un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Presa românească versus presa modernă

18 Dec 2019  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Presa românească duduie de câteva zile despre cum dl senator Manda a luat 30 de senatori PSD la Strasbourg, la Parlamentul European, cică pentru un schimb de experiență, ca să vadă cum se lucrează acolo. Bârfele spun că Manda i-a chemat acolo pentru a-și sărbători propria zi de naștere, iar deplasarea, cazarea și diurna sunt plătite de PE. Plus că-i târgul de Crăciun în această perioadă!

Și se tot dezbate dacă au motiv să meargă acolo, dacă e ziua de naștere sau nu, dacă mai au ce schimb de experiență să facă sau nu șamd. Curg râuri de vorbe pe acest subiect.

Doar vorbe.

Presa modernă ar fi trimis 30 de reporteri după acești senatori, câte unul de fiecare, pentru a-i urmări prin Strasbourg. Ce fac acolo, cât stau la parlament, la ce comisii și ședințe participă, ce fac seara, unde ies la băutură, cât Mort Subite beau și cu ce aromă, dacă plătește sau nu Manda. I-ar fi urmărit pas cu pas, ca paparazzi, așa cum pățesc actorii de film.

Ce naiba, ar putea și să-i aștepte la întoarcere la aeroport și să le numere pungile de cadouri cu care se întorc. Astfel problema s-ar fi rezolvat cu date concrete, nu vorba lungă.

Dacă se va descoperi că s-au dus acolo ca să cheltuie banii PE și ai României, atunci într-o țară modernă acei oameni nu vor mai fi votați de cetățeni la următoarele alegeri. Se votează pe liste? Ghinion pentru întreg partidul, atunci!

Simplu și eficient, nu?

    24 comentarii

  1. Vali, tu ești?

      (Citează)

  2. Corect. Ar mai trebui să aibă și resurse presa asta. Câți la sută dintre români sunt dispuși să plătească un abonament?

      (Citează)

  3. Cezar:
    Nu poti sa-i bagi si lui Radu niste ninsoare d’aia pe site?

    Comentariul zilei.

      (Citează)

  4. Mi se pare cel putin ciudat, cel mult revoltator. Plm, parca a luat-o toata lumea razna: in ultima vreme toti beau lambice. Pai cum frate, ai tripel, quadrupel si tu bei acritura aia? Ok, vrei ceva mai usor – ia un summer ale, un IPA ceva.

      (Citează)

  5. Un viciu pe care il au aproape toti romanii e ala cu “hai sa mergem, hai sa ne plimbam”.

    Exemplu…

    P1: Hai sa ne plimbam pe la/prin… sa mai iesim din casa.
    P2: Cumparam ceva?
    P1: Aaaa, nuu, dar sa iesim, sa ne plimbam…

      (Citează)

    • Phaff:
      Un viciu pe care il au aproape toti romanii e ala cu “hai sa mergem, hai sa ne plimbam”.

      Exemplu…

      P1: Hai sa ne plimbam pe la/prin… sa mai iesim din casa.
      P2: Cumparam ceva?
      P1: Aaaa, nuu, dar sa iesim, sa ne plimbam…

      E trist rau ca tie ti se pare absolut necesar ca atunci cand iesi din casa sau mergi sa vizitezi un loc trebuie sa cumperi ceva. Asta inseamna ca tu nu te poti bucura de o plimbare prin parc sau prin zona cu arhitectura misto.
      Daca te referi la iesitul mall, mi se pare extrem de trist ca mall-ul a ajuns principalul, daca nu singurul loc de iesit pentru multi dintre romanii.
      Daca te referi la mersul la targuri de Craciun, din nou foarte trist ca nu te poti bucura doar de atmosfera si simti nevoia sa cumperi ceva ca sa te simti bine.

        (Citează)

    • Razvan: Daca te referi la iesitul mall, mi se pare extrem de trist ca mall-ul a ajuns principalul, daca nu singurul loc de iesit pentru multi dintre romanii.

      Și mie, dar ține de oameni. Dacă apreciezi arhitectura, te vei simți bine și la o plimbare pe străzile orașului în zonele cu vile mișto.

      Dacă apreciezi natura și aerul curat, merge și Herăstrăul.

      Dacă vrei doar să faci window shopping și să te vadă lumea în tricoul pe care scrie Balenciaga, te duci la mall. Nu condamna asta, că fiecare face ce vrea și-i place, dar păcat că nu sunt explorate și alternativele.

        (Citează)

  6. E corect ce spui acolo, dar asta presupune două lucruri: bani buni investiți, că anchetele astea costă precum și 30 de reporteri foarte buni. Nu știu dacă, adunați de pe televiziunile principale din Ro, mai sunt 30 de reporteri capabili, d-apoi să-i trimiți pe toți în același loc…:)
    E mai ieftin să pui în studio doi cameramani și trei părerologi și ai rezolvat emisiunea.

      (Citează)

    • cata: E mai ieftin să pui în studio doi cameramani și trei părerologi și ai rezolvat emisiunea.

      Să știi că înțeleg asta. Mi-e teamă, însă, că nici nu s-a gândit nimeni la alternativa cu reporteri și costurile lor, ci din start au tratat totul ca fiind suficient să stai în studio și să comentezi și atât.

        (Citează)

  7. “Presa modernă ar fi trimis 30 de reporteri după acești senatori, câte unul de fiecare, pentru a-i urmări prin Strasbourg”

    Cred ca presa moderna se gaseste in China, doar acolo sunt urmariti oamenii importanti.

      (Citează)

    • Tocmai le spusesem că Gigi îi ține în roșu, dar cine să le mai explice că asta nu înseamnă “toată presa”, ci doar aia cu prințipuri deasupra celor simpli…

        (Citează)

    • Marius M: Cred ca presa moderna se gaseste in China, doar acolo sunt urmariti oamenii importanti.

      Da, chinezii au inventat paparazzi și investigațiile de teren.

        (Citează)

  8. Chiar ca pare post scris de Cetin sau Zoso.
    Vizitele astea de lucruri sunt un lucru știut și acceptat ca sunt mai mult excursii. Lăsând asta la o parte cred ca ar trebui sa te deranjeze mai mult ca Iohannis a fost in Japonia, ca vizita aia chiar ca a fost plătită din bugetul României si in afara faptului ca Iohannis poate sa zica ca a ajuns si in Japonia nu prea a adus nimic țării.
    La fel si cand merg primarii in străinătate in vizită la orașele surori, crezi ca se duc acolo sa observe ce merge mai bine acolo si iau notice? Nu sunt vacanțe plătite din bugetul primăriei

      (Citează)

    • Deci tu nu vezi o problema in faptul ca 30 de parlamentari s-au dus in excursie, in timpul sesiunii parlamentare, invitati de un gigel de la ei din partid, pe bani publici (da, banii PE sunt tot ai nostri pana la urma).
      Dar ai o problema cu faptul ca presedintele s-a dus intr-o vizita oficiala, invitat de japonezi. Adica a facut fix ce scrie in fisa postului.
      OK.

        (Citează)

    • Cu toate exemplele date am o problema, sa fim clari. Zic doar ca daca te indignezi ca unii merg in vacanta platita din banii bugetului loc., EU., Press. atunci ai putea sa o faci si la altii.
      Sa iti zic un exemplu nu stiu daca ai firma sau nu dar eu am si am decontat pe firma niste vacante deci practic am facut ce au facut si politiceienii nostri e frumos? Nu, dar pot sa o fac, deci si ei o sa o faca.

        (Citează)

    • Mai recitește cu atenție articolul meu, nu face direct presupuneri despre ce-am vrut să zic .

      De ce să mă deranjeze că președintele și-a făcut meseria și a mers în Japonia?

      Poate n-ai înțeles cum e treaba cu președinția. Eu nu vreau ca președintele să stea blocat în trafic și seara să mănânce mămăligă și să viziteze doar azilul de bătrâni de la Buzău.

      Vreau să zboare cu elicopterul, că timpul său este prețios, vreau să reprezinte țara la cel mai înalt nivel, să aibă la dispoziție cele mai bune condiții și unelte ca să-și facă treaba. E un singur om, nu-i mare risipa pentru ce face. Prefer să stea jumătate din an plecat în deplasări, că atunci sigur măcar muncește, decât să stea în Cotroceni.

      N-am probleme mari nici cu parlamentarii care merg la schimburi de experiență. Să se ducă, fuck it, mai ales că plătesc alții. Problema mea aici este cu ziarele și televiziunile care doar comentează ce și cum ar fi, în loc să-și facă meseria și să afle exact ce-a fost.

      Practic, fix ce-am zis în articol.

        (Citează)

  9. Poate a trimis Rise Project un grup de ziaristi școliți la Antena 3 dar articolul va fi lansat doar dacă Manda va candida la o funcție înaltă.

      (Citează)

    • Sau și mai simplu aștepți o servietă/stick usb, dacă stick-ul conține deja un articol il rescrii un pic sa nu conțină sintagme folosite de servicii, daca nu, scrii tu unul si gata.

        (Citează)

  10. “votam raul cel mai mic” se stieee!
    inca sunt spalaciti pe creier care sunt satisfacuti ca au votat o leguma ca presedinte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus