un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Opt concluzii personale după turul 1 al alegerilor

11 Nov 2019  ·

GÂNDURI  ·

53 comentarii

Partea cea mai tristă la rezultatele parțiale ale turului 1 este că peste 2 milioane de români au votat cu Viorica Dăncilă. Peste 2 milioane de români consideră că femeia aceasta, care pare un monument de prostie, este bună pentru a conduce țara. Țara, nu un tractor sau o brutărie, ci întreaga Românie!

Două milioane de oameni! Este incredibil, nici nu știu cum să caracterizez altfel. Poate că se dovedește adevărată vorba aceea despre cum conducătorii sunt făcuți pe imaginea poporului ce i-a ales. Sau poate că aceasta este cea mai bună caracterizare a României: țara în care peste 2 milioane de oameni sunt la un asemenea nivel intelectual încât o văd pe Dăncilă ca pe o persoană deșteaptă, pricepută, dibace în ceea ce zice și face, căreia îi pot acorda încrederea lor.

Știu că PSD are un electorat propriu fidel. Dar aici nu s-a votat cu PSD-partidul, ci cu Dăncilă-omul. Aproape 2 milioane de români au vrut ca Dăncilă să fie stăpânul lor.


Faptul că prezența la vot a fost destul de scăzută nu mă miră. Faptul că au fost cam un milion de oameni în minus la urne, față de turul 1 din 2014, ține și de psihologia mulțimii.

În 2014 a fost o cursă mult mai strânsă. Ponta era pe val, Iohannis a terminat atunci pe locul 2, erau în cursă și Tăriceanu și Udrea. S-a întipărit mult mai bine ideea că fiecare vot contează decât acum, în 2019, când sondajele îl arătau detașat pe  Iohannis în față și deci mulți și-au zis “hai lasă, că oricum câștigă”.


Pe același principiu, estimez că în turul 2 vor fi prezenți și mai puțini români la urne. În 2014 au votat 11.700.000 de români. În 2019, m-ar mira să trecem de 9 milioane tot din motivele enunțate mai sus: Iohannis pare că va câștiga ușor în fața lui Dăncilă, pe când în 2014 toți se așteptau să câștige Ponta și s-a ieșit la vot cu speranța unui miracol, inclusiv pe fondul nervilor cauzați de blocarea votului din diasporă de către Titus Corlățean.

Mai mult, în prezent există un sentiment de dezamăgire legat de Iohannis și cred că mulți nu vor ieși la urne pe 24 noiembrie și din acest motiv. Eu unul voi merge la vot pentru că mi-e teamă să nu câștige Dăncilă.


Felicitări celor din diasporă care s-au mobilizat în număr mare și au votat. Am văzut pe net că mulți se așteptau să vadă milioane de voturi din diasporă, că doar sunt milioane de români plecați din țară, nu? Nu. Să nu uităm că mulți consideră că nu mai au treabă cu România și probabil sunt mai interesați de alegerile din țările în care s-au mutat decât de cele de aici.

Cifrele nu mint, însă:

 • 2009 turul 2: 147.754 de voturi în 294 de secții
 • 2014 turul 1: 161.262 de voturi în 294 de secții
 • 2014 turul 2: 379.116 de voturi
 • 2019 turul 1: 675.348 de voturi în 838 de secții și prin corespondență

O creștere enormă, felicitări celor care s-au dus la vot și celor care au organizat alegerile în străinătate astfel încât acestea s-au desfășurat fără cozi kilometrice și scandal. Uite că se poate!


Decizia lui Iohannis de a nu participa la dezbateri în turul 1 a fost una bună din punct de vedere strategic, chiar dacă greșită dpdv moral.

Înainte de toate, țin să vă aduc aminte că nici în 2014 nu s-au organizat dezbateri electorale în turul 1. Toți candidații au refuzat participarea. Dezbaterile aprinse Iohannis-Ponta au avut loc între cele două tururi.

De ce n-a vrut Iohannis să participe la dezbateri? Din două motive:

 1. când ești mult în față în sondaje, nu te bagi în discuții cu fiecare candidat “mic” pentru că n-ai nimic de câștigat. Ca și în tenis sau Champions League, cei bine cotați intră direct pe tabloul principal de concurs, iar în tururile preliminarii se înfruntă cei slab cotați.
 2. ar fi pierdut voturi în fața lui Barna. Barna nu putea fura voturi de la PSD sau alții, că votanții PSD nu l-ar fi preferat niciodată, ci doar de la PNL-Iohannis. Într-o dezbatere Iohannis-Barna, președintele în funcție ar fi avut de pierdut. Așa că a stat acasă, evitând ca astfel să-i crească lui Barna cota, propulsându-l poate în turul 2.

Strategic vorbind, Iohannis avea interesul să ajungă în turul 2 împreună cu Dăncilă sau Diaconu, unde îl așteaptă o victorie ușoară, decât împotriva lui Barna, unde probabil tot ar fi câștigat alegerile, dar cu scor mult mai strâns. Așa că a jucat pragmatic, în interes propriu, chiar dacă și-a enervat o parte dintre susținători.

Iohannis nu a înțeles, însă, că dezamăgirea resimțită de popor acum se va răsfrânge asupra PNL-ului în alegerile locale și în cele parlamentare din anul viitor. Orban trebuie să conducă acum un guvern foarte bun pentru a recâștiga această încredere. Credeți că va face asta?


Vor fi dezbateri înainte de turul 2? Poate da, poate nu.

Iohannis are în față o victorie ușoară. Poate să nu vină la o dezbatere, refuzând să se coboare la nivelul lui Dăncilă. Nici eu nu mi-aș dori să dezbat cu Dăncilă problemele țării, de exemplu, mi se pare inutil.

Ar putea și să vină la o dezbatere, sperând că va mătura pe jos cu aceasta. Dăncilă ține cu succes discursuri despre cum PSD-ul este de fapt Mesia al României și restul ideilor generale fără acoperire pe care le spune de fapt. Dacă e luată la bani mărunți despre economie, politică externă, capacitatea de a vorbi o limbă străină “make a photo he he”, o termini.

Dăncilă însăși ar trebui să nu accepte dezbateri, dar probabil o va face pentru că pleacă cu șansa a doua și nu are nimic de pierdut.


Barna nu cred că a pierdut din cauza anchetelor Rise Project, ci pentru că este prea puțin cunoscut. A avut un scor sub cel al partidului USR-PLUS de la europarlamentare (cam 15% versus 22%) pentru că nu-i cunoscut el, ca om, iar în perioada scurtă în care a ieșit totuși în față, a fost mereu înfățișat ca politician, nu ca om.

La alegerile prezidențiale contează să te perceapă votanții și ca om, să găsească ceva în comun cu tine și în alte planuri decât cel politic-ideologic. Aici n-a fost timp suficient pentru ca Barna să fie astfel înfățișat. Partidul știe mai bine dacă nu cumva Cioloș ar fi avut un scor mai bun, de exemplu, sau ce trebuie făcut în viitor.

Altfel spus, a pierdut Barna, nu USR-PLUS.


Am văzut și mulți oameni dezamăgiți că n-au votat tinerii. Iată cum arată distribuția pe sexe și vârste la votul de ieri din România:

Puțini tineri, nu? Mulți votanți de 45+, iar pensionarii au depășit categoriile sub 44 de ani. De ce n-au ieșit deci tinerii la vot?

Majoritatea oamenilor uită, însă, că întreaga populație a României este asemănătoare cu graficele de mai sus. Suntem o țară cu populație îmbătrânită, nu una cu mulți tineri. În anii următori, ponderea va înclina și mai mult spre categoriile 45-64 și 65+, iar probleme social precum spitalele, pensiile și “ne vor tăia pensia” vor fi și mai importante în campaniile electorale viitoare.

Iată distribuția actuală a populației României (sursa INSSE):

Sunt oameni tineri, dar nu mult mai mulți, și acum gândiți-vă câți dintre ei urmăresc problemele politice, câți consideră că acestea le influențează viața șamd. Este ușor să le reproșezi unor oameni că n-au venit la vot, dar în practică nimeni nu face mare lucru pentru a-i informa și a-i aduce la vot. Inclusiv pe Barna l-am văzut plimbându-se prin piețe, nu punându-și cortul de campanie în Pipera pentru a vorbi cu corporatiștii de acolo.

  53 comentarii

 1. “Barna nu cred că a pierdut din cauza anchetelor Rise Project, ci pentru că este prea puțin cunoscut. A avut un scor sub cel al partidului USR-PLUS de la europarlamentare”

  tu nu prea citești ce scrii, nu? cum să știi de USR și să nu știi de candidatul lor?

    (Citează)

  • Super corect vlogul de azi cu salvatori in prim-plan. Deși, chiar de vor îl vor urmări, nu cred că vor accepta ce le spui, exact pentru că … cre ti nei …

     (Citează)

 2. totusi, frumoasa prestatia lui Cumpanasu…sa iei mai putin decat tuta aia care zicea ca Rusia e in NATO…

    (Citează)

 3. Lumea n-a vrut să voteze un penal, Radu.

    (Citează)

 4. Barna a pierdut pentru ca este lipsit de caracter.

  Johannis nu are nimic de castigat dintr-o dezbatere cu Vasilica Dancila.

  Faptul ca avem o canditata la presedintie pe care il cheama Vasilica arata ca suntem o natie de cretini. Vasilica este nume de casiera la Mega Image, nu de prim ministru.

    (Citează)

 5. Da-mi voie sa te contrazic, retarzii nu au votat-o pe Dancila, ci exact pe partid.
  Indiferent cine ar fi candidat de la ei, acelasi scor l-ar fi avut

    (Citează)

 6. nu e nimic incredibil, explicatia e in continuare electoratul captiv al PSD-ului.
  nu fidel, ci captiv – nu cred ca exista cineva care voteaza PSD din fidelitate, ci voteaza fie aia care sunt membri de partid si fura direct, fie aia care sunt captivi

  am mai zis eu pe aici: e contra-productiv sa ii tot dispretuim pe astia care voteaza PSD, ba ca-s prosti, ba ca-s saraci, ba ca isi vand votul pe o galeata etc etc – daca continuam asa, o sa tot fim suprinsi la alegeri.

  oamenii aia voteaza PSD pentru ca pentru ei e cel mai logic si mai bine sa voteze PSD, adica sunt dependenti de ce le pica de la furaciunea PSD.

  si noi daca am fi in locul lor am vota exact la fel.

    (Citează)

 7. Daca te uiti la evolutia numarului de voturi luate de PSD de-a lungul anilor…nu ar trebui sa fie o surpriza ca si-au luat bazinul deja consacrat. Ba chiar mai putin decat la alte alegeri:

  Prezidentiale 2019: aprox 2.012.240
  Europarlamentare 2019: 2.040.765
  Alegeri parlamentare 2016: 3.221.786 (senat)
  Europarlamentare 2014: 2.093.237
  Prezidentiale 2014: 3.836.093 (primul tur)
  Europarlamentare 2009: 1.504.218 – a fost o prezenta f mica la vot
  Prezidentiale 2009: 3.027.838 (primul tur)
  Alegeri parlamentare 2008: 2,352,968 (senat)
  Alegeri parlamentare 2004: 3.760.560 (senat)

  Doar nu e de asteptat ca unii ce au votat pana acum PSD sa se destepte brusc si sa realizeze ca sunt niste lepre. Maxim ce se poate e sa tot moara dintre ei si sa nu se puiasca prea mult.

    (Citează)

  • Bă na zistule!
   Vezi că Giani spune că o votează pe Veo.
   Zi-i ceva, vreun blăstam, ceva isteț de salvator adevarat…

     (Citează)

 8. vali:
  “Barna nu cred că a pierdut din cauza anchetelor Rise Project, ci pentru că este prea puțin cunoscut. A avut un scor sub cel al partidului USR-PLUS de la europarlamentare”

  tu nu prea citești ce scrii, nu? cum să știi de USR și să nu știi de candidatul lor?

    (Citează)

 9. florin:

  nwradu este acest radu-tudor al blogurilor.

    (Citează)

 10. Am votat in Franta .Am facut 150 km pana la sectia de votare,am votat cu inima stransa pe Ilie cu toate ca nu imi place ca individ si sunt oripilat ca dupa 30 de ani de la revolutie 2 milioane de cetateni voteaza o analfabeta .Nu voi participa la turul doi pentru ca m-am saturat sa votez raul cel mai mic iar Iohanis a fost inca o dezamagire. Daca Barna nu face un pas in spate pentru a lasa alti oameni sa duca steagul nu cred ca voi mai vota la nici un fel de alegeri in Romania . Cine sunt eu sa ma pun in calea vointei unei natii de tampiti ! Am sa privesc de aici cu ingrijorare si maxima atentie am sa astept sa primesc cetatenie franceza !

    (Citează)

  • Same here. Alternativ, let the motherfucker burn: o votez pe Veorika.

     (Citează)

  • La fel și aici, 200km in Spania. Votat DB, nu mai votez turul 2.

     (Citează)

  • Va pisati pe el de vot apoi faceti scandal cand va Gazeaza PSD, cand vii in tara si vrei sa mergi pana la parinti/bunici dar nu ai autostrazi pentru ca PSD nu investeste banii in proiecte ci in pensii si salarii, o sa regretati ca nu ati votat impotriva Vioricai cand bunicii/parintii sau prietenii mor in spitale pentru ca Managerul desi anchetat de DNA cheltuie banii spitalului pe contracte cu firmele prietene partidului.

     (Citează)

 11. Se pare ca PSD are 2 mil. voturi fara sa se agite (2.04 la europarlamentare, 2.00 acum). La locale si parlamentare, cand se agita fiecare primar si prefect ca e pielea lor pe bat, scot spre 3 mil.
  La locale nu vor vota cei 1mil de pe listele suplimentare, adica tot spre 35% prezenta ne ducem, eventual 40% la parlamentare. Iar prezenta in diaspora nu va conta pentru locale si va conta prea putin pentru parlamentare (desi voturile sunt cam 7-8%, reprezentarea e sub 2%).
  Asa ca daca acum nu s-a intamplat miracolul, nici o sansa sa se intample in urmatorii 5 ani. Sansa USR ar fi sa castige Bucurestiul, PNL nu va reveni la 2 tururi dar ar putea sa sustina candidatul USR in schimbul sustinerii guvernului in parlament.

    (Citează)

 12. Ioanes ar trebui sa fie multumit daca nu ma duc sa pun o stampila puternica pe Viorica!
  O asemenea scursura de om nu doar ca nu merita efortul de a merge la vot, ci merita sa-si ia cea mai mare mu*e de la USR, PSD si ceilalti independenti. Robotul asta neuns nu are ce cauta inca 5 ani in vacanta platita de noi, cetatenii tari.

  Ce nu intelegeti voi e ca in momentul asta, nu conteaza cine sta pe scaunul de presedinte, e fix nimic. Multumita tot lui KWI, presedintele nu mai valoreaza nimic, a avut grija Dragnea sa-l mu*asca bine.

    (Citează)

 13. și eu voi ieși la vot din același motiv și o să îi motivez pe toți să iasă. nu cumva să se culce pe o ureche și să ajungă dăncilă „stăpâna noastră”

    (Citează)

 14. In turul doi votez Dancila. Pana acum i-am votat pe toti in alegerile trecute, Johanis, USR, independenti etc doar ca sa nu votez cu PSD, dar acum PSD a iesit cu un reprezentant perfect a realitatii romanesti. VVD Presedinte !

    (Citează)

 15. Barna a pierdut vreo 5% din public. Barna trebuie sa plece si partidul sa se reorganizeze.

    (Citează)

  • Corect. Daca arata ca stiu sa gestioneze problema (Barna out, lessons learned si cum le vor aplica in viitor), poate ca mai au o sansa. Altfel, partidul dispare.

     (Citează)

 16. Complet off-topic fata de alegeri: e foarte ciudat ce se intampla in graficul INSSE la 50-52 de ani; a fost natalitatea foarte mica in 1969-1970? Au murit multi din cei nascuti atunci? au plecat prin stainatate in masa?

    (Citează)

  • Ce vezi tu acolo sunt “decreteii”. Graficul e ok, doar ca e defazat cu vreo 3 ani. In ’66 s-au interzis avorturile.

     (Citează)

 17. Rezultatul Veoricăi o face acum mult mai greu de îndepărtat de la “preșidenția” PSD de către vreun succesor moral al lui Dragnea. Asta nu poate fi decât o veste bună pentru .ro, zic eu.

    (Citează)

 18. Marius M:
  In curand Dragnea si cu Barna vor deveni buni prieteni.

  Sau poate te duci tu langa Drangnea pentru comentarii penale. :))

    (Citează)

  • Ia sa vezi tu dupa alegeri ce penale mai sunt comentariile mele cand sa inceape Barna sa faca poteca la DNA. Voi va doriti ca sa se puna batista pe tambal in loc ca sa se afle adevarul si cei ce au gresit sa plateasca?

     (Citează)

 19. Voi uitați de milionul de voturi al lui Diaconu și de cele vreo câteva sute de mii ale Ramonei Ioana, care, în mod normal, tot ale PSD sunt. Dacă erau de la turul unu, domnul profesor era cam transpirat.
  Și mai mișto este că râdeți de prostia doamnei profesoare, dar vi se pare că domnul profesor este de o inteligență sclipitoare. Ați uitat că și el a fost premierul lui Dragnea. Mă rog, Dragnea se numea Geoană la vremea aia, plus că nici nu a mai apucat :)

    (Citează)

 20. acum e tare interesant ce va fi in turul 2.
  multi cred ca o sa castige 100% Klaus.

  nu m-ar mira sa nu fie asa. eu cred ca prezenta va fi si mai mica decat in turul 1.
  personal nu ma mai duc la vot in turul doi, ma pis pe raul cel mai mic, sa castige si mama lu’ Dancila.

  Klaus nu e Basescu, pe primul mandat a lui Base PSD nu s a atins de putere, la Klaus au rupt pana acum cateva saptamani. Klaus a demis-o pe Kovesi, Klaus si-a pazit scaunul aprig, Klaus joaca noncombat, Klaus are weekend 6 zile pe saptamana, Klaus se batea cu mana in chept ieri la conferinta dupa vot ca el a rupt PSD, aha, dada.
  da Klaus, rau mai mic, nu de data asta si nu cu votul meu.

    (Citează)

  • Pe primul mandat a lui Băsescu PSD nu s-a atins de putere… pînă în ianuarie 2007, cînd Tăriceanu a trecut de partea PSD şi a guvernat cu sprijinul lor şi cu cel al UDMR pînă la parlamentarele din 2008. Între timp Băsescu a fost suspendat prima dată. A ieşit 74% referendumul pentru Băsescu? Tăriceanu s-a p*** pe el de rezultat şi a stat bine-mersi pînă la alegerile din noiembrie 2008. Timp în care a făcut ce-a vrut, Băsescu n-a avut ce-i face.
   După alegeri, PSD a venit oficial la guvernare, în coaliţie… cu PDL – pînă la alegerile din 2009, cîştigate de Băsescu practic doar cu diaspora (Mihaela, dragostea mea, unde eşti). A venit al doilea mandat al lui Băsescu, foarfeca pe salarii, şi moţiunea de cenzură din aprilie 2012. Atunci marele viteaz Băsescu l-a numit … pe Ponta prim-ministru. Încă n-am dat în Alzheimer, şi n-am uitat. Risca altfel suspendarea? Păi chiar a fost suspendat, cu toată vitejia, a doua oară. A urmat masa verde, erata CC şi alegerile din 2012, cu USL la 70%. Cînd a dat cheile de la Cotroceni în 2014, USL era deja mort , Crin, floare rară şi politician de “mare viitor”, era istorie, iar Ponta şi Dragnea erau pe cei mai mari cai pe care a fost PSD vreodată de la Iliescu încoace.
   Ce-a făcut Iohannis în ultimul an? Păi, nimic special: Dragnea la zdup, Tăriceanu cu picioarele înainte din politică, aşijderea Ponta, PSD pe mîna madonei de Videle, guvern PSD răsturnat prin moţiune de cenzură chiar PSD fiind la limita majorităţii absolute în parlament (de ce n-o fi reuşit asta eroul marinar în 2007?), guvern liberal investit în aceleaşi condiţii.
   Ei bine, nu, noi votăm Dăncilă, prim ministru în 10 august 2018: https://romania.europalibera.org/a/protestele-de-la-10-august-vazute-de-guvernanti-dupa-un-an-dancila-insista-cu-lovitura-de-stat-moga-spune-ca-lucrurile-au-fost-combinate-/30074564.html
   Pe cuvîntul meu, dacă iese Dăncilă cu voturile USR, formaţiunea asta merită interzisă, iar noi românii să revenim la comunismul lui Ceauşescu din 1989, cu cartele, 5 litri de benzină pe lună, caşcaval la Telejurnal şi împuşcat ăla care se apropie de fîşia arată. Amin!

     (Citează)

  • Marcos, frumos cu detalii si totusi nu.
   Cand era Base a intrat Romania in UE, cabd era Base DNA a decimat la PSD ca la hotii de cai, Base le zicea, activ, betivan si cum mai vrei tu.
   Dragnea a picat ca l a lucrat din PSD cineva cu testicole. PSD si a votat propria cadere ca se apropie alegerile si lasa opozitia sa-si rupa picioarele.

   Marcos, Marcos, castiga Viorica, Marcos. cu doua stamani inainte stii, stii deja. va castiga. nevasta-mea, ca cica sa i-o tragem Romaniei si sa o facem pe Viorica prima femeie presedinte a Romaniei si sa ajutam lumea, multa, care o vor comandant suprem. Hai ma sa o facem, pana sa fie mai bine trebuie sa fie mult mai rau, nu?

     (Citează)

  • J:
   Marcos, frumos cu detalii si totusi nu.
   Cand era Base a intrat Romania in UE, cabd era Base DNA a decimat la PSD ca la hotii de cai, Base le zicea, activ, betivan si cum mai vrei tu.
   Dragnea a picat ca l a lucrat din PSD cineva cu testicole. PSD si a votat propria cadere ca se apropie alegerile si lasa opozitia sa-si rupa picioarele.

   Marcos, Marcos, castiga Viorica, Marcos. cu doua stamani inainte stii, stii deja. va castiga. nevasta-mea, ca cica sa i-o tragem Romaniei si sa o facem pe Viorica prima femeie presedinte a Romaniei si sa ajutam lumea, multa, care o vor comandant suprem. Hai ma sa o facem, pana sa fie mai bine trebuie sa fie mult mai rau, nu?

   Cine l-a lucrat pe Dragnea din PSD? De fapt nu mai contează, putea fi şi statul paralel.
   Eu, care sînt bugetar, cu salariul dublat de PSD, nu voi vota niciodată cu ei. Ştiu de ce au au făcut-o, şi ştiu şi ce ne aşteaptă: https://www.digi24.ro/stiri/economie/business-club-dezmatul-cheltuielilor-se-confirma-romania-se-va-confrunta-cu-infringement-pentru-depasirea-deficitului-bugetar-1209275
   Şi cred că deficitul e de fapt mai mare. Deja sînt probleme cu salariile pe luna noiembrie (şi soţia mea e bugetară. A fost anunţată că pentru decembrie nu mai sînt bani). Asta arată a scenariu grecesc. Am jurat că voi vota totdeauna contra lor, şi dacă mîine Iohannis sau orice altcineva pactizează cu ei, îmi devine automat duşman. (Atenţie, a pactiza nu e totuna cu a respecta legile şi majorităţile parlamentare. Din punctul meu de vedere, Tăriceanu şi UDMR sînt complicii lor, Iohannis – cel puţin pînă acum, nu).

     (Citează)

 21. “Aproape 2 milioane de români au vrut ca Dăncilă să fie stăpânul lor.”

  E atât de greșită exprimarea aici încât îmi vine sa vomit. Nu cred că trăim într-o țară în care avem stăpâni…

    (Citează)

 22. Io nu-i inteleg p-astia de rad de Veo ca e proasta. Molăul ala de neamt mi se pare la fel de prostăvan. Ba mie mi se pare mai prost ca e si plăvan mare. Mare si prost. Vorbeste incet ptr ca are mintea inceata. Inceata si ticaloasa.
  Acu scurt pe doi o analiza scurta.

  Veo e proasta. Veo are in spate toti dubiosii din psd. Pe Veo n-au gasit-o astia cu nimic dubios. A marit salarii si pensii.

  Iohanis e prostavan. Iohanis are in spate toti dubiosii aia care-au taiat pensii si
  salarii, toate lichelele care-l ridicau in slavi pe basescu, pe udrea. Mai tineti minte cine spunea de udrea ca este un killbill al politicii si o sustinea sa candideze la cotroceni. Ba voi chiar aveti memoria unui peste. Iohanis are 6 case pe care nici acu nu le-a justificat. Ghinion. Are ranjetu ala infect de-mi vine sa sparg tvul cand il vad. Iohanis sustine guvernu asta de ciudati care sustin ca nu-s bani si urmeaza sa taie sa dea afara sa faca nasoale.

  Care din astia 2 pare mai simpatic?
  Veo presedinte!

    (Citează)

  • Astia nu-si pun o intrebare simpla. Daca Viorica e proasta, de ce refuza Iohannis invitatiile la confruntare?? Nu trebuie sa fi mare scula ca sa o faci pe Viorica, insa se pare ca Iohannis este si mai tantalau.

     (Citează)

  • E cam devreme pentru voi, băieți. Omul vostru de pe wallpaper, Cumpanasu, încă nu și-a îndemnat sectantii, pardon votanții, sa dea cu amprenta pe ngh ngh Dăncilă.
   Bag pl in salariile voastre mărite si in aia care le vor mai mari pe viitor, fără un studiu despre plusul de performanță care impune asta.
   Bag pl in pensiile mai mari ale mosilor din sectorul 3 care își donează terenul la primărie, dar indoapa cu pensiile mărite pe aia de la Superbet si Betano.

     (Citează)

  • Iohanis nu vrea dezbatere ca-i e frica. E kkt pe el. Il ia Vio pe sus cu casele, cu weekendurile permanente, cu concediile permanente, cu guvernu de-acu plin de pedelisti. Ca asta va fi dezbaterea. Se vor spune chestii incomode. Si Iohanis nu duce. Ii sare mustaru si da cu mucii-n fasole.
   Pe de alta iohanis ce kkt poa sa zica de vio? Nada. Cu ce-o ataca? Se ia de dragnea, plm ala e la parnaie.
   Fooryshe tu ai fost abuzat in copilarie? Nu mai putem avea opinii diferite? Stai usor ca te ia ulceru de la stres. Iar pl se baga de obicei in femei. Se pare ca duci lipsa daca o bagi asa aiurea in orice.

     (Citează)

 23. BlackSkull:
  Iohanis nu vrea dezbatere ca-i e frica. E kkt pe el. Il ia Vio pe sus cu casele, cu weekendurile permanente, cu concediile permanente, cu guvernu de-acu plin de pedelisti. Ca asta va fi dezbaterea. Se vor spune chestii incomode. Si Iohanis nu duce. Ii sare mustaru si da cu mucii-n fasole.
  Pe de alta iohanis ce kkt poa sa zica de vio? Nada. Cu ce-o ataca? Se ia de dragnea, plm ala e la parnaie.
  Fooryshe tu ai fost abuzat in copilarie? Nu mai putem avea opinii diferite? Stai usor ca te ia ulceru de la stres. Iar pl se baga de obicei in femei. Se pare ca duci lipsa daca o bagi asa aiurea in orice.

  Ești cam agitat. Și ai un vocabular de rahat. Sparge tv-ul și pupă-ți Vasilica simpaticule care ești.

    (Citează)

 24. Eu mi-as fi dorit mai mult sa candideze Ciolos din partea USR-PLUS, poate ar fi avut sanse ai mari.
  In turul 2 voi vota cu Mutu, pentru ca Dancila pare scoasa din schitele lui Caragiale.
  Am citit o gluma pe undeva, foarte buna: “Ce ghinion pe romani ca au de ales intre unul care nu vorbeste si una care mai bine ar tacea”

    (Citează)

 25. Bai gata, radem, glumim dar pana la urma Veorika tot in PSD e, si PSD tot trebuie eliminat din univers. Asa ca, oricat de enervant ar fi ala si daca nu mi-e prea lene in turul 2, cu el o sa votez.

    (Citează)

 26. Ce se vede pe aici suna al dracu de apropiat de “ma pi.. pe el de vot” de data data trecuta. Inteleg supararea dar nu se poate s-o lasati pe proasta nationala sa ajunga presedinte. Asta e, n-a intrat Barna, acum sa nu ca mizeria de PSD nu trebuie sa castige, orice ar fi.

    (Citează)

 27. Nici eu nu auzisem de Barna pana la alegerile acestea, dar m-am interesat cine candideaza de la USR, asa ca motivul ala ca nu a fost suficient de cunoscut nu cred ca e valabil.

    (Citează)

 28. Nu este adevarat, cei 2 milioane votau si cu Bugs Bunny daca era pe lista PSD. n-au avut nicio treaba cu cine e Dancila.

    (Citează)

 29. “Urmaresc cu atentie si ingrijorare” desfasurarea alegerilor prezidentiale.
  “Am decis sa dau PSD inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de ei, pe Viorica Dancila”

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus