un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 8 decembrie 2019

8 Dec 2019  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Un răsărit de soare în Bucovina. Din ce înțeleg, toate fotografiile sunt făcute în aceeași dimineață.

Războiul rece față de SUA vs China de acum. Un articol foarte bun care arată de ce conflictul americanilor cu China de acum este foarte diferit de cel cu URSS din perioada Războiului Rece. De citit cu atenție, că fiecare propoziție are idei interesante.

Un impiegat de mișcare la CFR se dădea agent SIE pentru a se culca cu femei. Mă rog, de fapt le cerea asta și bani în schimbul unor pile pe care le înșela că le are. Ai putea face un film după un astfel de scenariu.

15 locuri instagramabile din București. Jumătate sunt banale, toată lumea se fotografiază acolo, dar cealaltă jumătate sunt idei bune.

Sânziana Negru despre influencing și viață. Nu știam că-i din Republica Moldova.

Cea mai bună carte citită în 2019. Cristina a întrebat diverse persoane, inclusiv pe mine, și acestea sunt răspunsurile.

IKEA recrează camere celebre din diverse seriale și filme. Probabil cea mai bună ideea de reclamă din istoria universului.

Noul ceas Omega Seamaster al lui James Bond. Nu știu dacă să cumpăr unul din acesta sau un Speedmaster cum s-a purtat pe Lună.

102 ani de la explozia de la Halifax. Cea mai mare explozie non-nucleară de până atunci.

75% din actele sexuale cu minori sunt judecate în instanțe drept fapte consimțite, nu viol. Și e greu de crezut că 75% dintre copiii chiar voiau să facă sex cu tot felul de rude, profesori, doctori și alte persoane în poziții de control.

Două injecții greșite au dus la o teamă de vaccinuri în Samoa și la 48 de copii morți după o epidemie. Or fi avut și ei vreo prezentatoare TV to steer them in that direction.

9 afișe despre bolile venerice în timpul războiului. Și un al zecelea afiș despre VD a noastră.

Reddit descoperă o campanie de propagandă rusească. Conturi pentru postat, conturi pentru upvoting, tot tacâmul.

Peloton are o reclamă controversată. Reclama nu-i musai rea, dar femeia din ea chiar pare speriată, nu bucuroasă că primește o bicicletă. Valoarea companiei a scăzut cu jumătate de miliard de dolari probabil pentru că o reclamă proastă înseamnă vânzări mici de Crăciun.

O femeie de 23 de ani, violată de un bărbat, a fost ucisă în drum spre tribunal. Tot de respectivul violator și prietenii săi. India, o țară minunată.

Știri fericite din lume, ilustrate amuzant. O femeie s-a săturat de toate știrile negative ce circulă de obicei pe net și le-a prezentat pe cele bune.

Parcul de distracții Star Wars a deschis al doilea ride uriaș, Rise of the Resistance.

Despre Airbnb Experiences, avantaje, probleme și tururi copiate.

Mai puțin copii fac alergii la ouă, alune și alte alimente dacă le sunt introduse devreme în dietă. Și diferențele sunt mari, de genul 48% versus 20%.

Cu așa foc mare poate arde un brad de Crăciun și așa se răspândesc flăcările pe tavan. Aveți grijă ce puneți prin el.

    15 comentarii

  1. Speedmaster all the way. Are un alt fel de pedigree fata de linia Bond. Și e și mai funcțional in opinia mea.

      (Citează)

  2. Fain tare OMega ala.. dar aduce tare de tot cu Rolex… sau doar mie mi se pare..

      (Citează)

  3. absolut horror lista aia de carti. Doar vreo 3-4 recomanda literatura, restul carti business/motivationale.

      (Citează)

    • Pai atat ii duce capul. Astia se presupune ca ar trebui sa schimbe ceva, sa faca altfel lucrurile. Iar ei consuma nutret de genul: “cum sa depasesti obstacolele”. Copiii lor vor fi cel putin la fel de idioti, educati in niste basini inutile. Viitorul suna bine de tot…

        (Citează)

    • vlad:
      absolut horror lista aia de carti. Doar vreo 3-4 recomanda literatura, restul carti business/motivationale.

      Așa e, asta m-a frapat și pe mine. Lista aia arată ca o ședință de grup la psiholog, în care fiecare spune ce goluri simțea că are în viață și ce l-a ajutat să își umple golurile alea.

      Culmea ironiei, între artiști, creativi și alte persoane, inginerul de Radu este unul dintre puținii care citesc de plăcere :-)

        (Citează)

  4. Nu credeam ca o sa găsesc aici link cu site-ul BZI, acest Antena3 al regiunii Moldova, ziar trompeta pentru PSD, cu un patron condamnat pentru ca santaja afaceristii din Moldova daca nu cumparau reclama. Patronul are si afaceri dubioase.
    https://www.facebook.com/Iasi2018/posts/299922424020127/

      (Citează)

  5. Astia mai batrani o stiu pe Sinziana dintr-un videoclip https://youtu.be/lyA2z4d2wiM?t=14

      (Citează)

  6. vlad:
    absolut horror lista aia de carti. Doar vreo 3-4 recomanda literatura, restul carti business/motivationale.

    Poate pentru că nu toată lumea citește povești? Unii mai citesc și altceva…

      (Citează)

  7. Impiegatul ala de miscare s-a inspirat din cartea lui Eftimie, cu agentul SRI infiltrat intre controlorii de bilete?
    Tot in India, patru suspecti de viol au fost impuscati de politie in timpul reconstituirii faptelor, pentru ca au incerat sa evadeze si sa fure arma unui politist.

      (Citează)

    • Spre deosebire de Rromanika unde violatorii din Vaslui sint acum bine mersi in libertate si cu despagubiri date de Bubosu si Ciordache…

        (Citează)

  8. Împiegatul James Bond e chiar tare :)))))))))))))

      (Citează)

  9. Le citesc mâine, dacă nu te superi…

      (Citează)

  10. sinistra aia cu focul
    se stie ce produse de calitate sunt instalatiile de brad

      (Citează)

  11. Am comandat Factfulness din recomandarile lui zoso, ca sa mai citesc ceva optimist si ca in general mi s-au potrivit recomandarile lui la articole, topoare, etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus