un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit la final de an

29 Dec 2019  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Top 25 news photos of 2019.

Și apoi The Atlantic face o retrospectivă mai detaliată în fotografii a anului 2019: primele luni, mijlocul anului și finalul anului.

AFP best photos of the year.

Year in pictures de la CNN. Le-am împărțit ei deja pe News, Entertainment și Sports.

IMDB best of 2019. E grupat pe seriale, filme, actori, actori tineri șamd. Am reținut câteva seriale interesante de pe acolo. Din cele mai populare filme de pe IMDB am văzut două.

Most underrated games of the decade.

Cele mai bune cărți SF-fantasy ale anului.

Cele mai așteptate jocuri din 2020.

Year in pictures 2019 de la New York Times.

Cele mai bune fotografii ale deceniului de la CNN. Lista asta mi s-a părut cea mai bună pentru că arată cât de multe s-au întâmplat în aceaști ani. Pun pariu că veți descoperi că ați uitat o mulțime dintre aceste evenimente, deși unele au fost foarte mediatizate. Arată și cât de diferită este lumea. Sari de la un masacru la o fotografie celebră de la premiile Oscar la copii morți în Siria. Cea mai șocantă alăturare de fotografii mi s-a părut cea în care doi oameni bine mascați cară un copil bolnav de Ebola, iar în aceeași lună George Clooney și proaspăta nevastă intră în Veneția pe o barcă luxoasă, îmbrăcați bine. Nu trăim ca familia Clooney, dar mă bucur că ne-am născut în partea asta a lumii.

Best of travel 2020. Are Lonely Planet niște liste bune pentru inspirație de concediu. Și Travel and Leisure are unele.

Multe fotografii, știu, dar fac cât o mie de cuvinte și așa se face la final de an.

    16 comentarii

  1. Nimic din Romania/Republica Moldova? Macar niste poze cu un tur al vinului.

      (Citează)

  2. Nimic nu mai e ordinar, totul trebuie sa fie CEL MAI!
    Halal generație

      (Citează)

  3. Nu am putut să nu remarc faptul că peste 50% din țările recomandate pentru concediu sunt niște căzături. Și într-adevăr, cam ăsta e farmecul, să mergi în niște locuri blocate în timp. Am fost și îmi place. (Fără ironie)

      (Citează)

  4. Merg si eu o statie cu Ghost of Tsushima, chiar am asteptari mari de la jocul acesta si sper sa castige premiul de jocul anului precum Sekiro.

      (Citează)

  5. Urata poza cu aratarea aia de Greta. Si astia o baga in toate topurile…

      (Citează)

    • Se vede cât de inteligent ești dacă procesezi rolul unui om in societate după cum arată.

      Dacă ti-as fi zis vrei o poza cu o suedeza blonda de 16 ani deja ai fi avut bătături in palmă pervers mic.

      Pana atunci te las cu realizările tale mărețe în viața, probabil același tip care vrea schimbare dar nu s-ar sinchisi sa sorteze gunoiul pentru ca tot acolo ajunge.

      Vrea străzi moderne dar nu-și poate tine cazanul diesel de 20 de ani in condiții normale cu anvelope bune sau service și rar fără șpagă

        (Citează)

    • Mananci cacat cu gratia unuia/uneia care face acest lucru destul de des…

        (Citează)

  6. I se acorda prea multă atenție de către fake media.
    Cel mai simplu o ignoram și ii trece

    Kopa_Kopan:
    Urata poza cu aratarea aia de Greta. Si astia o baga in toate topurile…

      (Citează)

    • Time e fake media? Care e real media din punctul tau de vedere?

        (Citează)

    • FOX NEWS :D

        (Citează)

    • Pai Fox News e media. Stirile sunt destul de ok chiar. Problema e partea de opinie care e mizerabila din punctul meu de vedere, dar tot media ramane.
      Asta nu intelege gigel, ca daca lui nu ii place asta nu inseamna ca e fake. Sigur, e dreptul lui sa zica ca e fake, dar asta e un semnal pentru mine sa il consider idiot.

        (Citează)

  7. Numai ca e una pe val împinsa din spate de niște băieți, asta nu e motiv de ajuns pe coperta time.
    În concluzie, fake media.

    Nu exista real media, nu fi prostuț ca nu e cazul

    Giani Mucea:
    Time e fake media? Care e real media din punctul tau de vedere?

      (Citează)

    • Motiv de ajuns pe coperta Time e ce zice proprietarul sau editorul Time. Ce zici tu nu conteaza.
      Corect, nu exista real media sau fake media. Exista media. E un cuvant caruia i s-a dat o definitie si exista entitati care corespund definitiei respective. Ce vrei tu sa zici e ca media e aia care arata doar faptele fara bias in 100% din timp, sau ca e aia care arata ce vrei tu. Din pacate pentru tine nu e asa. Din fericire pentru tine, daca aduni suficienti idioti in jurul ideii tale, puteti schimba sensul cuvantului in ce vreti voi.

        (Citează)

    • Bineînțeles și SandiHook a fost o conspirație și nu am ajuns niciodată pe luna pământul e plat și de fapt nu avem sateliți in spațiu și tot ce ce zici și scrii tu acum e doar o simulare pe scala largă.

      Simplu ultima jumătate a deceniului a fost eliberarea proștilor in a crede dacă citesc “surse alternative main stream media “ sunt mai deștepți decât media tuturor premiaților Nobel.

        (Citează)

  8. Mihnea:
    Nimic nu mai e ordinar, totul trebuie sa fie CEL MAI!
    Halal generație

    Așa a fost și la sfârșitul lui ‘99 și la sfârșitul lui ‘90 și a lui ‘80 dar probabil erai prea preocupat sa citești realizările mărețe in revista colorata USSR

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus