un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage îți poate arăta prin streaming video live cum îți asamblează PC-ul comandat

5 Dec 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Un serviciu măcar inedit de la PC Garage: asamblare video interactivă cu Mădălin, când poți privi prin streaming video cum este asamblat PC-ul comandat de tine și poți discuta cu cel care face această operațiune, adică Mădălin.

PC Garage are în ofertă diverse servicii de asamblare de PC-uri câtă vreme comanzi componentele de la ei, servicii în care fac ei update de BIOS, montează toate componentele și, mai important, fac și un management termic bun al  unității în cazul serviciilor premium, adică fac mișto diverse trasee de cabluri în  interior pentru a obține un flux bun de aer, ceea ce înseamnă zgomot redus și temperaturi mai mici pe componente.

Asamblarea video interactivă duce lucrurile și mai departe. Cumpărătorul intră pe un canal Discord privat și are acces la un stream video live în care poate discuta cu Mădălin de la PC Garage în timp ce acesta îi asamblează computerul și pot schimba păreri despre componente, asamblare, wire management și tot restul. Nu mă aștept să se cumpere foarte mult, e genul de serviciu pentru cei care merg all in sau poate pentru cei forever alone, mai ales că e 499 de lei.

Totuși, ideea merită menționată pentru că este prima care arată un nou grad de interacțiune între un magazin și clienții săi. Comunicația prin social media este ceva uzual, dar acum avem și live video cu întrebări și răspunsuri.

Aștept cu interes un viitor în care vei primi mesaj că peste 5 minute începe împachetarea comenzii tale și să poți intra pe un link pentru a vedea imagini de la camerele video din depozit, cu marfa ta conturată automat într-un fel de realitate augmentată, ca să o vezi cum este luată de la raft, cum circulă pe benzi transportoare și cum ajunge la persoana care o pune în cutie și o transferă curierului.

Să nu uităm că străinii au de multă vreme și hărți pe care poți vedea mașina curierului ce transportă AWB-ul tău. Mi-ar plăcea să văd și asta la noi.

    19 comentarii

  1. La Dodo pizza serviciul asta e gratuit.

      (Citează)

  2. E misto strategia asta de la PC de diferentiere.

    Prima a fost incerca a fost promovarea asta cu expediere rapida si acum asta cu servicii post vanzare. E o idee buna intr-o piata sufocata de “campanii” de reduceri.

      (Citează)

  3. Nu cred ca se vor inghesui romanii sa plateasca un asemenea serviciu.

    – Noi ne asamblam PC-urile acasa ca, mandrie dom’le!

    Singurul avantaj real este managementul termic bun (daca se face cu adevarat), oricum ignorat de ai nostri in configuratiile facute de diverse brand-uri, pe motiv de pret.

      (Citează)

    • De ce presupui că toți cumpărătorii știu să asambleze componente sau că vor să se lupte cu șuruburi și șoricei și alte elemente? Doar pentru că tu sau eu știm să facem asta, pentru că avem vechime și experiență, nu înseamnă că toți știu.

      Plus că, dacă aș lua acum un PC de 5.000 de lei, aș cere chiar și eu asamblare, că-i mic costul suplimentar față de cât cheltui. Vreau să-l bag în priză și să mă joc atunci când sosește, nu să mă lupt cu pinii de la butonul on/off al carcasei și cu driveri pentru Windows.

      Special pentru discuție, însă, am întrebat la PC Garage câte asamblări fac per zi. Mi-au dat statistica pe primele 11 luni ale anului: 6.312 asamblări făcute, din care peste 60% Gold, cu wire management, și câteva sute de Premium, care include și un stress test de 24 de ore.

      Practic retrag ce-am zis, cu cifrele acestea în spate, sigur se vor vinde și niște asamblări live video de acum.

        (Citează)

    • Pai in cazul asta, retrag si eu. Astea (pentru mine cel putin) sunt niste cifre spectaculoase (acolo se asambleaza aproape 20 de PC-uri pe zi). Ar fi interesant daca ofera si consiliere cumparatorului (ca nu toti stiu sa aleaga componentele bine.

        (Citează)

    • Oarecum ofera, am facut un pc la ei, si am fost sunat sa mi se recomande o sursa diferita de cea aleasa de mine, cu ~30 lei mai scumpa, dar la valoarea totala a pcului era nesemnificativ.

      Cum a zis si Radu, la un pc ieftin il faceam singur, dar asa am preferat sa platesc o asamblare si nu regret. Dar nu as plati sa il vad cum il asambleaza, ma intereseaza rezultatul.

        (Citează)

  4. Mai bine băgau un serviciu contra cost unde eu duc cu unitatea mea ca să îmi facă ei wire management.

      (Citează)

    • Pe unele carcase sau surse e imposibil de făcut, că vin cu cabluri mici sau nu au spațiu pentru așa ceva.

      În rest, de ce să piardă magazinul ore-om cu așa ceva, când poți să-ți faci tu singur acasă după niște tutoriale pe YouTube? Că probabil ar renta doar dacă ți-ar cere 200 de lei și ai fi de acord să le lași unitatea acolo câteva zile, să o facă ei când au timp. Ai fi dispus să faci asta?

        (Citează)

    • Uite poți să înveți de aici. https://youtu.be/4rNo_rfkGqA

        (Citează)

    • Nu vreau/nu am timp/chef sa invat cand vin rupt in gura de la munca, imi sparg destul creierii acolo.
      Si da, as da si 400 de lei.
      Si evident vorbesc de carcase care se preteaza la asa ceva, nu din alea Deluxe.

      Un serviciu de nisa cu pret pe masura pentru cine vrea asa ceva. Eventual cu optiune de luat chestii adiacente de la ei, gen cabluri, sleeving etc.

      Take my money.

        (Citează)

  5. Pyro:
    Mai bine băgau un serviciu contra cost unde eu duc cu unitatea mea ca să îmi facă ei wire management.

    De ce ai face asa ceva? Crezi sinergie downstream sau upstream sa vinzi mai multe produse sau servicii postvanzare. De ce sa angrenezi resurse intr-o activitate secundara cu marja penibila, service pc?

    Sa zicem ca poti vinde niste accesorii, sau piese de schimb, merge pentru un magazin mic, nu pc garage.

      (Citează)

  6. Le-as recomanda sa angajeze niste fete pentru seviciul de streaming video, ar gasi mai multi si mai repede clienti.

      (Citează)

  7. Asta e noua etapa a sedentarismului.
    In curand o sa trebuiasca si bona pentru orice operatiune, inclusiv stergerea la fund de ….

      (Citează)

  8. Uite poți să înveți de aici. https://youtu.be/4rNo_rfkGqA

    Ce sa invete bre de acolo? Cum sa asambleze pese de calculator fara bratara antistatica? Aia e total contraindicat. Ma intreb cate din sisteme s-au intors la nea Madalin cu probleme de functionare. Sistemele cu probleme de functionare adica, nu nea Madalin.

      (Citează)

  9. Stiti cum recunosti pe unul care chiar e profesionist in ale asamblarii?

    Nu dupa manusile antistatice.

    Nici dupa surubelnita electrica Xiaomi.

    Dupa spray-ul de aer comprimat folosit ca sa sufle praful de pe componente, asta fiind foarte bun: https://gembird.com/item.aspx?id=10057

    ATENTIE!! Este *inflamabil*

    Cu atatea calculatoare in casa intotdeuna imi iau cate 4~5 bucati, sa fie.

      (Citează)

    • Dar un compresor ce are ? Sughita ? Gasesti fara ulei, bun de suflat dracii si nu numai, de la 250.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus