un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 14 noiembrie 2019

14 Nov 2019  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

    10 comentarii

  1. Facebook anii trecuți – avem 7 miliarde conturi.
    Facebook acum – am închis 5 miliarde conturi, tot avem 7 miliarde conturi.

      (Citează)

  2. Nu mă miră știrea cu IBM și mac-urile, Windows e cel mai slab OS pentru lucru(terminalul e o gluma proasta), dar era interesanta comparația și cu Linux, nu doar cu Windows.

      (Citează)

    • Nu spune nimic despre calificarea usorilor. Ca s-ar putea sa ai asa:
      Linux – aia ce n-au nevoie de ajutor si le dau ei poate lectii celor de la IT Helpdesk
      MacOS – iarasi utilizatori mai avansati., devi, graphic designeri ce folosesc in general 2-3 aplicatii si gata. Plus aplicatiile de pe Mac iti ofera atat de putine optiuni incat e si greu sa te incurci in ele (sunt utilizator de Mac de 10 ani)
      Windows – toate secretarele, scuze, asistenele personale plus aia din contabilitate, vanzari si alte departamente ce inca lacrimeaza dupa lucrul pe hartie. Evident ca au mai multe intrebari. Nu e ca si cum daca i-ai muta pe Mac s-ar descurca mai bine. Probabil negasind programul cu care faceau ceva vor inceta sa faca acel lucru si nimeni n-o sa se planga. Ceea ce inseamna ca acel lucru pe care-l faceau pana acum pe Windows era inutil :) Deci iata cum creste Mac-ul productivitatea.

      Si acum serios, uita-te putin in jurul tau dupa cei care lucreaza pe Windows si cati folosesc “consola”… pentru consola exista putty.

        (Citează)

    • Depinde ce lucrezi. In articol spune doar sales people. In activitatea mea in IT, MacOS este cel mai slab OS pt lucru. Ma depinde si ce versiune de Windows e la mijloc, workstation sau server.

      Linux desktop este aproape inexistent in mediu corporate, daca vorbim de Linux server atunci da, vorbim de una dintre cele mai bune platforme existente. Dar, iar, depinde ce nevoi si cerinte exista la mijloc.

      Imho, e nevoie de toate 3 (Linux, Windows, MacOS) fiecare este potrivit pentru ceva. :)

        (Citează)

    • Absolut toti clientii la care am fost pana acum folosesc Windows, desktop sau server. Nu am vazut nici un Linux si am vazut cativa cu Mac, dar aia erau putini si artisti.
      Pentru desktop, o gramada de aplicatii nu exista pe Linux. Pentru server, oamenii prefera tot Windows, desi multe aplicatii merg si pe Linux. De fapt, daca imi aduc bine aminte, am folosit software-ul pe Linux doar la demo-uri (se misca mai bine).

        (Citează)

    • Până şi inginerii Google folosesc macOS. Pentru IT este cea mai bună alegere şi nu numai.

        (Citează)

    • Iti dai seama ca IT e o chestie mult mai generala decat crezi tu, nu? Adica nu inseamna doar programare. Ca daca ma duc la departamentul IT acum, nu vad nici macar un Mac sau Linux. Ma uit in jur in departamentul de proiectare si nu vad decat Windows. Singurul Mac pe care l-am vazut a fost al duduii de la marketing, sa faca flyere misto.

        (Citează)

    • @Catalin Eu sunt curios ce intelegi tu prin IT :) SUnt tare curios cum merge un SAP HANA sau Oracle pe un MacOS :)) Sau cum faci un AD pe MacOS. :))

        (Citează)

  3. De asta cu Bank of China stiam, firma pentru care lucrez se ocupa cu recrutarea pentru ei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus