuit pentru cei care plăteau online, iar taxa de livrare pentru cei ce plăteau la livrare era de fapt taxa de ramburs pe care o cere firma de curierat pentru transportul banilor, ceea ce mi se pare normal să nu o suporte magazinul. Taxa aceea este fixă, 12 lei.

Îmi place însă că PCG reamintește treaba asta cu transportul gratuit prin niște bannere puse sus pe site acum, la vreo săptămână după ce eMAG a enervat niște oameni modificând pragurile pentru costurile de livrare.

PC Garage suportă chiar și costul kilometrilor suplimentari parcurși de curier, adică în afara zonei uzuale de livrare, ceea ce înseamnă că livrarea este gratuită inclusiv către sate aflate departe de drumurile bine bătute. Câtă vreme se plătește online cu cardul, desigur.

Am verificat acum cu un cablu Xiaomi cu conector dublu, că-mi mai trebuie unul, și, într-adevăr, au livrare gratuită.

 

Eu n-am observat niciodată că transportul este gratuit pentru că, stând practic vizavi de showroom-ul lor, mi-am ridicat mereu personal produsele. Acum rămâne de văzut cât timp va mai ține această politică.

    27 comentarii

  1. Vezi ca nu ai blurat bine a doua adresa si se citeste usor unde stai.

      (Citează)

  2. “la vreo săptămână după ce eMAG a enervat niște oameni..”

    De reamintit ca PG Garage este cumparat de eMAG din 2016 :)
    https://www.zf.ro/business-hi-tech/emag-a-cumparat-pc-garage-15259806

      (Citează)

    • Și faptul că n-au făcut și ei aceleași modificări arată că au o oarecare independență sau cel puțin o altă poziționare în piață.

      Din ce știu eu, cunoscând niște oameni pe la PCG, nișa lor (mai degrabă gaming) presupune altă politică de prețuri față de eMAG.

        (Citează)

  3. Incomplet.

    PCGarage a avut intotdeauna si cost de transport pentru kg suplimentare. Deci transportul era gratuit doar in anumite cazuri fericite, un stick, un SSD.

    PCGarage are in continuare taxa interchange prin care isi recupereaza costurile lor cu plata online a comenzii tale. Nu mi se pare OK sa fie taxat cumparatorul pentru plata in avans.

    De exemplu pentru 2 produse de 570 de lei, taxa interchange este aproape 9 lei.

      (Citează)

    • Doar la cele pe persoana juridica, dar e ciudat ca daca platesti la sediu nu iti cer taxa, doar la plata online

        (Citează)

  4. Plata ramburs ar trebui interzisa sau pus taxa 100 lei.
    Dacă în douăzeci douăzeci tu nu dai banu cash pana nu vezi curieru la fata, meriți taxa pe prostie.

      (Citează)

    • Nici eu nu iti inteleg logica si nici pe a celorlalti care arata cu degetul catre cei care platesc ramburs.

      Este o modalitate de plata acceptata, fiecare om are preferinta lui, fiecare modalitate avantajele si dezavantajele ei, punct.

      Toata discutia asta nu va face pe voi astia care platiti cu cardul sa pareti mai destepti sau in pas cu tehnologia, fiind doar o discutie puerila de oameni care se plictisesc dar isi dau cu parerea fiindca pot si atat.

      Uita-te la ce ai scris tu, taxa de prostie e in alta parte.

        (Citează)

  5. Da, pentru că eu primesc tot salariul înainte să muncesc măcar vreun pic în fiecare lună, nu?

    Banii au aceeași valoare și înainte și după livrare. Asta nu e valabil și pentru un produs care ajunge a) prea târziu sau b) în altă stare decât îmi doresc (ex: toate coletele de la eMag din 2018 au venit găurite, îndoite etc).

    Deci da, luxul se plătește, dar prefer să nu fiu fraierul curierilor sau al magazinelor.

    Am plătit și azi mâncarea în avans prin Foodpanda și a venit cu o oră mai repede decât am comandat, pentru că cine să stea să aducă atunci când vrei tu când ai plătit asta? Nimeni, normal. După care a venit mâncarea fără garnitură, că din nou, cine să fie atent la ce livrează?

    Așa că 🍌 în seriozitatea tuturor idioților, fie magazine sau restaurante.

      (Citează)

    • Desigur, pentru Mihnea era răspunsul … dar greu cu comentariile nested fără cache șters. 🤐

        (Citează)

    • Teniescu: Am plătit și azi mâncarea în avans prin Foodpanda și a venit cu o oră mai repede decât am comandat, pentru că cine să stea să aducă atunci când vrei tu când ai plătit asta? Nimeni, normal. După care a venit mâncarea fără garnitură, că din nou, cine să fie atent la ce livrează?

      Wow ai multă încredere în dorința acelor șoferi de a ajuta la creșterea încrederii clienților în Foodpanda și a calității serviciului.

        (Citează)

  6. Mihnea:
    Plata ramburs ar trebui interzisa sau pus taxa 100 lei.
    Dacă în douăzeci douăzeci tu nu dai banu cash pana nu vezi curieru la fata, meriți taxa pe prostie.

    Ceea ce nu înțeleg eu este de unde ura asta față de cei care plătesc ramburs? Cu ce te deranjează pe tine faptul că eu aleg să plătesc cash?

      (Citează)

  7. Mihnea:
    Plata ramburs ar trebui interzisa sau pus taxa 100 lei.
    Dacă în douăzeci douăzeci tu nu dai banu cash pana nu vezi curieru la fata, meriți taxa pe prostie.

    NU pana vad curierul, ci pana vad produsul adus de curier sau macar cutia. Si ideal ar fi sa ii platesc cu cardul, daca vreau.

      (Citează)

  8. Pc Garage nu face ramburs in cont colector ci inca mai livreaza fizic banii intr-un plic? Jeez, asta faceam eu la firma acum 10 ani, poate n-ar fi rau sa mai evoluam si noi putin… nu?

      (Citează)

    • PC Garage nu face nimic. Firma de curierat stabilește taxa pe care o cere pentru că angajații ei trebuie să poarte cash la ei, să dea rest, să dea chitanțe, să care sume mari de bani la finalul zilei către o casierie șamd.

      Asta se plătește inclusiv la cont colector. Curierii, dacă ar putea, ar scăpa de opțiunea de plată ramburs, că business-ul lor nu este să transporte bani și să aibă grija lor, ci să ducă pachete.

        (Citează)

  9. Comandasem acum 1-2 ani o componenta PC de la pcgarage de care nu eram sigur ca se potriveste, plata ramburs of course pentru ca ma taxau pe mine (PJ) pentru comisionul lor la plata online. Pana sa ajunga, citesc la ei pe site ca nu accepta retururi de la PJ. Am sunat totusi sa intreb de ce, le-am zis ca platesc eu transportul tur-retur…nimic. Cand am vazut ca nu am cu cine discuta le-am zis Bine atunci, nu mai ridic coletul. Aaaa pai stati sa vedeti poate facem o exceptie. K thx bye. Ma lamureste si pe mine cineva cine a fost desteptul care a gandit ca persoanele juridice nu au dreptul la retur?

      (Citează)

    • Cosmin:
      Ma lamureste si pe mine cineva cine a fost desteptul care a gandit ca persoanele juridice nu au dreptul la retur?

      Legiuitorul, ideea din spate e ca o persoană juridică isi poate negotia contractele, nu are nevoie de protecția statului.
      Același principiu se aplică la legile/reglementările cu privire la tot ce ține de bănci, nu există contracte abuzive între bancă si o PJ.
      Revenind la retur cred ca doar emag accepta retur de la o PJ.

        (Citează)

    • Cosmin: Ma lamureste si pe mine cineva cine a fost desteptul care a gandit ca persoanele juridice nu au dreptul la retur?

      Legea. Persoanele fizice au drept de retur 14 zile conform unor directive europene transpuse și în legi românești, dar cele juridice nu.

      Dacă vor magazinele, dau și persoanelor juridice, dar nu-i obligă nimeni să facă asta.

        (Citează)

  10. Cosmin: Pc Garage nu face ramburs in cont colector ci inca mai livreaza fizic banii intr-un plic? Jeez, asta faceam eu la firma acum 10 ani, poate n-ar fi rau sa mai evoluam si noi putin… nu?

    Legea? Aia stupida? Cat m-am certat cu unii de pe emag ca au vanut un produs XIAOMI varianta china desi specificau ca e pt europa? Pana nu s-a ajuns la avocati & shit o tineau una si buna.

      (Citează)

  11. Nici o problema, ești doar în urma cu timpurile.
    Și nu ai dreptul sa comentezi ca e 15 lei transport la eMAG.

    Mai vrei motive?

    Rareș: Ceea ce nu înțeleg eu este de unde ura asta față de cei care plătesc ramburs? Cu ce te deranjează pe tine faptul că eu aleg să plătesc cash?

      (Citează)

  12. Cash vs ramburs: am destule achizitii la activ cu Emag si am constatat ca mai des intarzie comenzile atunci cand fac plata online. Experiența îmi este împărtășită de colegi.

    Coincidență? E si asta posibil, dar am ales sa cred contrariul.

      (Citează)

  13. Mihnea:
    Nici o problema, ești doar în urma cu timpurile.
    Și nu ai dreptul sa comentezi ca e 15 lei transport la eMAG.

    Mai vrei motive?

    1. Sa ma tragi de mânecă când o sa comentez de taxa de la eMAG.
    2. Vezi că taxa de la eMAG e și pentru deștepți ca tine care nu sunt in urma cu timpurile.
    3. Unde e totuși prostia din “taxa de prostie”? Pana acum singurul tău argument e ca nu mă aliniez cu “timpurile”

      (Citează)

  14. La Amazon tot ramburs plătești?
    Abia aștept sa intre pe piața ca 1. Sa dea faliment eMAG și 2. Sa nu aibă ramburs.

      (Citează)

    • Da, e bine să-ți dorești falimentul unei companii cu 3000 de angajați și care mai dă de muncă altor câteva zeci de mii prin servicii adiționale. O să plătească Amazon taxele uriașe către stat în schimb… oh wait, nu plătesc nici la ei acasă. Te-ai gândit mult la asta sau e doar oftică că unor români le merge, ție nu, deci să moară capra vecinului și să profite străinii?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus