un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Digi adaugă Eurosport 4K în pachetul ce conține și Digi 4K

16 Jan 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Eurosport 4K va fi transmis de acum de către RCS/Digi. Canalul va fi inclus în același pachet cu Digi 4K, deci cei care au acea extra-opțiune activată vor recepționa și Eurosport 4K. Emisia începe de vineri, 17 ianuarie 2020, canalul va fi pe poziția 201. Cei care nu au pachetul 4K îl pot activa cu 5 lei/lună.

Eu îl am, că l-am activat după ce-am cumpărat televizorul LG OLED de 55 inchi de Black Friday. Vestea este excelentă în contextul în care în acest an va avea loc Olimpiada de la Tokyo, care de obicei este transmisă pe Eurosport. Nici nu mai zic de alte competiții importante, tot felul de turnee de tenis, automobilism și altele.

Bună mutarea Digi, felicitări! Digi 4K deja transmitea în format Ultra HD meciuri de Champions League și Formula 1, plus multe altele (am văzut niște documentare excelente, precum America de sus, cu imagini filmate doar din dronă), așa că iată cum conținutul 4K intră tot mai bine pe televizor.

    30 comentarii

  1. Începe să merite opțiunea 4K. O am deja, toate TV – urile in casa sunt 4K asa ca am luat-o de când a apărut.

    Tata o sa se bucure cel mai mult, el are treabă cu fotbal, Eurosport, Formula 1… Eu doar particip colateral.

      (Citează)

  2. Cristian George Marcu

    16/01/2020 la 10:00 PM

    Voi continua sa vomit daca macar o secunda va sta telecomanda pe Eurosport Romania , atata vreme cat indivizi .ipochimeni ca bogdan nevel, ioan viorel ori ioan alexandru vor continua sa spurce transmisiile din Premier League cu comentariile lor abjecte, absolut scandaloase ,cu caterinca lor de 2 bani !
    Daca Digi imi va oferi calea de sunet in limba engleza (ca de franceza sau germana nu se pune problema) ar fi cu totul altceva…
    Pana atunci tot cu “Jack Sparow voi vota”…
    Si stiti ce ma inerveaza cel mai mult ? De aproape 20 de ani , de cand exista transmisii oficiale in limba romana, de pe vremea telesportului lui Prigoana NICIODATA transmisia in limba romana nu m-a lasat sa savurez atmosfera extraordinara de pe arena de joc; nici macar la finala Cupei Angliei !
    De asta mi-e sila de orice comentariu romanesc din Premier League !

      (Citează)

  3. Ce salt pentru televizarea Premier League, acum 6 luni se vedea in format SD ca prima tv in 2001, iar din weekend sa speram ca 4k, ca nu au mentionat care din competitii vor fi in format 4k. Digi 4k pe langa cele mentionate mai da meciuri din La Liga si Bundesliga.

      (Citează)

  4. Pe Digi 4K majoritatea conținutului este 1080p upscaled. Nici vorbă de 4k. Doar demo-urile sunt 4k. Iar la Formula 1 doar o parte din camere pe parcursul unei curse. E un amestec.

      (Citează)

    • Prietenul meu se uită la meciuri din Spania, sunt UHD, cel puțin așa par… De ce zici că nu ar fi?

        (Citează)

    • @Cristi ai fi surprins să vezi că nu e așa. Eu am observat diferența la meciurile din Champions League transmise pe Digi 4K față de Digi Sport 1 HD de exemplu.

        (Citează)

  5. Aștept un canal cu pornache sa zic ca SE Merita 4k

      (Citează)

  6. sincer in 2020 ar trebui sa fie 4 k standard nu sa platesti mai mult pentru 2 posturi. oricum nu ma uit la tv decat youtube si netflix just saying.

      (Citează)

    • De ce? Transmisiunea costă. Dacă majoritatea nu au încă televizoare 4K, de ce să le introduci și lor costul în abonamente? E ok pe pachete, ca să le cumpere doar cei interesați de asta.

        (Citează)

  7. Poate baga si TravelMix 4k, ca pe digi nici macar full hd nu e, iar sd e cu multe macro blocuri, cred ca pe nici un alt canal nu e compresia asa mare.

      (Citează)

  8. Intre timp Telekom a eliminat posturile Eurosport dar a introdus un canal de filme turcești, la revedere Roland Garros sau Tour de France.

      (Citează)

  9. Mai Radu, tu care esti priceput în ale tehnicii, chiar nu realizezi ca ceea ce vezi tu ,,asa-zis 4K,, NU este in realitate 4K?
    Este doar o păcăleală din soft. Este, mai bine zis, un upscaling. Ala nu este 4K adevarat. Da, se vede mai bine, dar nu e 4K. Nicio companie de cablu din România nu poate să-ti aducă 4K acasa. Nu are infrastructura. Verifica, dacă ai, acel set-up box de la Digi, si vezi ca pe el scrie max. 1080p. Iar tu stii bine ce inseamna 4K. Ca sa poata sa transmită 4K adevarat, trebuie să schimbe toată reteaua de cabluri. Digi nu are cum sa ,,transporte,, un semnal 4K de la receptorul lor pana la noi acasa. Nu azi. Si nici in viitorul apropiat.

      (Citează)

    • 4k la digi vezi direct pe tv 4k cu CAM CI+ infipt in tv nu prin STB-ul de la digi… Si da se da mult continut 4k nativ. Este si continut upscalat nu zic, dar asta este ceva normal, 4k inca nu este mainstream in productia tv.

        (Citează)

    • imaginea la 4k fata de HD are luminozitatea si contrastul f reduse.

        (Citează)

  10. Adi: te

    Pai?

    Ce echipamente intermediare sunt intre receptorul lor si TV-ul meu? Ca la mine vine o fibra acasa, atat, fara alte dispozitive…

    TV-ul meu LG de 75 vede sursa ca fiind UHD nu 1080p (ca in cazul Digisport HD, spre exemplu).

    Probabil e la fel si la ceilalti operatori de cablu… Fibra peste tot si cablu coaxial doar intre ultimul device (la DIGI e un Huawei) si TV-ul tau.

      (Citează)

  11. Adi:
    Mai Radu, tu care esti priceput în ale tehnicii, chiar nu realizezi ca ceea ce vezi tu ,,asa-zis 4K,, NU este in realitate 4K?
    Este doar o păcăleală din soft. Este, mai bine zis, un upscaling. Ala nu este 4K adevarat. Da, se vede mai bine, dar nu e 4K. Nicio companie de cablu din România nu poate să-ti aducă 4K acasa. Nu are infrastructura. Verifica, dacă ai, acel set-up box de la Digi, si vezi ca pe el scrie max. 1080p. Iar tu stii bine ce inseamna 4K. Ca sa poata sa transmită 4K adevarat, trebuie să schimbe toată reteaua de cabluri. Digi nu are cum sa ,,transporte,,un semnal 4K de la receptorul lor pana la noi acasa. Nu azi. Si nici in viitorul apropiat.

    De unde asta? În casă la mine ajunge direct fibră optică, apoi intră într-un dispozitiv care împarte semnalul între TV și router-ul de internet. De vreme ce poți să-ți iei abonament de 1Gbps acasă, viteză care e mai mult decât suficientă pentru un stream 4K, nu văd unde ar fi limitările care să nu permită rezoluția asta pe semnalul video.

    Plus că televizorul îți arată rezoluția stream-ului video, deci e foarte simplu de verificat dacă canalul pe care îl urmărești e 4K sau nu.

      (Citează)

  12. @Cristian George Marcu
    Ioan Viorel e cel mai bun comentator de fotbal din tara.

      (Citează)

  13. Eurosport 4K se vede ca un c* pe 2 TV-uri bunicele de la 2 branduri diferite, nu mai vechi de 3 ani. Un Grundig 4K care este din seria peste cea entry level a lor si un LG 4K UJ701V, care-i cel mai bun model inainte de cele nanocell care stie sa recunoasca HDR si HLG HDR.

    Pe ambele Eurosport 4K se vede cu prea mult alb, ca niste poze la care balansul de alb e prea mare. Am umblat prin setari, degeaba, doar pe LG are unele momente in care se vede acceptabil.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus