un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu mai mâncați cu căruciorul de tăvi în brațe (și decorațiuni de iarnă de la IKEA)

18 Dec 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

37 comentarii

Uitați-vă la imaginile de mai jos. N-am înțeles niciodată de ce oamenii mănâncă la IKEA alături de căruciorul cu care și-au cărat tăvile la masă, de parcă ar fi un alt membru al familiei lor, strâns lipit acolo de masă, un fel de R2-D2 care te însoțește.

Trebuie să te înghesui pe culoarul dintre mese și să faci slalom printre cărucioare din cauza oamenilor care nu pot duce acel cărucior la locul său după ce au pus tăvile pe masă. Eu asta fac. Pun mâncarea pe masă și apoi returnez căruciorul, că nu mănânc cu el în brațe și în suflet. Este dureroasă această despărțire, dar necesară!

Fiți ca mine!


IKEA are diverse activități de sărbători în această perioadă, apropo, în ambele magazine. Le găsiți în imaginea de mai jos (Pallady) sau ca PDF aici. Pe 20 de decembrie au și un bufet suedez all you can eat (pleonasm?) , dar trebuie să cumpărați bilete pentru el.

Eu am cumpărat două decorațiuni precum cea de mai jos. Necesită două baterii AA și stau aprinse 6 ore după ce apeși butonul, adică e mișto să le aprinzi seara și se sting singure după ce mergi la culcare. Am mai luat și un fel de borcan-lumânare, dar cu LED înăuntru și stingere automată tot după 6 ore.

Mai au și alte accesorii pentru decorat casa de sărbători, dar, sincer să fiu, acum un an și acum doi ani mi-a plăcut mai mult oferta lor în acest sens, deși poate e treabă de gust.

Au și coșuri cadou:

Și două ghinde false la 35 de lei:

Dacă ajungeți în Pallady, au acolo și o zonă de cafenea, nu doar restaurant, iar acolo au prăjitură cu blat crocant de nuga sau ceva așa, care n-are multă nuga, dar este oricum foarte bună. 10 lei. Omul de acolo face și espresso macchiato bun.

    37 comentarii

  1. Vezi ca decoratiunea se aprinde iarasi singura a 2-a zi la aceasi ora pt alte 6 ore si tot asa :))

      (Citează)

  2. Nu pot sa ma abtin, scuze:D Sunt conuri de brad, nu ghinde.

    Sarbatori Fericite Radu, multumesc pentru toata munca depusa anul asta!

      (Citează)

  3. Frumos, chiar îmi doream să mă înghesui cu românii alaturi de care merg prin oraș cu fantastica viteză medie de 11 km/h.

      (Citează)

  4. Dacă ajungeți în Pallady, au acolo și o zonă de cafenea, nu doar restaurant, iar acolo /strong> au prăjitură cu blat crocant de nuga sau ceva așa, care n-are multă nuga , dar este oricum foarte bună. 10 lei. Omul de acolo face și espresso macchiato bun.

    Hagi, tu esti?

      (Citează)

  5. Presupun ca au mai multe feluri de mancare si nu le pot insira pe toate pe masa…

    Pofta de sarbatori!

      (Citează)

    • In poza se vad asa:
      – un carucior cu o tava goala
      – un carucior care sustine o geaca (spatarul scaunului propriu era prea mainstream) – ok pe asta il iertam ca are 3 copii pe cap, e clar ca numai de dus caruciorul la loc nu are timp :)
      – doua carucioare care au intr-adevar niste farfurii pe ele. Pe masa mai era loc, unul din oameni a pus chiar o agenda. Dar hei, de ce sa se inghesuie ei cu 2 farfurii pe masa cand pot sa se inghesuie toti ceilalti fraieri pe culoar?

      E buna observatia lui Radu, astia sunt oamenii care lasa masina “5 minute” pe avarii la intrarea in magazin sau in zona de ridicare a marfii. Pentru ca asa e mai simplu pentru ei. Toti ceilalti au destul timp sa-i ocoleasca.

        (Citează)

  6. Sau tava cu mancare poate fi dusa pana la masa in mana. Stiu…mindblowing.

      (Citează)

  7. Cătălin Tănase

    18/12/2019 la 6:09 PM

    Bă băieț… Față de ăia care se opresc în fața scărilor rulante, imediat ce au coborât, sunt mici copii

      (Citează)

    • Ăia care intră pe ușile unui magazin și se opresc imediat acolo, în interior.

      Plus ăia care merg pe culoar și, dintr-o dată mega brusc, fac stânga împrejur și merg în direcție opusă, fără să se uite dacă nu cumva merge altcineva în spatele lor și le dă impact nimicitor.

        (Citează)

  8. Interesanta ideea cu all you can eat… o fi avantajos?

      (Citează)

    • Nu, de banii ăia oricum mănânci pe săturate la IKEA, chiar dacă nu se cheamă all you can eat.

      Dacă vrei un all you can eat mișto, este Mishi Mishi în Mega Mall, au vreo 30 de preparate chinezești, plus sushi, și costă 55 de lei în weekend. Mănânci nelimitat.

        (Citează)

  9. GabiD:
    Nu pot sa ma abtin, scuze:D Sunt conuri de brad, nu ghinde.

    Sarbatori Fericite Radu, multumesc pentru toata munca depusa anul asta!

    Mu ma pot abtine, scuze :D. Sunt conuri de pin, nu de brad.

      (Citează)

    • Morrissey: Mu ma pot abtine, scuze :D. Sunt conuri de pin, nu de brad.

      NU m-am putut abtine, scuze… ;)

        (Citează)

    • Nici eu nu pot să mă abțin și zic că sunt conuri de plastic (Plastic PET, Vopsea nitrocelulozică) conform specificațiilor IKEA.
      La formă aduc cu conurile de larice (zada) sau de coconar (se autoexclude prin preponderența prezenței în zonele mediteraneene) , care drept este că sunt din familia Pinaceae😋
      Radu sigur a fost zăpăcit de palmierii din sector și artezienele minunate de a încurcat conurile cu ghindele 😉 ori de lichidele de la FineStore.
      Cu această ocazie transmit mulțumiri și “keep up the good work” blogărului 🤗

        (Citează)

    • Da, se vede că v-ați uitat mai mult la Ice Age decât mine și știți deosebirea dintre ghindă și con :P

        (Citează)

  10. Morrissey: Mu ma pot abtine, scuze :D. Sunt conuri de pin, nu de brad.

      (Citează)

  11. Asta e la fel cu aia care in supermarket nu lasa carutul din mana o secunda, trebuie sa tina mana pe el tot timpul. Oriunde se duc, stau cu mana pe carut, ca si cum cineva le-ar fura un carut cu chestii care nu sunt platite.

      (Citează)

    • Eu sunt la spectrul opus. Las căruciorul abandonat minute bune cât fac cumpărături pe la rafturi, de mă tem că nu-l mai găsesc unde l-am lăsat. Până acum nu s-a întâmplat, dar trăiesc constant cu acest stres #firstworld.

        (Citează)

  12. Le tin langa ei sa nu le fure cineva ce au in cos…

      (Citează)

  13. Exact azi am fost si exact asa am pus caruciorul. Adica lipit de capatul mesei, cu partea mai lata, ca sa las loc de trecere cat mai mult. De ce? Aveam doua tavi pline. De obicei am trei. Daca duc caruciorul, asta inseamna sa las tot pe masa la plecare sau sa fac doua trei drumuri, sau sa fac echilibristica cu cate o tava plina de cani, farfurii, tacamuri, doze goale etc in fiecare mana, vreo 20 de metri, ceea ce nu vreau.

      (Citează)

    • Confirm, la fel fac si eu. Pastrez caruciorul ca sa am pe ce pune la final toate tavile, farfuriile, paharele etc. Evident, incerc sa nu blochez culoarul sau ma asez eu intr-un loc retras. Daca mananc la IKEA o fac pentru ca mi-e foame. Nu pierd vremea la discutii inutile de parca sunt la restaurant.

        (Citează)

    • Sunt de acord cu giovanni aici, aproape niciodata nu iau doar o tava asa ca mai am nevoie de carut si dupa.

        (Citează)

    • Și eu iau căruț când am mai multe tăvi, dar îl duc apoi la locul său după ce am pus tăvile pe masă. La final le duc pe rând sau câte una în fiecare mână, că nu mai sunt la fel de grele.

      Poți pune oricum tot ce-a rămas într-o singură tavă și gata.

        (Citează)

  14. cat de sarac sa fi sa halesti la ikea si sa zici moama ce mancare buna si ieftina.
    si maine mergi si rupi un burger fitzos la 60 lei + cartofi, si ti se pare ieftin.

      (Citează)

    • Trebuia sa apara si snobul agresiv pe aici…

        (Citează)

    • Nu văd de ce înseamnă asta că cineva este sărac. Zilele trecute, de exemplu, am fost la NOUA și am dat 900 de lei. Câteva zile mai târziu, am fost la iKEA și am dat 17 lei pe chifteluțe și băutură. De ce? Că eram la IKEA și mi-a fost foame și poftă de chifteluțe.

      Nu m-am simțit nici bogat, nici sărac. Nu mi-a păsat prea mult nici de capra vecinului și dacă ceilalți din jurul meu sunt săraci, bogați, clasa media sau altceva. Știi ce relaxat și bine a fost? Ar trebui să încerci cândva.

        (Citează)

  15. Adevărul doare este?

    Deea:
    Trebuia sa apara si snobul agresiv pe aici…

      (Citează)

  16. cred ca asta e o stire mai importanta despre ikea..

    sper sa apara si in ro cat mai repede

    https://www.theverge.com/2019/12/18/21024497/ikea-smart-home-tech-sweden-furniture-sonos-meatballs-bjorn-block

      (Citează)

    • Eu am zis mereu că IKEA avea șansa de a impune standardele în domeniul smart home și a ratat-o.

      IKEA a ratat multe chestii, inclusiv un start bun în comerțul online, unde fac acum eforturi mari pentru a reveni, mai ales după ce au observat că mai vând încă pe atât online cât în magazine.

        (Citează)

  17. nwradu:
    Nu văd de ce înseamnă asta că cineva este sărac. Zilele trecute, de exemplu, am fost la NOUA și am dat 900 de lei. Câteva zile mai târziu, am fost la iKEA și am dat 17 lei pe chifteluțe și băutură. De ce? Că eram la IKEA și mi-a fost foame și poftă de chifteluțe.

    Nu m-am simțit nici bogat, nici sărac. Nu mi-a păsat prea mult nici de capra vecinului și dacă ceilalți din jurul meu sunt săraci, bogați, clasa media sau altceva. Știi ce relaxat și bine a fost? Ar trebui să încerci cândva.

    Articol noua!

      (Citează)

  18. Băăi! la IKEA te duci ca să cumperi mobilă şi decoraţiuni, nu ca să-ţi umpli burta cu chifteluţe şi alte preparate pline de chimicale!
    Iscusiţii suedezi au adăugat sectorul alimentar ca să le ia banii fraierilor care confundă magazinul cu un muzeu…

      (Citează)

    • Au restaurant, poți comanda mâncare, deci nu este o problemă dacă mănânci în el, că altfel nu-l făceau.
      Suedezii iscusiți l-au făcut pentru că știu că oamenii în căutare de mobilă stau cu orele pe acolo și deci nu voiau ca aceștia să plece pentru că li se făcea foame.

        (Citează)

  19. nwradu:
    Au restaurant, poți comanda mâncare, deci nu este o problemă dacă mănânci în el, că altfel nu-l făceau.
    Suedezii iscusiți l-au făcut pentru că știu că oamenii în căutare de mobilă stau cu orele pe acolo și deci nu voiau ca aceștia să plece pentru că li se făcea foame.

    Pot admite o gândire de acest fel, dar dacă „stai cu orele”, atunci înseamnă că faci o vizită muzeistică.
    Nu aşa se târguieşte la IKEA; ei au un catalog online bine pus la punct, de unde poţi să-ţi alegi în principiu marfa; te duci la magazin, o găseşti şi o examinezi fizic (asta durează până la o oră), după care o încarci în cărucior, plăteşti şi o expediezi sau pleci cu ea acasă; în total, maximum o oră şi jumătate, dacă ai mai multe de luat.
    Cred, totuşi, că am văzut oameni care veneau la IKEA ca să mănânce… asta mi se pare foarte ciudat, mai ales că nu păreau chiar atât de săraci – avoid chemical food, by all means!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus