un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noua dronă DJI Mavic Mini pare perfectă pentru amatori

31 Oct 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

De obicei nu scriu despre drone pentru că mi se par scumpe, greu de utilizat dpdv legislație și deci destinate doar profesioniștilor, celor care chiar fac cumva bani din materialele video filmate. Noua dronă DJI Mavic Mini schimbă însă asta.

Mavic Mini are 249 de grame cu tot cu baterie, ceea ce este extrem de puțin. Un Note10 are cam 200 de grame. În plus, drona rabatată are 140×82×57 mm, devenind mai mică decât un telefon mobil, chiar dacă groasă de 6 cm, și fiind și foarte ușor de transportat în rucsac sau chiar și în buzunar.

Filmează 2,7K la 30 fps sau Full HD la 60 fps, are o autonomie în condiții ideale de 30 de minute (deci în medie de vreo 20-23 minute), zboară orizontal cu până la 46 km/h, urcă cu 4 m/s. Camera este montata pe un gimbal cu stabilizare pe 3 direcții, iar întreaga dronă pare să fie foarte stabilă în zbor și hover. Poate fi controlată până la o distanță de 4 km.


Importatorul H2O listează Mavic Mini la 1.899 lei. Scumpă, dar mult mai ieftină decât Mavic Air, care-i 4.000 de lei. Există drone mai ieftine, precum DJI Tello, dar aceea pare jucărie, pe când Mavic Mini nu. Este mai mică, deci nu zboară la fel de bine pe vânt puternic, și nici nu are anumite funcții de tracking de pe Air, dar tot vine cu niște scenarii ce te ajută să filmezi scene mișto cu doar o apăsare de buton.

Cred că se adresează și celor care vor o dronă pentru a mai filma câte una-alta prin concedii, că le place să facă asta, sau pentru utilizare ocazională când vrei imagini de ansamblu. Din ce-am văzut în review-urile de mai jos, calitatea imaginii este foarte bună. Not bad, DJI, not bad!

De exemplu, iată un anunț de pe aeroportul din Cipru, un fel de “dacă folosești dronă, ai și tu grijă”:

    13 comentarii

  1. senzatie ce departe au ajuns dronele, pacat ca nu am ce sa fac cu una, ca mi-as lua

      (Citează)

  2. un amator nu da 1900 lei pe o zburatoare.

      (Citează)

    • Am dat 4000 pe Mavic Air. Dacă exista asta as fi cumparat-o că aia, nu că e mare, dar tot îi trebuie o geantă specială și ar fi fost mai mișto una mică, ca asta, de exemplu. Pare mișto.

        (Citează)

  3. Mi-am luat tot dupa ce am vazut la tine un GoPro 7 black.
    Very nice, am facut niste filmari si apoi editari foarte frumoase din concedii.

    Acum m-ai bagat la idei cu aceasta drona. Pare perfecta pentru a completa filmarile facute cu GoPro in concedii si excursii.
    Sa vad acum cum conving nevasta ca avem neaparat nevoie :)))
    (sa-mi spui si mie eventual cum reusesti tu, presimt ca ai si tu nevoie :)))) )

      (Citează)

    • O scade la nr. de ore in excel…

        (Citează)

    • La mine funcționează mereu explicația: ” și-a cumpărat mai multe chestii colegul și mi-a dat drona (după caz camera video/foto etc ) asta sa o testez” și uite așa rămân la mine toate :))

        (Citează)

  4. Pai si pana la urma e legala sau nu in Romania?

      (Citează)

    • E legală dacă are sub 500gr.
      Dar trebuie să respecți niște reguli. Cauta pe google.

        (Citează)

    • Juan Panamera

      31/10/2019 la 2:23 PM

      Este.La cât de mică e se potrivește perfect cu activitățile din bucătărie sau dormitor.Vine și cu “scenarii”; trebuie doar să ai grijă la vânturi.

        (Citează)

    • Nu trebuie înregistrată fiind sub 500 grame, dar tot trebuie declarate zborurile în avans la ceva autoritate, altfel riști dosar penal pt că nu ai voie să filmezi din aer fără autorizare in prealabil. O lege de rahat. În practică am grijă să nu fie polițiști prin zonă și o ridic unde am nevoie fără să anunț nicăieri.

        (Citează)

  5. FlorinM:
    În practică am grijă să nu fie polițiști prin zonă și o ridic unde am nevoie fără să anunț nicăieri.

    Stai asa, mai nou trebuie sa anuntam?

      (Citează)

  6. clar ca e peste Tello, dar cum se compara cu DJI Spark? care e tot sub 500g, dar mai ieftina. adica aceea e mai apropiata de zona consumer/hobby si aceasta e mai spre prosumer? a testat-o cineva in realitate?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus