un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telefoane ultra-rugged CAT în oferta de Black Friday

14 Nov 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Dacă v-a plăcut ideea de telefon rugged precum este CAT S52, adică un telefon rezistent cu adevărat la apă, praf, căzături, șocuri șamd, vedeți că de Black Friday alte două telefoane CAT vor intra în oferte speciale: este vorba de CAT S31 și CAT S41.

Ambele sunt telefoane ultra-rugged, cu un aspect pe măsură. Sunt proiectate întâi pentru rezistență extremă și apoi pentru funcții software, adică sunt bune celor ce lucrează în medii industriale sau pe șantiere sau în depozite, acolo unde o lovitură ușoară îți poate sparge un telefonul uzual chiar dacă-l ții în buzunar. Eu le văd utile și pasionaților de sporturi extreme, că la mountain bike, ski sau dirt biking mai cazi, te mai lovești. Poate îți rupi o mână, dar n-ar fi păcat să rupi și telefonul atunci? Dacă nu poți suna după ajutor din acest motiv?

CAT S31 are carcasă rezistentă la căzături și alte șocuri, iar ecranul este protejat de zgârieturi cu sticlă Gorilla. Are rezistență la apă și praf și poate fi scufundat la 1,2 metri timp de 35 de minute. Când CAT spune că este rezistent la apă și praf, chiar este. Primești garanție pe asta, pe când ceilalți producători care au carcase IP68 pe telefoanele lor nu garantează de fapt acea certificare, dacă citiți cu atenție disclaimerul. S31 poate fi utilizat și cu mâini ude sau mănuși, cum se întâmplă des în situațiile pentru care a fost gândit.

Hardware-ul nu-i de top. Eu îl văd că pe un telefon secundar, de luat cu tine atunci când intri în zone dure. Are ecran de 4,7 inchi 720p, chipset MSM8909 quad-core cu 2GB RAM, slot microSD, Android 7. Bateria este mare, 4.000 mAh, ceea ce pe hardware-ul acesta cred că oferă o autonomie lungă de câteva zile.


CAT S41 este mai avansat. Carcasa este chiar certificată MIL-STD-810G și telefonul a fost testat la căzături pe ciment de la 1,8 metri înălțime și a trecut cu bine peste ele, plus de teste de schimbări termice bruște. Ecranul este protejat cu Gorilla Glass 5, iar întreaga carcasă este IP68 cu rezistență la o adâncime de 2 metri.

Ecranul de 5 inchi are rezoluție Full HD, ai acum 3 GB memorie RAM, stocare microSD, camera foto are 13 megapixeli. Bateria are 5000 mAh și telefonul poate încărca alte dispozitive, fiind și un fel de powerbank.



Dacă vă interesează astfel de modele pentru cine știe ce situații speciale, vor fi în oferta eMAG, dar nu știu la ce preț. Ar fi mișto să bage și CAT S60 sau S61 în ofertă, telefoane care au și cameră cu termoviziune integrată.

    3 comentarii

  1. Salut,

    Suna tare bine reclama la aceasta marca de telefoane dar te rog sa folosesti produsul macar 1 luna sa iti dai seama ca softul este la pamant cu probleme de la a ramane fara semnal subit in mijlocul orasului la blocarea ecranului si nu a putea raspunde sau si mai interesant sa l gasesti descarcat in buzunar fara sa l atingi . (singurul lucru ce este conform reclamei este rezistenta si atat )

    Testam si pe urma scriem sau pune nota de subsol .

      (Citează)

  2. confirm lucrurile de mai sus, telefoanele sunt praf, avem la firma vreo 3-4 bucati, toate cumparate cu pretul de 1100-1200 RON. Sunt varza, se zgarie ecranul in buzunar,probleme cu microfonul si cu softul, sunt sub orice critica..nu as recomanda asa ceva nici la dusmani..aaa si mai sunt niste panarame de telefoane, alea de la IHUNT – feriti-va si de alea!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus